Rezidențiat 2022. Temperatura candidaților nu va mai fi luată înainte de a intra în sala de examen, potrivit unui ordin de modificare a metodologiei de concurs. Modificările vin cu două săptămâni înainte de examen – document

533 de vizualizări
Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com
Temperatura candidaților care participă la examenul de rezidențiat 2022 nu va mai luată înainte de a intra în sala de examen, potrivit unui ordin de modificare a metodologiei. Ordinul a fost publicat ieri, 3 noiembrie, în Monitorul Oficial. O altă modificare se referă la faptul că, la alegerea postului sau a locului în specialitate și a centrelor de pregătire, masca nu mai este obligatorie pe întreaga perioadă a prezenței în clădire.
  • Concret, ordinul publicat în Monitorul Oficial modifică Metodologia pentru desfășurarea concursului de admitere în rezidențiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 20 noiembrie 2022. Metodologia a fost publicată în Monitorul Oficial pe 12 octombrie 2022.

Examenul este organizat în data de 20 noiembrie 2022. Candidații pot intra în sălile de examen începând cu ora 8. Aceștia se vor legitima la intrarea în sală cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul, fără să le mai fie luată temperatura.

Candidații care au simptome respiratorii se vor adresa organizatorilor și vor fi îndrumați într-o sală special organizată.

La articolul 14, alineatele (6) și (7) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„(6) Începând cu ora 8.30, candidații pot intra în sala în care au fost repartizați. La intrarea în sala de concurs candidații se legitimează în fața șefului de sală cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate. Cei fără un astfel de document valabil nu sunt primiți în sala de concurs.

(7) Candidații care prezintă simptome respiratorii se adresează organizatorilor pentru a putea fi îndrumați într-o sală special organizată în care se asigură:

  • a) distanța de minimum 2 metri între candidați;
  • b) ventilație corespunzătoare a spațiului;
  • c) măști de protecție și dezinfectant.”

O altă noutate este legată de capitolul „Alegerea postului sau a locului în specialitate și a centrelor de pregătire”. Înainte, masca era obligatorie pentru candidați și pentru personalul implicat în activitatea de alegere a locurilor/posturilor. Acum este doar o recomandare.

La articolul 23, alineatul (7) se modifică și va avea următorul cuprins: „(7) Se recomandă candidaților, precum și personalului implicat în activitatea de alegere a locurilor/posturilor să poarte măști medicale pe întreaga perioadă a prezenței în clădire.”

Mănușile chirurgicale pentru persoanele desemnate pentru supravegherea candidaților și pentru activitatea de scanare nu mai sunt necesare, deoarece articolul 29 alin. (3) lit. (n) a fost anulat.

Foto: Captură Monitorul Oficial

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inerția sindicatelor față de problemele angajaților din creșele preluate de Ministerul Educației. Cazul FSE ”Spiru Haret”: Pe partea de salarizare, în momentul de față, nu prea e nimic de făcut

O parte din angajații din creșele preluate de Ministerul Educației se confruntă cu micșorarea salariilor și schimbarea încadrării. Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat pentru…
Vezi articolul

DOCUMENT Programul electoral pe Educație lansat de Dan Barna, pentru prezidențiale: Educația va primi 6% din PIB “până la finalul mandatului”, trebuie să ne plătim profesorii așa cum plătim medicii sau magistrații

“Până la finalul mandatului meu de președinte, Educația va primi 6% din PIB”, spune Dan Barna, în broșura-program lansată astăzi de candidatul USR PLUS la prezidențiale. “Inspectoratele școlare sunt instituții…
Vezi articolul