Scenariul roșu, înviat de Sorin Cîmpeanu, după ce tot el l-a desființat, în urma declarației președintelui Iohannis care anunța că școlile rămân pe trei culori – verde, galben, roșu

3.866 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro / Sorin Cîmpeanu
Scenariul roșu a fost reinventat de Sorin Cîmpeanu, după ce tot el l-a desființat prin ordinul comun de ministru pentru redeschiderea școlilor după vacanța de Paște. Într-o declarație pentru Edupedu.ro, ministrul a spus că de fapt scenariul roșu există, el aplicându-se în localitățile carantinate, dar nu avem nicio localitate în carantină în acest moment, și în clasele în care sunt cazuri de infectare și se suspendă activitatea.

Afirmațiile lui Cîmpeanu vin în urma declarației președintelui Iohannis care anunța joi că școlile rămân pe trei scenarii, în trei culori – verde, galben, roșu.

”În final, o remarcă legată de școli. Noi păstrăm în continuare normele care țin de rata de incidență. Deci, avem în continuare scenariul verde, galben, roșu. Aceste lucruri se aplică ca și până acum”, a spus Klaus Iohannis.

Ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro:

Edupedu.ro: Ați revenit la scenariul roșu, pentru că am auzit aseară de la Președintele României că școlile nu mai sunt în două scenarii, ci sunt în trei scenarii? Ce s-a întâmplat, ați modificat legislația?

Sorin Cîmpeanu: „Afirmația este foarte corectă. Pentru că scenariul verde este în acele localități în care rata de infectare este și până la 1 la mie, scenariul galben este în localitățile în care rata de infectare este peste 1 la mie, dar nu sunt luate măsuri speciale, și scenariul roșu este scenariul în care funcționează un număr de aproape 100 de clase astăzi, la momentul la care vorbim, clase care au fost integral suspendate pe baza unor cazuri pozitive confirmate. În scenariul roșu pot fi și școlile din localitățile carantinate”.

Edupedu.ro: Scenariul acesta roșu nu există, din cum reiese din ordinul comun al miniștrilor educației și sănătății. Deci este un simbol, este un scenariu simbolic?

Sorin Cîmpeanu: „Nu e simbolic. În ordinul de ministru este precizată prezența la școală după scenariul unu și scenariul doi, în care intră și scenariul roșu”.

Reamintim că scenariul roșu a fost desființat încă din 29 aprilie de ministrul Cîmpeanu. În Monitorul Oficial a apărut atunci noul regulament pentru școli:

La articolul 3 alin. (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

,,(1) Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

Scenariul 1Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.                                Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori
Scenariul 2 a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.               
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină. 

Foto: Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro


2 comentarii
  1. Eu nu înțeleg DD ce înainte de Paști dl ministru a bătut câmpii și a coborât pragul prezentei fizice de la 1,5 la 1 la mie?
    Singur a făcut rău câtorva sute de mii de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Premierul Florin Cîțu, către miniștrii Sănătății și Educației: Ce facem cu copiii care merg acum în vacanță? La întoarcerea la școală, să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi

„La întoarcerea copiilor la școală, să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi după perioada de vacanță”, a declarat de la guvern premierul Florin Cîțu după ședința de…
Vezi articolul

BREAKING Ministrul Sănătății: La incidență peste 6 la mie, două posibile scenarii: Trecerea în învățământ online integral sau sistem hibrid cu învățământ online pentru nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a învăța față în față pentru ceilalți. Măștile textile nu mai sunt acceptate la școală, doar cele medicale – VIDEO

Autoritățile iau în calcul, în prezent, două posibile scenarii în cazul școlilor din localitățile unde rata de infectare cu COVID-19 va trece de 6 la mia de locuitori: trecerea complet…
Vezi articolul
Dragos Iliescu / Foto: Facebook

Top 5 măsuri educaționale cu impact. Dragoș Iliescu, expert în testare: Sunt școli care ignoră știința și merg pe o ideologie de genul “să lăsăm copiii să devină ce vor, să nu îi forțăm și anxietăm”

Măsurile care au cel mai mare impact la clasă, în procesul de învățare, și care sunt validate de cercetările științifice ca investiții cu eficiență maximă au fost publicate, ca bază…
Vezi articolul