Remus Pricopie a câștigat al patrulea mandat de rector al SNSPA. Unic candidat, a fost ales cu 90% din voturi

371 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ SNSPA
Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Remus Pricopie, a câștigat al patrulea mandat la conducerea instituției de învățământ superior, în cadrul alegerilor desfășurate marți. El a fost singurul candidat înscris în cadrul acestui scrutin.

Prezența la vot a fost de 88,88% din numărul electorilor înscriși în liste, transmite Școala Națională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) într-un comunicat publicat marți seară. Pricopie a fost reales rector al SNSPA după ce a obţinut 90,13% din voturile valabil exprimate, potrivit sursei citate.

Remus Pricopie este rector al SNSPA din 2012 și a avut până acum trei mandate, deși vechea Lege a educației permitea doar două mandate de rector. El a reușit acest lucru cu ajutorul unei portițe introduse în Lege acum un deceniu, în vremea când, în guvernul Ponta, era ministru al Educației, iar rectorul Politehnicii București, Mihnea Costoiu, alt beneficiar ajuns la 3 mandate, era ministru delegat pentru învățământ superior.

Acea portiță – despre care Edupedu.ro a scris pe larg în ajunul alegerilor de acum 4 ani – permitea rectorilor cu mandate incomplete (inclusiv din cauza unor suspendări temporare) să candideze pentru încă un mandat.

Noua Lege a învățământului superior, introdusă anul acesta, permite două mandate de rector, fără excepții, dar nu ia în calcul mandatele exercitate până acum.

Programul managerial al lui Remus Pricopie poate fi consultat aici.

Citește și:
Rectoriada III. Cine sunt rectorii care vizează al treilea mandat, politicienii care conduc universități și cazul aparte al Politehnicii, unde alegerile au loc cu 6 luni înainte de expirarea mandatului
UPDATE Mihnea Costoiu câștigă al patrulea mandat de rector la Politehnica București / Oficial: Rectorul în exercițiu a obținut 84% din voturi
CALENDAR Începe sezonul pentru alegerea rectorilor în universitățile românești, pentru următorii cinci ani / Anca Buzoianu deschide calea – realeasă pentru un nou mandat la conducerea UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca

3 comments
    1. Pe legea Funeriu, rectorii au devenit suverani, iar universitățile feudele lor. Nu-i de mirare că avem rectori pe viață și alegeri fără absenți cu procente de 90%. Se votează ca pe vremea tovarășului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universități de stat sau private, ONG-uri sau asociații profesionale în domeniul educației pot aplica online din 6 noiembrie pentru apelul prin care se vor forma peste 21.000 de angajați din creșe și grădinițe / Modulele propuse trebuie să conțină elemente de educație digitală și de asigurare a primului ajutor – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un apel privind formarea personalului din creșe și grădinițe care se adresează universităților publice sau private, asociațiilor profesionale din domeniul educației timpurii și…
Vezi articolul

O școală din Botoșani a fost condamnată în prima instanță să-i acorde unui elev daune de 45.000 de lei / Peste copil a căzut o poartă de fier, fiind internat 16 zile în spital / Părinții au cerut daune de 100.000 de lei

Școala gimnazială „Tiberiu Crudu” din Tudora, județul Botoșani, a fost condamnată în primă instanță la daune în cazul unui elev rănit în timpul programului de școală, relatează Monitorul de Botoșani, potrivit…
Vezi articolul

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, spune că impactul bugetar al creșterilor de salarii aprobate de Guvern în ultima lună e de 4 miliarde de lei. Asta înseamnă că Guvernul Ciucă a angajat cheltuieli duble față de cele pentru salariile din Învățământ, iar pe „surse” susține că nu mai are bani să dea celor din școli

Discurs dublu la Guvern, în declarațiile oficiale și cele pe surse, referitoare la disponibilitatea resurselor pentru cererile angajaților din Învățământ. Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a declarat la briefingul de presă…
Vezi articolul