Școlile primare se redeschid luni în majoritatea landurilor germane, la două luni de la închidere, în pofida unei noi creșteri a numărului de cazuri Covid

2.710 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Școlile primare din zece landuri germane se redeschid, luni, în condiții sporite de protecție, la circa două luni de când au trecut online, forțate de creșterea abruptă a numărului de cazuri, după cum relatează TheLocal.de. Deutsche Welle notează că redeschiderea survine într-un moment în care, după o perioadă de scădere, a început din nou să crească numărul de cazuri de Covid-19.

Luni se redeschid școlile primare în landurile Baden-Württemberg, Brandenburg, Berlin, Bavaria, Hessa, Renania de Nord-Westphalia, Renania-Palatinat, Saarland, Schleswig-Holstein și Turingia. Miercuri se redeschid în Mecklenburg-Pomerania Occidentală, iar în martie se redeschid cele din Hamburg și Saxonia-Anhalt și foarte probabil Bremen. Cele din Saxonia s-au redeschis la începutul săptămânii trecute, fără ca prezența fizică la ore să fie obligatorie.

În multe locuri, elevii revin la ore în sistem hibrid și cu programe alternative, iar ministrul sănătății analizează posibilitatea ca profesorii să fie vaccinați mai devreme decât prevede planificarea inițială.

Deutsche Welle scrie că redeschiderea are loc într-un moment în care crește din nou numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus, duminică fiind anunțate 7.676 de cazuri – cu 1.562 mai mult decât cu o săptămână în urmă. Evoluția este pusă pe seama noilor tulpini ale virusului, care se transmit mult mai ușor și care stârnesc semnale de alarmă și în România.

Sursa citată arată că atât politicienii, cât și sindicatele presează pentru vaccinarea prioritară a profesorilor, înainte de toată cadrelor didactice din grădinițe și școli primare.

Photo 184966089 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Violeta Vijulie confirmă că va fi secretar de stat în Educație și neagă că ar fi fost susținută de Costel Alexe: La tragerea posturilor între filiale, poziția de secretar de stat pe fonduri europene de la Ministerul Educației a revenit filialei Sector 3 a PNL

Violeta Vijulie a confirmat pentru Edupedu.ro că va fi secretar de stat la Ministerul Educației, unde se va ocupa de fondurile europene și relația cu Parlamentul. Liberala care o va…
Vezi articolul
Invatatoare in fata elevilor la clasa, in scoala / Foto: Dreamstime.com

Răzvan Cuc, PSD: „Cu ‘România educată’, cetăţeanul de la Cotroceni a câştigat alegerile din 2014. Au trecut 7 ani de când proiectul lâncezeşte”. Iohannis: „Se va constitui un grup de lucru transpartinic pentru a construi cadrul legislativ pentru implementare”

Senatorul PSD Neamţ Răzvan Cuc a scris, luni, pe Facebook, că au trecut 7 ani de când proiectul “România Educată” trebuia implementat, proiect pe care Klaus Iohannis l-a anunțat încă…
Vezi articolul