Reintroducerea unei vacanțe școlare în luna februarie, luată în calcul pentru anul școlar următor, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu, după solicitarea Asociației Transportatorilor pe Cablu

15.175 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Ministerul Educației ia în calcul posibilitatea ca vacanța din luna februarie să fie reintrodusă, începând cu anul școlar următor, potrivit unei declarații a ministrului Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pentru educatieprivata.ro.

”Analizăm această variantă, chiar dacă liniile directoare pentru calendarul următorului an școlar au fost deja anunțate”, a declarat Cîmpeanu, potrivit publicației citate.

În acest an nu a existat nici vacanță intersemestrială și nu va mai exista nicio altă vacanță până la cea de primăvară, potrivit structurii anului școlar.

Răspunsul ministrului vine în contextul în care Asociația Transportatorilor pe Cablu din România a lansat luni o petiție prin care solicită reintroducerea vacanței de iarnă în calendarul școlar.

”Solicităm Ministerului Educației și Cercetării ca în programa școlară 2022-2023 să reintroducă o vacanță de 2 săptămâni, împărțită pe regiuni, în perioada 1 februarie – 15 martie”, se anunță în petiția celor 60 de resorturi de ski și snowboard.

”Toate țările cu munți din Europa (Germania, Austria, Italia, Polonia, Slovacia, Elveția, Franța, Cehia șamd) au vacanțe de iarnă, în februarie de 2 săptămâni”, se precizează în petiție, printre motivele pentru care ar trebui să existe vacanță de iarnă.

”Sistemul educațional din România a fost implementat în ultimii 32 de ani în așa fel încât copii să beneficieze de o vacanță de iarnă. Excepție de la această regulă o fac doar 2 ani școlari 2019-2020 respectiv 2021-2022”, se mai arată în document.

Printre consecințele lipsei vacanței copiilor din februarie sunt, așa cum scrie în textul petiției: aglomerații pe drumurile care duc în stațiunile montane, cozi la instalațiile de transport pe cablu la sfârșit de săptămână, prețuri mari la transportul pe cablu și la cazări, la sfârșit de săptămână, temporizarea sau stoparea a noi investiții private în turismul montan, precum și “dispariția unei profesii (monitorii de schi), care nu vor putea avea o activitate coerentă din 10-16 zile / an)”.


12 comments
 1. Individul asta parca uraste copiii, profesorii, tot. In afara de incasarea salariului si de tras sfori pentru acoperit plagiatori, nu cred ca are alte scopuri pentru care merge la minister

 2. Este foarte buna ideea sa revenim la trimestre. Chiar daca nu am fost elev in comunism, cred ca este o idee corecta.

 3. Faceti cum era odata.Vacanta de iarna, 3 săptămâni plus cea intersemestriala,o săptămână.Si nu mai taiati voi vacantele copiilor,cum aveti chef!

 4. Nu vrem niciun ca.cat de vacanta in februarie. Sa ne dea intreaga vacanta de iarna cum a fost mereu 3 saptamani, sa prindem acasa Boboteaza, Sf.Ioan, ca oamenii normali. 17 dec-9 ianuarie. Nu sa luam vacanta in Ajun si sa plecam de Boboteaza la scoala ca niste nebuni. Sa fie trimestre si sa fie cum era candva cu 3 vacante trei trimestre si teze semestrial. Toti colegii cu care am vb s-ar bucura sa fie asa. Dar cu o conditie: sa nu mai fie numar mare de note impus semestrial. De la 2 in sus si teza unde este teza. Revenirea la structura clasica pe trimestre i-ar mai trezi din amorteala si scutura pe lenesii din ziua de azi ce vin la scoala doar sa socializeze si sa doarma. Altfel nu ajungem nicaieri, ne ducem de rapa…

   1. Trimestre, vacante ca pe vremuri si inceput si sfarsit clasic: 15 septembrie, 15 iunie, indiferent cand pica, numai weekend sa nu fie. A mers zeci de ani, a mers inainte de ’89, a mers si dupa Revolutie, de ce nu ar mai merge si acum. Sunt si alte tari la fel.

  1. Cei care practica sporturi de iarna vor vacanta în februarie! În decembrie-ianuarie nu prea este zăpadă. Nu toată lumea vrea sa stea acasă sa mănânce de sărbători. Unii vor sa facă și mișcare.

   1. Minoritatea se supune majoritatii. 9 luni pe an fac miscare de-mi ies ochii pe zapada, pe caldura, bat kilometri pe jos la naveta. Vrei miscare, sparge-i lu’ bunica-ta un metru cub de lemne, stivuieste-le pe ger. O sa-ti si multumeasca, faci imunitate si te si calesti. Ia mai lasa-ma, abia astept vacanta sa ma odihnesc de Sarbatori, de fapt dupa…

   2. Ca părinte idiot ce mă aflu, propun ca vacanțele de iarnă să fie date ori de câte ori ninge la munte, pentru ca eu și copiii mei să facem “mișcare”.

 5. Schimbati aparatorul plagiatorilor din functia asta. E o rusine inimaginabila sa pastram un asemenea individ intr o functie atat de importanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like