România – pe ultimul loc în UE la folosirea internetului pentru cursuri online sau materiale online de învățare, în 2024

1.082 de vizualizări
Participarea europenilor la invatare online in 2024 / Sursa: Eurostat
România ocupă ultimul loc la nivel european în privința persoanelor care au apelat la Internet pentru cursuri sau materiale de învățare, în 2024, potrivit unei statistici publicate de Eurostat la sfârșitul săptămânii trecute, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației. Doar 10% dintre utilizatorii români de internet au declarat, anul trecut, că au apelat la educație online în cele trei luni înaintea participării la sondaj – de trei ori mai puțin decât media europeană. 

Astfel, la nivel UE, 33% dintre utilizatorii de Internet au declarat că au urmat un curs online sau au folosit materiale online de învățare în cele 3 luni dinaintea sondajului – o creștere de 3 puncte procentuale comparativ cu anul 2023.

  • Dar, dacă în țări precum Irlanda (61%), Olanda și Finlanda peste jumătate din populația utilizatorilor de Internet au apelat la online pentru învățare, în România se înregistrează cea mai slabă participare la educație online cu doar 10%.

Doar Cipru (11%) are o situație comparabilă cu România. Bulgaria, pe locul 3 din coada statisticii europene, a raportat o participare de 17% la astfel de activități online. 

Pe fiecare criteriu, luat separat, la nivel UE 18% dintre utilizatorii de internet au spus că au apelat la cursuri online, iar 29% – că au apelat la materiale online de învățare.

În România, doar 7,8% dintre respondenți au spus anume că au apelat la materiale online de învățare și doar 3,47% au declarat că au apelat la Internet anume pentru cursuri online.


2 comments
  1. De parcă Internetul e plin de înțelepciune. E plin de materiale educationale proaste. Să ne invețe Elon Musk că Hitler era comunist? Mai lăsați internetul și puneți mâna pe carte. Eventual chiar burta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ultimul for central rămas relevant pentru controlul eticii universitare, Consiliul Național de Etică, tras pe tușă cu ajutorul proiectului unui nou Cod-cadru în domeniu, propus de Ministerul Educației / Documentul stabilește normele de conduită pentru universitari și sancțiunile pentru abateri de la acestea, cu un control diluat asupra comisiilor de etică

Obligațiile personalului didactic și de cercetare din universități, precum și ale conducerii acestora, abaterile de la normele etice și sancțiunile pentru acestea sunt definite generic în proiectul unui „Cod-cadru de…
Vezi articolul

Viitorul universităților după pandemie: de ce prezic doi cercetători britanici că va crește bătaia pe locuri în facultăți / Ce domenii ar urma să atragă interes masiv, în urma crizei

Universitățile vor trece prin schimbări majore, de la accesul elevilor la învățământ superior la conținutul și prioritățile programelor de cercetare, după criza cauzată în prezent de pandemia Covid-19, potrivit unei…
Vezi articolul