Radu Gologan: România va participa cu lotul de anul trecut la Olimpiada Internațională de Matematică 2020. Concursul va avea loc “virtual”, în septembrie

1.788 de vizualizări
Foto: Freepik.com
România va participa “în principiu” cu echipa de anul trecut la ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Matematică, având în vedere că, pe fondul pandemiei Covid-19, nu a avut loc o selecție națională, a spus marți pentru EduPedu.ro Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematică. Anul acesta, Olimpiada Internațională va avea loc “virtual”, anume procedurile și ceremoniile se vor desfășura online, iar loturile naționale vor susține concursul în țara lor, conform regulamentului anual actualizat.

Anul acesta, a 61-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică ar fi trebuit să aibă loc la Sankt Petersburg, în Rusia, sub coordonarea Universității Pedagogice de Stat Herzen. Din cauza pandemiei, însă, seria obișnuită de evenimente asociate OIM a fost anulată, la fel cum au fost anulate și numeroase selecții naționale – inclusiv olimpiadele din România.

Varianta actualizată (iunie 2020) a regulamentului Olimpiadei arată, însă, că aceasta va avea loc “virtual”. Mai precis:

  • Țările trebuie să-și confirme online participarea, pe site-ul oficial al Olimpiadei, până pe 20 iulie
  • Înregistrarea concurenților trebuie făcută tot online, până pe 31 august
  • Examenele trebuie să aibă loc în centrele naționale de examinare, sub supravegherea unui comisar OIM.
  • La nivel național, concursul se desfășoară în sălile alese, cu respectarea regulilor sanitare și de distanțare, pe 21 și 22 septembrie 2020
  • Ceremoniile de deschidere și închidere OIM 2020 vor avea loc online

Cum va participa România la acest concurs, în condițiile de față? Potrivit lui Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic și președintele Societății de Științe Matematice din România, “noi nu am avut selecția, olimpiada națională. Atunci trebuie să funcționăm cu echipa care există de anul trecut. Întâmplător, anul trecut nu am avut elevi care să fi fost a 12-a”.

El a spus pentru EduPedu.ro că, din acest punct de vedere, există un semn de întrebare – doi dintre elevii din echipa de anul trecut “ar trebui să fie studenți în SUA, în acel moment”, adică în momentul când va avea loc olimpiada, în septembrie.

El a explicat că regulile Olimpiadei prevăd ca participanții să nu fi implinit 20 de ani la data oficială a concursului, stabilită în mod normal pentru iulie (să fie născuți după data de 2 iulie 2000, conform regulamentului oficial) și să nu fi participat la cursuri universitare până în momentul olimpiadei.

Cel mai probabil, concursul din 21-22 septembrie se va desfășura în amfiteatrul unei facultăți, potrivit lui Radu Gologan.

SURSA: Freepik.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Noua Lege a Educației, bazată pe “România Educată”, amânată pentru anul viitor. Cîmpeanu: Proiectul va fi adoptat de Guvern până pe 31 decembrie 2021, iar până pe 31 mai 2022 vor fi consultări

Noua lege a Educației, bazată pe proiectul prezidențial „România Educată”, a fost amânată pentru anul viitor, a anunțat vineri seară ministrul Sorin Cîmpeanu. Inițial, proiectul legislativ era anunțat pentru această…
Vezi articolul

LISTA Disciplinelor legate de mediu din învățământul preuniversitar – proiect Strategia națională privind educația pentru mediu și schimbări climatice 2023 – 2030

Strategia națională privind educația pentru mediu și schimbări climatice 2023 – 2030 conține lista disciplinelor cu implicații pentru educația pentru mediu din învățământul preuniversitar, dar și cunoștințele, abilitățile și comportamentele…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Muzeul din București în care copiii află de la o veveriță cu inteligență artificială, pe înțelesul lor, de ce banii nu cresc în copaci / MINA are 15 instalații interactive și e perfect pentru vizite de weekend sau cu clasa

De unde vin banii? Bancomatul scoate bani nelimitat? Sunt câteva dintre întrebările la care veverița Vivi, un avatar cu algoritmi de inteligență artificială, le răspunde copiilor, pe înțelesul lor, în…
Vezi articolul

Ligia Deca a anunțat că vor fi semnate pe 26 iulie unele contracte de finanţare pentru dotarea claselor cu mobilier, a laboratoarelor de informatică, de științe și a cabinetelor școlare. Sesiunile de informare privind contractarea continuă, potrivit UEFISCDI

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că miercuri, 26 iulie, vor fi semnate unele contracte de finanţare pentru dotarea a 5.600 de unităţi de învăţământ preuniversitar şi conexe cu mobilier,…
Vezi articolul