S-a lansat Ghidul de practică în industria ospitalității, material-suport pentru agenții economici care au nevoie de personal calificat în acest domeniu, dar și pentru părinți

359 de vizualizări
Foto: © Auremar | Dreamstime.com
Un “Ghid de practică în industria ospitalității”, destinat părinților, profesorilor din școlile de profil și agenților economic din domeniu, a fost lansat, marți, de două organizații active în sectorul turistic, cu sprijinul Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), potrivit unui comunicat de presă al organizației. Ghidul are ca scop încurajarea angajării elevilor din școlile de profil în industria ospitalității, dar și să ofere suport informativ atât părinților, cât și agenților economici care au nevoie de personal calificat.

Scopul ghidului – care poate fi descărcat gratuit aici – este “de a oferi o imagine de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă buna practică în HR şi practica în unitățile turistice”.

Obiectivele declarate: 

  • “Să creștem procentul elevilor care în urma absolvirii școlilor de profil să rămână și să-și desfășoare activitatea în industria ospitalității.”
  • “Să oferim un suport părinților pentru a înțelege activitățile și meseriile pe care copiii lor le pot îmbrățișa într-o unitate turistică.”
  • “Să oferim suport agenților economici care au nevoie de personal calificat, pentru a oferi servicii la standarde ridicate.”

În comunicat se apreciază că “profesorul și operatorul economic implicat în derularea stagiilor de pregătire practică a elevilor nu trebuie văzuți ca două tabere distincte, ci ca două echipe unite, care contribuie în procesul de educație, cu rol bine stabilit: profesorul să creeze interes pentru cunoaștere și să construiască spațiul științific, iar specialistul să transmită și să transfere asupra elevului, cu tact pedagogic, competență și pasiune pentru meserie”.

FIHR notează, totodată, că acest ghid apare în condițiile în care “fiecare dintre noi simțim presiunea lipsei forței de muncă într-un fel sau altul. Tot mai puțini elevi și studenți aleg să urmeze o carieră în turism în Romania, preferând să meargă în altă țară sau aleg alte domenii de activitate. Poate că unii sunt influențați de părerea generală că Industria Ospitalității nu oferă multe posibilități de dezvoltare”.  

Foto © Auremar | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Marian Preda, Nicolae Istudor, Adrian Papahagi, Ciprian Mihali, printre profesorii propuși să aleagă componența comisiilor de specialitate CNATDCU, pentru mandatul 2024 – 2028 – proiect

Ministerul Educației organizează o consultare publică privind componența comitetelor de selecție CNATDCU. Marian Preda, rectorul Universității din București, Nicolae Istudor, rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Adrian Papahagi,…
Vezi articolul

Studenții critică dur noile reguli de evaluare a studiilor doctorale: Este alarmant că dispar experții internaționali, metodologia periclitează suplimentar credibilitatea universităților

Noile reguli de evaluare a studiilor doctorale, stabilite de Ecaterina Andronescu și publicate ieri în Monitorul Oficial, pun “în pericol întreg procesul de evaluare”, “periclitează suplimentar credibilitatea” universităților și aduc riscul…
Vezi articolul

Cursuri gratuite de latină și greacă veche pentru elevii de gimnaziu și liceu, organizate de Facultatea de Limbi Străine a Universității din București. Orele încep pe 7 octombrie și se țin online pentru elevii care nu sunt din Capitală

Elevii de gimnaziu și liceu pasionați de latină și greacă veche pot participa la cursuri gratuite de limbi clasice în fiecare sâmbătă, din 7 octombrie, organizate de departamentul de Filologie…
Vezi articolul

Toate școlile vor fi verificate de Ministerul Educației marți, 16 aprilie, dacă au plătit contribuțiile la sănătate și pensii ale profesorilor, spune directorul economic Mihai Păunică: Sper ca în conturi disponibilul să fie cât mai aproape de zero – VIDEO

Toate școlile vor fi verificate de Ministerul Educației marți, 16 aprilie, dacă au plătit contribuțiile la sănătate și pensii ale profesorilor, spune directorul general al Direcției Economice Mihai Păunică. Acesta…
Vezi articolul