Resurse online propuse de Comisia Europeană în sprijinul elevilor și profesorilor afectați de închiderea școlilor

2.940 de vizualizări
Sursa: Schooleducationgateway.eu
Comisia Europeană a publicat o serie de resurse de învățare online, dedicate elevilor și profesorilor care trebuie să continue procesul educațional în perioada în care, forțați de epidemia Covid-19, sunt obliați să stea acasă. Resursele publicate de Comisie pe o pagină dedicată urmăresc trei obiective: să asigure legătura între cadrele didactice și elevi la distanță, să ofere medii de lucru și informații care nu sunt la îndemână în orice casă sau instituție, să sprijine dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice.

Ce resurse recomandă Comisia Europeană:

Platforma UE dedicată învățământului preuniversitar, School Education Gateway, o colecție online de materiale de predare și oportunități de instruire ce include:

eTwinning – platformă colaborativă europeană pentru profesori (comunicare, schimb de resurse, oportunități de dezvoltare profesională, opțiuni de colaborare pe proiecte)

Colțul învățăturii – materiale pentru “descoperirea UE”:

SALTO-Youth – catalog de instrumente online pentru promovarea și sprijinirea angajaților tineri

Platforma Electronică pentru Educația Adulților în Europa (EPALE)

Erasmus+ Virtual Exchange

Institutul European pentru Inovație și Tehnologie

Yummy Physics – serie de clipuri despre fizica alimentelor

Proiecte finanțate de UE:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspectorii, șefi de departamente și alți angajați cu funcții de conducere din Ministerul Educației pleacă și se întorc în școli, din cauza salariilor. Există o nemulțumire care se propagă în lanț, până la ultimul salariat din învățământul preuniversitar, spune liderul FSE, Marius Nistor

Angajații cu funcții de conducere din Ministerul Educației pleacă din minister, nemulțumiți de salarii, spune liderul sindicatului FSE Spiru Haret, Marius Nistor, într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro. “Există o nemulțumire…
Vezi articolul