Rezidențiat 2022. Temperatura candidaților nu va mai fi luată înainte de a intra în sala de examen, potrivit unui ordin de modificare a metodologiei de concurs. Modificările vin cu două săptămâni înainte de examen – document

539 de vizualizări
Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com
Temperatura candidaților care participă la examenul de rezidențiat 2022 nu va mai luată înainte de a intra în sala de examen, potrivit unui ordin de modificare a metodologiei. Ordinul a fost publicat ieri, 3 noiembrie, în Monitorul Oficial. O altă modificare se referă la faptul că, la alegerea postului sau a locului în specialitate și a centrelor de pregătire, masca nu mai este obligatorie pe întreaga perioadă a prezenței în clădire.
  • Concret, ordinul publicat în Monitorul Oficial modifică Metodologia pentru desfășurarea concursului de admitere în rezidențiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 20 noiembrie 2022. Metodologia a fost publicată în Monitorul Oficial pe 12 octombrie 2022.

Examenul este organizat în data de 20 noiembrie 2022. Candidații pot intra în sălile de examen începând cu ora 8. Aceștia se vor legitima la intrarea în sală cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul, fără să le mai fie luată temperatura.

Candidații care au simptome respiratorii se vor adresa organizatorilor și vor fi îndrumați într-o sală special organizată.

La articolul 14, alineatele (6) și (7) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„(6) Începând cu ora 8.30, candidații pot intra în sala în care au fost repartizați. La intrarea în sala de concurs candidații se legitimează în fața șefului de sală cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate. Cei fără un astfel de document valabil nu sunt primiți în sala de concurs.

(7) Candidații care prezintă simptome respiratorii se adresează organizatorilor pentru a putea fi îndrumați într-o sală special organizată în care se asigură:

  • a) distanța de minimum 2 metri între candidați;
  • b) ventilație corespunzătoare a spațiului;
  • c) măști de protecție și dezinfectant.”

O altă noutate este legată de capitolul „Alegerea postului sau a locului în specialitate și a centrelor de pregătire”. Înainte, masca era obligatorie pentru candidați și pentru personalul implicat în activitatea de alegere a locurilor/posturilor. Acum este doar o recomandare.

La articolul 23, alineatul (7) se modifică și va avea următorul cuprins: „(7) Se recomandă candidaților, precum și personalului implicat în activitatea de alegere a locurilor/posturilor să poarte măști medicale pe întreaga perioadă a prezenței în clădire.”

Mănușile chirurgicale pentru persoanele desemnate pentru supravegherea candidaților și pentru activitatea de scanare nu mai sunt necesare, deoarece articolul 29 alin. (3) lit. (n) a fost anulat.

Foto: Captură Monitorul Oficial

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a inaugurat o grădiniță din Sectorul 3 cu primarul PSD Robert Negoiță și anunță că din 5 septembrie aceasta poate primi 400 de copii. Directoarea spune că „nu putem să facem oficial înscrieri”, pentru că nu are autorizare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a scris într-o postare pe Facebook că o grădiniță din Sectorul 3 își dublează capacitatea de școlarizare și că va putea primi din toamnă 400 de…
Vezi articolul

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”: Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader este unicul candidat pentru un post de lector universitar / Cum a reușit Ionuț Toader să bifeze criteriile – cheie în mare viteză

În timp ce Tudorel Toader este rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, fiul său cel mare avansează rapid în cariera academică la aceeași instituție de învățământ superior.…
Vezi articolul
începerea școlii, predare bilingvă

Ministrul Educației din Republica Moldova propune ca școala să înceapă pe 1 septembrie 2024, într-o zi de duminică și să se încheie într-o sâmbătă. Dan Perciun: “În prima zi de școală se repartizează manuale și se prezintă orarul”

Ministerul Educației din Republica Moldova propune ca anul școlar viitor să înceapă pe 1 septembrie, într-o zi de duminică și să se încheie pe 31 mai, într-o zi de sâmbăta,…
Vezi articolul