Școala canadiană Maple Bear își anunță intenția de a intra pe piața de educație din România, cu un model în franciză

512 vizualizări
școli din București
Școală / Foto: Pexels.com
Școala canadiană Maple Bear își anunță intenția de a intra pe piața de educație din România, cu un model de educație în franciză. “Căutăm parteneri locali pentru a înființa școli în România”, a declarat Yann Bidan, Director General al Maple Bear Europa Centrală și de Est, potrivit unui comunicat remis Edupedu.ro.

În România, compania vrea să deschidă 10 unități școlare pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, luând în calcul posibilitatea de a se extinde și în zona învățământului liceal.

Maple Bear este în măsură să includă reglementările locale în materie de educație, oferind programe curriculare locale integrate, pe lângă programul și metodologia canadiană“, a adăugat Yann Bidan. Acesta a precizat că modelul “vizează o educație completă a copilului – fizică, intelectuală, emoțională și socială, în care trei componente sunt fundamentale: creativitatea, colaborarea și gândirea critică”.

Factorii-cheie ai sistemului de învățământ canadian, potrivit Maple Bear:

  • “abordarea “Învață să înveți” în locul unui simplu transfer de informații care pot deveni rapid depășite sau irelevante.
  • investiția consistentă în cadrele didactice și în formarea profesională, care reprezintă fundamentul întregului sistem.
  • o metodologie de predare care nu lasă pe nimeni în urmă: peste 30% dintre elevii canadieni au ambii părinți născuți într-o altă țară. Copiii familiilor de imigranți nou-sosiți sunt integrați suficient de repede pentru a avea performanțe la fel de bune cu cele ale colegii lor, într-o perioadă scurtă de timp.”

Școala canadiană Maple Bear aduce metodologia bilingvă canadiană. Înființat în urmă cu 12 ani, Maple Bear este prezent astăzi în 16 țări, cu peste 300 de unități de învățământ preșcolar, școlar și liceal și cu peste 35.000 de elevi.

Planul companiei pentru Europa Centrală și de Est, pentru următorii zece ani, este de a dezvolta o rețea de școli cu peste 15.000 de studenți.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reforma legii Deca-Iohannis propune un profil al absolventului de liceu redactat în mare parte acum 6 ani / Ministerul Educației a așteptat din 2018 să elaboreze documentul ce conține pasaje mari din cel care a fost în dezbatere publică atunci

Ministerul Educației lansează în dezbatere publică un profil al absolventului de liceu, care conține multe pasaje copy paste sau rescrise pe alocuri cu alte cuvinte dar care au același sens,…
Vezi articolul

VIDEO Ligia Deca: În ultimele săptămâni am observat un semnal de alarmă dinspre profesori, pe care l-am înțeles. Toate salariile din educație vor crește, niciun salariu nu va scădea. Salariul debutantului crește aproape cu 25%

Ministrul Educației, Ligia Deca, a susținut o conferință de presă vineri, 2 iunie, la ora 12, în privința aspectelor referitoare la aplicarea Ordonanței de urgentă a Guvernului nr. 53 din…
Vezi articolul

Experții Babeș-Bolyai recomandă deschiderea școlilor primare, însoțită de măsuri restrictive compensatorii / Patru ghiduri legate de pandemie, sărbători și vaccinare, puse la dispoziția populației și autorităților de universitatea clujeană

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prezintă, miercuri, patru ghiduri destinate comunității și autorităților, documente menite să ofere informații și posibile abordări ale problemelor legate de pandemia de COVID-19, mai ales…
Vezi articolul

Documentele necesare pentru organizarea excursiilor și taberelor în anul școlar 2023-2024. Pentru „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, activitățile nu trebuie avizate de inspectoratul școlar / Cele 6 obligații ale elevilor

Pentru programul „Școala altfel” și programul „Săptămâna verde”, excursiile/taberele/drumețiile nu trebuie avizate de inspectoratul școlar, doar de directorul unității de învățământ, informează Inspectoratul Școlar Județean Covasna. Vezi mai jos, în…
Vezi articolul