Școlile Lumina anunță că au donat, din fondurile strânse de la părinții elevilor, 700 de pachete de Paște pentru medicii și personalul medical de la Spitalul “Victor Babeș”

98 de vizualizări
Școlile Lumina au donat 700 de pachete de Paște pentru medicii și personalul medical de la Spitalul “Victor Babeș”. Fundația Lumina și Fundația Tuna anunță că au adaptat campania “Un Paște Mai Bun” la vremurile dificile prin care trecem și au donat o parte din fondurile strânse în această campanie din donațiile făcute de elevi, părinți și oameni de afaceri pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

De asemenea, 2525 de pachete au fost distribuite în Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, şi Constanța, în colaborare cu administrațiile locale şi reprezentanții cultelor religioase, respectându-se toate măsurile de protecție stabilite de autorități, se arată în comunicat.

La Bistrița, Fundația Lumina, Fundația Tuna și Școala de Fotbal Lucian Sănmărtean s-au alăturat demersului “Împarte Bucurie” și au donat 125 de pachete cu alimente de baza pentru vârstnici, tot în cadrul campaniei “Un Paște mai Bun”.

O parte din banii strânși în această campanie din donațiile făcute de elevi a fost direcționată spre lupta împotriva coronavirusului. Astfel, 15 000 de lei strânși din donațiile făcute de elevii de la International School of Bucharest au fost oferiți Fundației Prețuiește Viața în campania Caravana Umanitară prin care sunt ajutați românii care luptă cu COVID 19.

De asemenea, elevii de la Spectrum Cluj sprijină în această perioadă Fondul de Urgență, creat pentru a răspunde cât mai urgent nevoilor medicale din țara noastră survenite în contextul pandemiei de Covid-19.

Banii strânși în această campanie au fost donați de elevii Școlilor Lumina, care se implică activ în acțiuni de voluntariat pentru că știu că e important să îi ajutăm pe cei de lângă noi. La fel de important ca performanțele în educație pe care le obțin constant la școală.

,,Anul acesta, din cauza apariției pandemiei de COVID-19, am decis ca o parte din fonduri să meargă spre lupta cu acest virus. În acest sens, ne-am gândit să aducem puțină bucurie în rândul personalului medical de la Victor Babeș,având în vedere faptul că luptă zi de zi pentru a salva oameni Ei sunt eroii acestor vremuri și merită prețuiți. De asemenea, nu am uitat nici persoanele vârstnice și nevoiașe care au nevoie de ajutor și le-am oferit pachete consistente de alimente. Vom continua să îi ajutăm și după sărbătorile de Paște și ne dorim să reușim să oferim cât mai multe pachete celor care au nevoie, cu ajutorul oamenilor darnici și inmoși care se implică și susțin campania noastră,, a declarat Yusuf Kucuk, președintele Fundației Tuna.

Campania „Un Paște mai bun„ inițiată de Fundația Tuna și Fundația Lumina, se află la a doua ediție.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Iohannis: Ne aflăm aproape de momentul în care majoritatea elevilor, indiferent de clasă, își pot relua orele în format fizic. Ne dorim ca acest lucru să rămână neschimbat până la finalul anului școlar – VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că România se află „aproape de momentul în care majoritatea elevilor, indiferent de clasă, își pot relua orele în format fizic”, după ce CMBSU…
Vezi articolul

Măsurile luate în cazul copilului de 3 ani care a murit în fosa septică: a fost dat afară directorul unei alte școli. Ministerul anunță că va pune containere-WC în doar 1.180 de școli, față de 1.489 câte anunța Andronescu

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Iași, întrunit în ședință extraordinară în cursul zilei de marți, 16 aprilie, a luat decizia destituirii imediate a directorului Școlii Profesionale Brăești, potrivit…
Vezi articolul