UPDATE Bugetul Educației, avizat favorabil în Comisiile reunite, după o ședință cu scandal. Trei sferturi de oră aleșii s-au certat pe cine să conducă ședința în care se dezbate bugetul Educației. La vot a câștigat prezidiul Monica Anisie – „conduceți dictatorial”, i-a reproșat PSD

4.654 de vizualizări
Foto: captura cdep.ro
Bugetul Educației a primit aviz favorabil fără amendamente, din partea comisiilor de Învățământ ale Camerei Deputaților și Senatului, în cadrul ședinței reunite de astăzi, care s-a desfășurat cu scandal. În total, 21 de parlamentari au votat pentru și 12 împotrivă.

Știrea inițială:

Scandal în comisia pentru învățământ din Parlament. Comisiile reunite s-au blocat în procedura de început de dezbatere, după ce președinții de comisii nu au ajuns la un acord în care unul dintre ei să conducă ședința. Regulamentul camerelor reunite este în continuare dezbătut și fiecare membru sau secretar de comisie își dă cu părerea care parte din regulament se aplică.

Președintele Comisie din Senat este Monica Anisie (PNL, iar președintele comisiei de învățământ din Camera Deputaților este Natalia Intotero (PSD).

În ședința reunită a comisiilor de învățământ din Senat și Camera Deputaților ar trebui să se discute de la ora 12:00 bugetul Educației, proiect de Lege trimis de Guvern la Parlament.

Declarațiile contondente au fost aruncate de o parte și de alta a mesei timp de minute bune.

La ora 12:40 a fost supusă cu greu la vot coordonarea ședinței de către Monica Anisie, într-un tir de acuzații de comportament dictatorial venite din partea PSD.

Parlamentarii participă în sistem hibrid la ședință, o parte fiind online, altă parte fiind prezenți fizic în sală.

Monica Anisie a obținut majoritatea voturilor pentru a conduce ședința, potrivit declarațiilor de la prezidiu, dar încercarea de a prezida ședința este întreruptă de colegii din opoziție.

A obținut 23 de voturi pentru din 40 de deputați și senatori prezenți. 6 parlamentari au fost împotrivă și 10 s-au abținut.

Ora 12:45 Ședința de dezbatere a bugetului a început propriu-zis, după 45 de minute de la debutul ei.

Ședința a fost transmisă LIVE pe site-ul camerei deputaților.

Foto: captura cdep.ro


1 comment
  1. Articolu-i scris de bascalie? Testati ,,cititorii” daca stau bine cu ,,tabla adunarii”? Tare! Cica ,,23 de voturi pentru din 40 de deputați și senatori prezenți. 6 parlamentari au fost împotrivă și 10 s-au abținut”. Adica, pt. analfabetii functional au fost 40 insi prezenti din care scadem 23 ,,pentru” si ne raman 17 insi. Din astia 17 care au ramas 6 au fost impotriva si 10 s-au abtinut. Si deaia suntem ,,tari” la testele alea PISA. ,,Noi” stapanim bine tabla adunarii inca din clasa a II – a, asa ca sa ne prinda bine cand o sa ne facem mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Abonamentele de transport local pentru studenții Universității din București se vor deconta în aceeași lună în care au fost cumpărate sau în luna următoare, prevede noua metodologie adoptată de instituție. Pașii de urmat pentru studenți – document

Abonamentele de transport local în comun pentru studenții de la facultățile Universității din București (UB) se vor deconta în aceeași lună în care au fost cumpărate sau în luna următoare,…
Vezi articolul

Senatorul USR PLUS Ștefan Pălărie și alți parlamentari îi cer lui Klaus Iohannis să ceară o sesiune parlamentară extraordinară pentru aprobarea legii de depolitizare a directorilor de școli, retrimisă recent de președinte Parlamentului

Senatorul USR PLUS Ștefan Pălărie și alți șapte parlamentari cer președintelui Klaus Iohannis să ceară convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, în această vacanță parlamentară, pentru a reexamina legea care prevede…
Vezi articolul