Rectorul SNSPA, în vizită la Biroul de Afaceri Educaționale și Culturale al Departamentului de Stat al SUA

57 de vizualizări
Remus Pricopie / Foto: SNSPA
Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și preşedinte al Boardului Comisiei Fulbright US-România, s-a reîntâlnit joi, 2 februarie 2023, cu Ethan Rosenzweig, Deputy Assistant Secretary for Academic Programs, Bureau of Educational and Cultural Affairs, anunță SNSPA într-un comunicat remis Edupedu.ro.

¿Discuțiile au vizat dinamica pozitivă a granturilor Fulbright și modalitățile de dezvoltare în viitorul apropiat, prin diversificarea tipurilor de programe. Partea americană a apreciat eforturile statului român, în principal ale Ministerului de Externe, de a întări cooperarea strategică în domeniul educației, cercetării și culturii, în acord cu prevederile Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, semnat în urmă cu 25 de ani, precum și cu acordul bilateral, în domeniul educației, reînnoit în octombrie 2013″, susține instituția de învățământ superior.

În comunicat se arată că “programul Fulbright este cel mai cunoscut și prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume. Acesta a fost demarat în 1946, la inițiativa senatorului J. William Fulbright și, în prezent, funcționează în 160 de țări. Peste 400.000 de studenți, profesori, tineri artiști și profesioniști au beneficiat de bursele Fulbright, care le-au oferit posibilitatea de a studia, de a preda și de a desfășura activități de cercetare în Statele Unite ale Americii”.

“România participă la aceste schimburi bilaterale din anul 1960. Comisia Fulbright Româno-Americană acordă cetățenilor români burse de studiu și de cercetare în universități de prestigiu din SUA și cetățentilor americani burse de studiu și cercetare în universități românești de renume. Până în prezent, peste 3.500 de studenți, profesori și cercetători români și americani au beneficiat de bursele Fulbright”.

În urmă cu o zi, SNSPA a anunțat că rectorul Remus Pricopie a avut joi, 2 februarie 2023, la Washington, o întrevedere cu Robert R. Williams, director al programelor academice din cadrul Fundaţiei Memoriale a Victimelor Comunismului. La întâlnire au mai participat Michal Harmata, director de comunicare, și Milda Mataciunaite-Boyce, director al programului de burse oferite de Fundație.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prima zi de școală, după redeschidere, în Danemarca: Unele clase au învățat afară, pentru a putea respecta regulile de distanțare fizică / Greutăți cu igiena sporită în grădinițe / Mulți părinți și-au ținut copiii acasă

Danemarca a devenit, miercuri, prima țară europeană care a redeschis o parte dintre școli, după restricțiile extinse impuse în campania de combatere a noului coronavirus. Nu s-au deschis toate școlile,…
Vezi articolul

Clasamentul internațional al universităților Times Higher Education 2020: Două universități românești sunt pe locurile 801+, iar șapte ocupă un loc în intervalul 1000+

Universitatea Oxford, California Institute of Technology și Cambridge conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education. World University Rankings 2020 dat publicității pe 11 septembrie arată că universitățile…
Vezi articolul

Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, despre interesul scăzut pentru Istorie: Reducerea dramatică a numărului de ore și înlocuirea unor profesori de istorie cu suplinitori au generat această reacție

Istoria nu mai este un domeniu atractiv pentru studenți. ”În ultimii ani, unele măsuri luate la nivelul Ministerului Educației, adică reducerea dramatică a numărului de ore de Istorie, înlocuirea unor…
Vezi articolul

Școala începe peste o săptămână. Principalele modificări pentru elevi și profesori: module în loc de semestre, eliminarea tezelor obligatorii, vacanță în octombrie pentru toți, profesorii nu au încă reperele pentru clasa a X-a și nu au fost formați pentru predare pe competențe / Calendarul anului școlar 2022-2023

Elevii încep anul școlar 2022-2023 pe data de 5 septembrie, potrivit calendarului oficial. Este pentru prima dată când anul școlar este organizat pe module. Mediile se calculează diferit după eliminarea obligativității tezelor,…
Vezi articolul