Roxana Pațurcă este din nou șefa Inspectoratului Școlar Călărași, după ce fusese dată afară de ministrul Cîmpeanu anul trecut pentru “afirmațiile denigratoare” cu privire la România educată, pe care o cataloga drept “un titlu jignitor”, iar despre Iohannis spunea că “este un penal cu imunitate absolută”

3.800 de vizualizări
Roxana Paturca / Sursa: Facebook – ISJ Calarasi
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Călărași este asigurată, de la sfârșitul anului trecut, de Roxana Pațurcă, cea care, cu mai puțin de un an înainte, fusese dată afară de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, din cauza “afirmațiilor denigratoare” ale acesteia cu privire la proiectul prezidențial România Educată. Decizia politică de schimbare din funcție nu a fost anunțată sau publicată.
  • Roxana Pațurcă a fost numită în decembrie 2021 pe postul de inspector școlar general în locul Ralucăi Caraion, membru PNL, candidat la Senat în 2020. Potrivit surselor Edupedu.ro, numirea s-ar fi făcut după încheierea concursului pentru directori, etapa I, fiind identificate mai multe “nereguli“ în organizare.
  • Concursul pentru inspectori școlari ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar pandemia a dus la anularea probelor, iar ministerul a ales să facă doar concursul de directori, deși ministrul Cîmpeanu susținea la scurt timp de la preluarea funcției că va organiza concurs în 2021.

Roxana Pațurcă ocupase această funcție, pentru scurtă vreme, la începutul anului trecut. Fostă senatoare PSD și președinte executiv al filialei PSD Călărași până în toamna lui 2020, trecută la PNL după doar o zi de la excluderea din PSD, conform relatărilor de presă de atunci, ea a fost numită de ministrul Sorin Cîmpeanu în postul de inspector școlar general al ISJ Călărași. Edupedu.ro semnala în acel moment, că, în 2019, Pațurcă îl califica pe președintele Iohannis drept “arogant”, “un penal cu imunitate absolută. Ştiţi prea bine că a obţinut case prin fals şi uz de fals – fapt stabilit definitiv de Justiţie. Are zeci de dosare penale (48) deschise pe numele său şi suspendate pe durata mandatului“.

Despre “România educată” afirma că “este doar un titlu, fără nicio acțiune în plan concret. Este un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe.“

În scurt timp, ministrul Cîmpeanu anunța că Roxana Pațurcă a fost dată afară de la conducerea ISJ Călărași, el spunând că “în momentul în care am aflat de afirmații denigratoare la adresa proiectului România educată, mi-am revizuit decizia”.

Ministrul spunea, atunci, că “atâta vreme cat este vorba despre numiri, deci nu este vorba despre un concurs sau despre un examen, numirile se vor face pe niște criterii. În momentul în care am văzut că persoana respectivă nu are același obiectiv precum cel pe care l-am declarat, acela de a pune la punct lucrurile în Educație pornind de la singurul proiect de țară, România educată, care a beneficiat de cea mai largă consultare publică, am apreciat că nu pot continua în echipă”.

Ce declara Pațurcă:

Jurnaliștii de la Recorder scriau pe 2 septembrie 2020, la o zi după înscrierea în PNL a senatoarei Pațurcă: “Am găsit în arhiva Recorder un discurs memorabil al Roxanei Pațurcă, până mai ieri senatoare PSD și inimoasă adulatoare a lui Liviu Dragnea, de azi liberală „muncitoare și rațională“ după cum au caracterizat-o noii ei colegi de partid. În politica românească, traseismul e mai viu ca niciodată”.

Citește și:
Roxana Pațurcă a fost dată afară din funcția de inspector școlar general al ISJ Călărași. Ministrul Educației: Când am aflat de afirmațiile denigratoare la adresa proiectului România educată mi-am revizuit decizia
Fosta senatoare PSD Roxana Pațurcă, numită de ministrul Educației la șefia Inspectoratului Școlar Călărași. Despre Iohannis declara în 2019: “Este un penal cu imunitate absolută” / Despre România educată: “Un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like