Revenirea la şcoală este opţională pentru elevii din anii terminali, în intervalul 2-12 iunie, a anunţat Preşedintele

10.091 de vizualizări
educația ecologică
Foto: Pexels.com
Revenirea la şcoală a elevilor care au examene în acest an, de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, este opţională, potrivit declaraţiei Preşedintelui Klaus Iohannis, care a anunţat că şcolile se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar.

“Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea, atenție, vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai declarat că “normele de distanțare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vom sta maximum 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale.

Examenele naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureatul – se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare.

Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației”.

Cum se vor organiza examenele naţionale – calendarul examenelor.

Foto: Pexels.com


3 comentarii
  1. Buna seara! Dupa ce le masoara temperatura constatand ca un elev este suspect ce faceti? Ce face elevul? Nu mai intra la liceu pentru ca este infectat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Educației a cerut recorectarea unor lucrări de la Bacalaureat de încă două ori, față de standard: Patru evaluări pe aceeași lucrare, patru note diferite în unele situații / Văd că încă există neîncredere în tot sistemul că la anul vom avea corectare computerizată. Eu spun că vom reuși

“Patru evaluări pe aceeași lucrare, patru note diferite în unele situații”, asta a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24, după ce a cerut recorectarea mai multor lucrări de…
Vezi articolul

Elevii care au aflat azi notele de la Bacalaureat 2021, încurajați de ministrul Educației să depună contestație: Categoric da! Mă aștept să existe diferențe mai mari între note ca la Evaluarea Națională

Elevii care au aflat azi notele de la Bacalaureat 2021 sunt încurajați de ministrul Educației să depună contestație. Întrebat, într-o intervenție la Digi24, dacă îi încurajează pe absolvenții de liceu…
Vezi articolul