Școlile primare se redeschid luni în majoritatea landurilor germane, la două luni de la închidere, în pofida unei noi creșteri a numărului de cazuri Covid

2.680 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Școlile primare din zece landuri germane se redeschid, luni, în condiții sporite de protecție, la circa două luni de când au trecut online, forțate de creșterea abruptă a numărului de cazuri, după cum relatează TheLocal.de. Deutsche Welle notează că redeschiderea survine într-un moment în care, după o perioadă de scădere, a început din nou să crească numărul de cazuri de Covid-19.

Luni se redeschid școlile primare în landurile Baden-Württemberg, Brandenburg, Berlin, Bavaria, Hessa, Renania de Nord-Westphalia, Renania-Palatinat, Saarland, Schleswig-Holstein și Turingia. Miercuri se redeschid în Mecklenburg-Pomerania Occidentală, iar în martie se redeschid cele din Hamburg și Saxonia-Anhalt și foarte probabil Bremen. Cele din Saxonia s-au redeschis la începutul săptămânii trecute, fără ca prezența fizică la ore să fie obligatorie.

În multe locuri, elevii revin la ore în sistem hibrid și cu programe alternative, iar ministrul sănătății analizează posibilitatea ca profesorii să fie vaccinați mai devreme decât prevede planificarea inițială.

Deutsche Welle scrie că redeschiderea are loc într-un moment în care crește din nou numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus, duminică fiind anunțate 7.676 de cazuri – cu 1.562 mai mult decât cu o săptămână în urmă. Evoluția este pusă pe seama noilor tulpini ale virusului, care se transmit mult mai ușor și care stârnesc semnale de alarmă și în România.

Sursa citată arată că atât politicienii, cât și sindicatele presează pentru vaccinarea prioritară a profesorilor, înainte de toată cadrelor didactice din grădinițe și școli primare.

Photo 184966089 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Abandonat în China. Povestea profesorului român condamnat la 8 ani de închisoare în China pentru fraudă. La un an de când și-a câștigat dreptul de a fi repatriat, statul român l-a uitat / Avocat: Noi nu mai știm nimic despre el, nici dacă mai trăiește!

La un an de zile după ce instanța din România a decis ca un profesor român condamnat la 8 ani de închisoare în China să fie adus în țară pentru…
Vezi articolul
Scoala Altfel - ce activitati ar trebui sa faca profesorii

Ungaria cere Comisiei Europene demararea procedurii de sancționare a Austriei din cauza noilor reguli privind alocațiile pentru copiii muncitorilor din alte țări UE

Guvernul Ungariei s-a adresat comisarului european Marianne Thyssen, responsabil pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea forţei de muncă, pentru demararea procedurii de infringement împotriva Austriei din…
Vezi articolul