Rata de vaccinare este mult mai mare în școlile din Cluj cu predare în limba maghiară, decât cele în limba română – presa locală / Agenția ungară MTI: conștiința responsabilității este mai dezvoltată

765 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
În școlile din județul Cluj, jumătate dintre cadrele didactice sunt vaccinate împotriva noului coronavirus, dar există o variație foarte mare între unitățile de învățământ: în cazul unora, rata de vaccinare depășește 90%, dar în altele abia atinge 10%, scrie agenția MTI din Ungaria, citând Știridecluj.ro. MTI, preluată de Rador, notează că rata vaccinării este considerabil mai ridicată în școlile cu predare în limba maghiară, ceea ce o determină să scrie: “conștiința responsabilității este mai dezvoltată în școlile maghiare”.

Potrivit sursei citate, lista detaliată referitoare la vaccinarea în școli, prezentată pe portalul românesc, arată că în primele locuri ale listei se află patru şcoli cu predare în limba maghiară, iar din cele zece şcoli în care rata de vaccinare este cea mai ridicată şase sunt şcoli cu predare în limba maghiară, două cu predare în limba engleză şi doar două cu predare de limbă română (clasate pe locul șase și zece). 

În fruntea listei se află Liceul Teoretic “Apáczai Csere János” şi Liceul Teoretic “Brassai Samuel” din Cluj-Napoca, profesorii acestor două licee fiind vaccinaţi într-un procent de 93%. În clasament urmează Liceul Teoretic “Jósika Miklós” din Turda, unde rata de vaccinare a profesorilor este de 91%, şi Colegiul Unitarian “János Zsigmond” din Cluj-Napoca, unde profesorii s-au vaccinat împotriva coronavirusului într-un procent de 89 la sută. 

Din cele șapte licee de limbă maghiară din Cluj-Napoca, Colegiul Reformat ocupă cea mai slabă poziţie în clasamentul școlilor din județ, dar şi aşa se află pe locul 12. Aici profesorii au fost vaccinaţi într-un procent de 84%. În judeţul Cluj, cadrele didactice sunt vaccinate într-un procent foarte mic în liceele profesionale, precum şi în şcolile bisericilor ortodoxe şi neoprotestante.

Sursa: Rador / Traducere: Rozália Gănciulescu

Foto: © PojoslawDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dezbatere online despre plagiat, vineri, organizată de profesoara de filosofie Dana Jalobeanu și de jurnalistul Petru Clej, în contextul noilor acuzații de plagiat la adresa ministrului Educației: “Ce le spunem studenților despre plagiat?”

Pentru vineri, 30 septembrie, mai mulți profesori universitari lansează o invitație deschisă la dezbatere online pe tema plagiatului, scrie profesoara de filosofie la Universitatea București, Dana Jalobeanu pe Facebook. Discuția…
Vezi articolul

Piesa “Zonă minată”, a Teatrului pentru copii “Gong” din Sibiu, în premieră la Festivalul Național de Teatru din București / Dramaturgul Mihaela Michailov: Educația prin artele performative este una dintre cele mai transformatoare forme de cunoaștere

Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” Sibiu va prezenta joi premiera spectacolului “Zonă minată” în regia Simonei Ţăruş, la Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” din Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de…
Vezi articolul