Școlile din statul Florida, SUA, pot decide cu privire la obligativitatea măștilor, după ce au fost amenințate de un senator cu tăieri de buget pentru consiliile școlare dacă va trebui ca elevii să le poarte – decizia unui judecător

443 de vizualizări
Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.com
Un judecător din statul Florida, Statele Unite ale Americii, a respins vineri un decret al guvernatorului republican Ron DeSantis, al statului Florida, care spunea că școlile nu pot obliga elevii să poarte măști. Judecătorul a decis că școlile au libertatea de a decide cu privire la acest aspect, relatează AFP, potrivit Agerpres. Decizia instanței și preluarea cazului a venit după ce un grup de părinți a semnalat printr-o plângere emiterea acestui decret.

Guvernatorul Ron DeSantis, republican şi susţinător al fostului preşedinte Donald Trump, s-a opus oricărei măsuri, care – potrivit lui -, aduce atingere libertăţilor individuale, spune sursa citată.

Judecătorul John Cooper, care s-a ocupat de caz, a decis însă că legea nu împiedică instituţiile publice să ia măsuri pentru a proteja sănătatea cetăţenilor, cât timp acestea dovedesc că sunt rezonabile şi necesare. “Drepturile părinţilor sunt foarte importante”, a spus judecătorul, citat de New York Times.

Judecătorul, totodată, a interzis Departamentului învăţământului al statului să sancţioneze centrele şcolare care nu respectă decretul lui Ron DeSantis. Săptămâna trecută, guvernatorul ameninţase aceste centre, afirmând că va reţine o parte din finanţarea salariilor membrilor consiliului şcolar, conform Agerpres.

Context

Mai multe centre şcolare din Florida au decis să impună obligativitatea măştilor în urma creşterii cazurilor de Covid-19 provocate de varianta Delta, mai contagioasă. De la începerea anului şcolar, mai mulţi elevi din comitatele din Florida au fost plasaţi în carantină, după ce s-au infectat cu Covid-19 sau au intrat în contact cu persoane bolnave, mai notează sursa citată.

Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prioritățile europene în educație, pentru următorul deceniu: digitalul, tranziția verde, recuperarea post-pandemie – oficiali ai Comisiei și ai Parlamentului European, la Summitul Educației

Transformarea digitală și tranziția verde au fost principalii piloni ai descrierilor oferite de reprezentanții forurilor europene pentru schimbările prin care va trece educația pe continent în următorul deceniu, conform prezentărilor…
Vezi articolul

“Economica Ripensis” – noul concurs online cu temă info-economică pentru liceeni, organizat de Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Universitatea de Vest Timișoara / Înscrieri până pe 30 martie

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara dă startul înscrierilor pentru concursul Economica Ripensis, concurs dedicat elevilor de ciclu liceal. Prima…
Vezi articolul

INTERVIU Profesorii trebuie să fie mult mai informați decât elevii în privința drogurilor, altfel nu mai au nici o autoritate în fața lor / Într-un caz de suspiciune de consum de droguri, prima intervenție a profesorului trebuie să fie cu copilul pentru că responsabilitatea profesorului este în primul rând față de bunăstarea copilului, spune psihoterapeutul Bogdana Păcurari

“Pentru a putea recunoaște semnele unui elev care consumă droguri, un profesor ar trebui să fie instruit despre ce droguri există, cât de periculoase sunt, care sunt efectele asupra creierului…
Vezi articolul