Școlile din statul Florida, SUA, pot decide cu privire la obligativitatea măștilor, după ce au fost amenințate de un senator cu tăieri de buget pentru consiliile școlare dacă va trebui ca elevii să le poarte – decizia unui judecător

433 de vizualizări
Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.com
Un judecător din statul Florida, Statele Unite ale Americii, a respins vineri un decret al guvernatorului republican Ron DeSantis, al statului Florida, care spunea că școlile nu pot obliga elevii să poarte măști. Judecătorul a decis că școlile au libertatea de a decide cu privire la acest aspect, relatează AFP, potrivit Agerpres. Decizia instanței și preluarea cazului a venit după ce un grup de părinți a semnalat printr-o plângere emiterea acestui decret.

Guvernatorul Ron DeSantis, republican şi susţinător al fostului preşedinte Donald Trump, s-a opus oricărei măsuri, care – potrivit lui -, aduce atingere libertăţilor individuale, spune sursa citată.

Judecătorul John Cooper, care s-a ocupat de caz, a decis însă că legea nu împiedică instituţiile publice să ia măsuri pentru a proteja sănătatea cetăţenilor, cât timp acestea dovedesc că sunt rezonabile şi necesare. “Drepturile părinţilor sunt foarte importante”, a spus judecătorul, citat de New York Times.

Judecătorul, totodată, a interzis Departamentului învăţământului al statului să sancţioneze centrele şcolare care nu respectă decretul lui Ron DeSantis. Săptămâna trecută, guvernatorul ameninţase aceste centre, afirmând că va reţine o parte din finanţarea salariilor membrilor consiliului şcolar, conform Agerpres.

Context

Mai multe centre şcolare din Florida au decis să impună obligativitatea măştilor în urma creşterii cazurilor de Covid-19 provocate de varianta Delta, mai contagioasă. De la începerea anului şcolar, mai mulţi elevi din comitatele din Florida au fost plasaţi în carantină, după ce s-au infectat cu Covid-19 sau au intrat în contact cu persoane bolnave, mai notează sursa citată.

Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lider sindical: Andronescu să-l găsească și să ia măsuri contra celui care a pus pe ordinea de zi ordinul care elimină profesorii de sport la clasele mici

Sindicatele din educație “Spiru Haret” cer Ministerului Educației să scoată proiectele de ordin privind structura anului școlar 2019-2020, privind eliminarea profesorilor de Sport de la clasele pregătitoare, I și a…
Vezi articolul

EXCLUSIV Schimbări majore la gimnaziu, în noile planuri-cadru pregătite de Ministerul Educației: fără note din toamnă la Religie, Muzică, Desen și Sport, eliminarea materiilor Educație tehnologică și Dezvoltare personală / Varianta 2: Dispare Limba latină, sunt tăiate ore de la Limba modernă, Fizică, Chimie, Biologie, Geografie și Istorie

Tăieri de ore și eliminări de materii pentru clasele V-VIII sunt pregătite în prezent de Ministerul Educației, care este obligat ca din 14 septembrie să pună în aplicare legea care…
Vezi articolul

Sindicat din Educație: Vor începe executările silite, pentru recuperarea banilor câștigați în instanță de profesori și neincluși în rectificare

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunță că “Guvernul României trebuie să se aștepte, în perioada următoare, la demararea procedurilor pentru executarea silită” a sentințelor judecătorești. “În Proiectul de OUG privind…
Vezi articolul

Zeci de profesori și elevi protestează în fața Colegiului Național „Gheorghe Șincai” pentru a nu fi evacuați. Ministrul Educației și primarul Sectorului 4 au venit la fața locului și au dat asigurări că liceul nu va fi relocat în acest an școlar

Zeci de profesori și elevi protestează din nou, vineri, în fața Colegiului Național „Gheorghe Șincai” pentru a nu fi evacuați din clădire, așa cum dorește Primăria Sectorului 4, pentru a…
Vezi articolul

Profesorii și elevii americani adoptă platforma de inteligență artificială ChatGPT în număr tot mai mare, în pofida riscurilor de etică și acuratețe, pentru a-i ajuta în asimilarea materiei, planificarea lecțiilor, interactivitate mai mare – sondaj

Platforma de inteligență artificială ChatGPT este utilizată tot mai intens atât de elevi, cât și de profesorii din școlile americane, în pofida tentativelor unor districte școlare de a o interzice,…
Vezi articolul