Şcoala Politică Ardeleană – încă o inițiativă a guvernului de la Budapesta pentru maghiarii din România

212 vizualizări
Şcoala Politică Ardeleană a început al doilea an de predare, cursurile fiind dedicate tinerilor maghiari activi în viaţa publică, anunță Hirado.hu. Pregătirea este organizată de Mathias Corvinus Collegium (MCC), în parteneriat cu UDMR şi organizaţiile de tineret reunite sub umbrela Conferinţei Tineretului Maghiar (Miért), cu sprijinul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, Fundaţiei pentru o Ungarie Civică şi a Fundaţiei Konrad Adenauer.

Secretarul de stat din cadrul Cancelariei premierului Ungariei, Balázs Orbán, a declarat la festivitatea de deschidere că politicile naţionale şi-au lărgit sensul şi includ, pe lângă chestiuni de drept comun privind cetăţenia şi dreptul la vot sau cultura şi politica culturală, şi probleme referitoare la economie.

Potrivit Hirado.hu, la prima serie de cursuri ale Şcolii Politice Ardelene participă 19 tineri sub 35 de ani, care au fost selectaţi dintre 60 de persoane înscrise. Cursurile se desfăşoară, în parte, online, dar programul prevede și cursuri la Cluj-Napoca, Budapesta şi Bucureşti.

Îți plac informațiile pe care le găsești aici? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Broșura de admitere la liceu 2023 va fi publicată de inspectoratele școlare pe 8 mai, potrivit calendarului oficial / Ședințele cu părinții pentru consilierea la înscriere și alegerea liceului pot avea loc și online, între 15 mai și 9 iunie – document ISMB

Broșura de admitere la liceu 2023 urmează să fie publicată de către inspectoratele școlare în data de 8 mai, potrivit calendarului oficial. Acest lucru înseamnă că elevii de clasa a…
Vezi articolul

Șefii Centrului Național de Evaluare și ai Comisiei Naționale de Bacalaureat invitați să dea explicații la comisia de învățământ din Senat, marțea viitoare, în cazurile de suspiciune a scurgerilor de subiecte de examen, anunță senatorul USR Ștefan Pălărie

Șefii Centrului Național de Evaluare și ai Comisiei Naționale de Bacalaureat invitați să dea explicații la comisia de învățământ din Senat, marțea viitoare, în cazurile de suspiciune a scurgerilor de…
Vezi articolul

Sancțiunile ce pot fi aplicate elevilor, potrivit Legii învățământului preuniversitar: de la observația individuală și până la exmatriculare. Toate sancțiunile se comunică individual, în scris, atât elevilor, cât și părinților

Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 prevede sancțiuni pentru elevii care nu-și respectă îndatoririle. Sancțiunile ce pot fi aplicate elevilor, în funcție de gravitatea faptei, pornesc de la observația individuală și…
Vezi articolul