“Economica Ripensis” – noul concurs online cu temă info-economică pentru liceeni, organizat de Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Universitatea de Vest Timișoara / Înscrieri până pe 30 martie

1.662 de vizualizări
Foto: captură site
Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara dă startul înscrierilor pentru concursul Economica Ripensis, concurs dedicat elevilor de ciclu liceal. Prima ediție vreodată, se organizează online în acest an, iar printre subiectele secțiunilor din ansamblul concursului se numără economie (clasa a XI-a), matematică (clasele IX-XII), T.I.C. (clasa a X-a), finanțe (clasa a XII-a), turism (clasa a XI-a). Concurenții care obțin peste 8 puncte din 10, primesc un punct în plus la media de admitere în FEAA UVT.

Concursul se va derula pe secțiuni, online, în perioada 20-22 aprilie 2021. Pentru conectare, e nevoie de un dispozitiv (laptop/ PC) cu o cameră web și microfon funcționale, având o conexiune stabilă de internet. O probă durează 60 de minute. O dată înscris, se comunică în timp util orarul concursului.

Secțiunile concursului
  1. Economie (descarcă aici tematica și modele de subiecte)
    Descarcă tematica și modele de subiecte
  2. Matematică (Disciplina MATEMATICĂ, clasele IX – XII, M2)
    Descarcă tematica și modele de subiecte
  3. Educație antreprenorială (Disciplina EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ, clasa a X-a)
    Descarcă tematica și modele de subiecte
  4. Marketing Disciplina MARKETING, clasa a XI-a
    Descarcă tematica și modele de subiecte
  5. Contabilitate Disciplina CONTABILITATE, clasa a XI-a
    Descarcă tematica și modele de subiecte
  6. Tehnologia informației şi a comunicațiilor (Disciplina TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI ŞI A COMUNICAŢIILOR, clasa a X-a)
    Descarcă tematica și modele de subiecte
  7. Finanțe (Disciplina ELEMENTE DE STATISTICĂ, FINANȚE ȘI ASIGURĂRI, clasa a XII-a)
    Descarcă tematica și modele de subiecte
  8. Turism (Disciplina ACTIVITATEA AGENȚIEI DE TURISM și CAZAREA TURIȘTILOR, clasa a XI-a)
    Descarcă tematica și modele de subiecte
  9. Economie și afaceri internaționale (Disciplina NEGOCIERE ȘI CONTRACTARE, clasa a XII-a)
    Disciplina NEGOCIERE ȘI CONTRACTARE, clasa a XII-a
    Descarcă tematica și modele de subiecte
Înscriere

Pentru înscriere, elevii trebuie să completeze formularul dedicat până pe 30 martie 2021. Se menționează că este necesară o poză/ scan a carnetului de elev, vizat pe anul școlar în curs, cât și o poză/ scan a actului de identitate – pentru legitimarea în cadrul concursului. De asemenea, elevii de clasa a XI-a și a XII-a se vor putea înscrie doar la o singură secțiune de concurs.

Organizare

Platforma pe care se desfășoară întreaga activitate este platforma de e-learning a facultății, Moodle. Detalii despre conectare și calendarul/ orarul vor fi comunicate în timp util participanților. Examenul de evaluare durează 60 de minute, candidații fiind supravegheați audio-video pe tot parcursul probei prin aplicația Google Meet. Evaluările sunt de tip grilă; modelul subiectelor poate fi consultat mai sus.

Subiectele vor fi elaborate de către comisia de evaluare formată din cadre didactice ale Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest din Timișoara în colaborare cu cadrele didactice din învățământul preuniversitar, în conformitate cu programele școlare (actualizate, după caz, de Ministerul Educației și Cercetării în contextul pandemiei COVID-19) aferente disciplinelor din instituțiile de învățământ preuniversitar naționale, liceu.

Bonus la admitere

“Candidații [clasele XI, XII – N. Red.] care participă la concursul FEAA ECONOMICA RIPENSIS și obțin o notă mai mare sau egală cu 8 (opt) la oricare secțiune beneficiază de un punctaj suplimentar de 1 punct (bonus), care se adaugă la media de admitere, ducând la creșterea mediei de admitere la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor. Media generală de admitere la FEAA se va calcula după următoarea formulă:
MA = (0,3 x M1 + 0,7 x M2) + Bonus concurs*

Unde: MA= media generală de admitere; M1 = cea mai mare notă obținută de candidat la examenele scrise aferente probelor de bacalaureat (probe obligatorii – Limba și literatura română/ Limba și literatura maternă, Proba obligatorie a profilului: Matematică/ Istorie, respectiv probe la alegere aferente profilului și specializării – Fizică/ Chimie/ Biologie/ Informatică/ Economie/ Geografie/ Filosofie/ Logică și argumentare/ Psihologie/ Sociologie); M2 = media generală de bacalaureat;
*Bonus concurs (1 punct) ,,FEAA ECONOMICA RIPENSIS”, se acordă tuturor participanților la concurs, fără a se depăși MA = 10.” precizează organizatorii în regulament, cap. III, art. 14.

Rezultate și premii

Rezultatul concursului este reprezentat de o notă între un minim egal cu 1 (unu) și un maxim egal cu 10 (zece). Pe baza rezultatelor obținute se vor acorda următoarele distincții:
a. Premiul I – elevilor care obțin rezultate între 9.50 – 10.00;
b. Premiul II – elevilor care obțin rezultate între 9.00 – 9.49;
c. Premiul III – elevilor care obțin rezultate între 8.50 – 8.99;
d. Mențiune – elevilor care obțin rezultate între 8.00 – 8.49.

Distincțiile se acordă elevilor și cadrelor didactice coordonatoare, care au rolul de a îndruma elevul în procesul de pregătire pentru concurs. Un elev poate fi coordonat de către un singur cadru didactic pe sesiune. Se acordă diplome de participare atât elevilor, cât și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar care participă ca membrii în comisia de concurs. Rezultatele concursului vor fi disponibile doar pe pagina web a FEAA în cel mult 15 zile lucrătoare de la data desfășurării concursului. Contestațiile se pot depune în maximum 24 de ore de la afișarea rezultatelor, trimițând un email la adresa feaa.decanat@e-uvt.ro. Soluționarea acestora se va face în termen de 48 de ore. Rezultatele contestațiilor vor fi disponibile pe pagina web a FEAA.

Totodată, nu se admit contestații cu privire la eventuale defecțiuni/ probleme tehnice (inclusiv pene de curent) ale infrastructurii de care dispun elevii, precum și la întreruperea/calitatea slabă a conexiunii la internet a elevilor.

Formularul de înscriere este disponibil aici. | Vezi regulamentul complet aici.

Foto: captură site

Citește și:
Copiii care au învățat combinat știința, matematica și citirea, pe bază de proiect, în câteva zeci de școli din SUA au înregistrat rezultate mai bune la știință și o dezvoltare socio-emoțională mai bună – studiu
Cine Remember aduce un nou proiect cu tematică cinematografică pentru liceeni, despre locurile natale și culturale / Înscrieri până pe 15 martie
Teste de antrenament pentru Bacalaureat 2021 și Evaluarea Națională 2021, setul 2, publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like