Educație

Reducerea celor 4.000 de posturi din învățământ a fost anulată. Rovana Plumb: S-a corectat ordinul

Citire în 1 min
Reducerea celor 4.000 de posturi în învățământ a fost anulată. Rovana Plumb, ministrul interimar al Educației, a declarat pentru Edupedu.ro că “s-a corectat” ordinul care fusese semnat de Valentin Popa.

Amintim că ambele sindicate din preuniversitar au cerut guvernului să anuleze un ordin semnat de fostul ministru Valentin Popa, care prevedea reducerea a 4.000 de posturi în învățământ. Potrivit sindicaliștilor, inspectoratele școlare le-au cerut deja școlilor să reducă peste 4.000 de posturi didactice de predare, didactic-auxiliare și nedidactice.

Marius Nistor, președintele Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ (FSE), a declarat pentru Edupedu.ro că ordinul care prevedea concedierile în educație fusese luat fără consultarea sindicatelor și nu a fost publicat în Monitorul Oficial.

Juridic, din punctul nostru de vedere, Ordinul 4884 nu avea cum să își facă efectele, pentru că nu a fost publicat în Monitorul Oficial, are semnătura din 31 august, iar inspectoratelor școlare județene le-a fost comunicat la final de septembrie, dar cu intenția de a produce efecte de la 1 septembrie”, a declarat Nistor pentru Edupedu.ro.

Citește și:

Te mai poate interesa

VIDEO Ce faci dacă ești șantajat cu poze intime în online? Lecția de educație juridică pentru copii și tineri

Matei Pop

Studiu: Topul orașelor din România în funcție de cât de bune sunt școlile și facilitățile educaționale

Mihai Peticila

Familia care deține Dedeman investește într-o companie din educație, care produce teste pentru elevi

Matei Pop

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.