Scenariul roșu, înviat de Sorin Cîmpeanu, după ce tot el l-a desființat, în urma declarației președintelui Iohannis care anunța că școlile rămân pe trei culori – verde, galben, roșu

3.858 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Scenariul roșu a fost reinventat de Sorin Cîmpeanu, după ce tot el l-a desființat prin ordinul comun de ministru pentru redeschiderea școlilor după vacanța de Paște. Într-o declarație pentru Edupedu.ro, ministrul a spus că de fapt scenariul roșu există, el aplicându-se în localitățile carantinate, dar nu avem nicio localitate în carantină în acest moment, și în clasele în care sunt cazuri de infectare și se suspendă activitatea.

Afirmațiile lui Cîmpeanu vin în urma declarației președintelui Iohannis care anunța joi că școlile rămân pe trei scenarii, în trei culori – verde, galben, roșu.

”În final, o remarcă legată de școli. Noi păstrăm în continuare normele care țin de rata de incidență. Deci, avem în continuare scenariul verde, galben, roșu. Aceste lucruri se aplică ca și până acum”, a spus Klaus Iohannis.

Ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro:

Edupedu.ro: Ați revenit la scenariul roșu, pentru că am auzit aseară de la Președintele României că școlile nu mai sunt în două scenarii, ci sunt în trei scenarii? Ce s-a întâmplat, ați modificat legislația?

Sorin Cîmpeanu: „Afirmația este foarte corectă. Pentru că scenariul verde este în acele localități în care rata de infectare este și până la 1 la mie, scenariul galben este în localitățile în care rata de infectare este peste 1 la mie, dar nu sunt luate măsuri speciale, și scenariul roșu este scenariul în care funcționează un număr de aproape 100 de clase astăzi, la momentul la care vorbim, clase care au fost integral suspendate pe baza unor cazuri pozitive confirmate. În scenariul roșu pot fi și școlile din localitățile carantinate”.

Edupedu.ro: Scenariul acesta roșu nu există, din cum reiese din ordinul comun al miniștrilor educației și sănătății. Deci este un simbol, este un scenariu simbolic?

Sorin Cîmpeanu: „Nu e simbolic. În ordinul de ministru este precizată prezența la școală după scenariul unu și scenariul doi, în care intră și scenariul roșu”.

Reamintim că scenariul roșu a fost desființat încă din 29 aprilie de ministrul Cîmpeanu. În Monitorul Oficial a apărut atunci noul regulament pentru școli:

La articolul 3 alin. (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

,,(1) Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

Scenariul 1Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.                                Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori
Scenariul 2 a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.               
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină. 

Foto: Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
  1. Eu nu înțeleg DD ce înainte de Paști dl ministru a bătut câmpii și a coborât pragul prezentei fizice de la 1,5 la 1 la mie?
    Singur a făcut rău câtorva sute de mii de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școală digitalizată sau înapoi 100% la cretă și hârtie? Ministrul Sorin Cîmpeanu și consilierul prezidențial Ligia Deca vor anunța marți, de la 15:00, cum arată școala după pandemie, la dezbaterea Edupedu.ro – World Vision România

Școala românească va ieși din marea criză pandemică cu un upgrade pentru copii sau reculul va fi atât de puternic, încât tehnologia va fi complet abandonată? Ce rămâne din școala…
Vezi articolul

Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Căminele studențești sau pentru elevi se închid două săptămâni la apariția a 3 cazuri de COVID-19 într-un interval de 7 zile / After school-urile, creșele și grădinițele rămân deschise conform condițiilor de până acum

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis în această seară ca, “la apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive, în spațiile destinate…
Vezi articolul