S-a redeschis Muzeul de Științele Naturii din Târgu Mureș, după lucrări de reabilitare / Vedetă este un rinocer lânos, vechi de 50.000 de ani, adus din Siberia

160 de vizualizări
Foto: Info Mureș via G4Media.ro
Muzeul de Științele Naturii din Târgu Mureș a fost redeschis după ce reabilitarea a început în urmă cu 5 ani, din fonduri europene, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș, potrivit G4Media.ro.

Vedeta expoziției poate fi admirată chiar de la intrare. Este vorba de scheletul rinocerului lânos, vechi de 50.000 de ani, ale cărui oase au fost aduse din Siberia, a explicat managerul de proiect Gyarmati Julia, care ne face un tur virtual al muzeului.

„În sala 2, exponatele vedetă sunt geodele, apoi cum intrăm în stânga este diorama ‘Viața în râul Mureș’, în dreapta vedem dioramele ‘Primăvară, Vară, Toamnă, Iarnă’, urmează la etaj Sala trofeelor de vânătoare, o peșteră virtuală, sala plantelor protejate de lege, sala unde sunt amenajate expozițiile temporare din 6 în 6 luni, și urmează sălile de exponate terestre și marine”, spune managerul de proiect.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2023, sesiunea de toamnă. Profesorii echivalează competențele lingvistice și digitale cu mediile din liceu între 7 și 11 august / Regulile de convertire în niveluri de competență

Echivalarea probelor de competențe cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, la examenul național de Bacalaureat 2023, pentru sesiunea august-septembrie, începe luni, 7 august, și…
Vezi articolul

Ministrul Sebastian Burduja: Faci cercetare fundamentală și cercetezi lucruri pe care omenirea le-a inventat acum 10.000 de ani? Nu e în regulă. Faci însă cercetare de avangardă, care are însă și un transfer tehnologic în piață? Iată exemple pe care trebuie să le încurajăm

Obiectivele cercetărilor care merită să fie sprijinite în România și numărul mare de institute de profil, care formează un sistem foarte fragmentat, criticat de Comisia Europeană, au fost invocate de…
Vezi articolul