Școlile primare se redeschid luni în majoritatea landurilor germane, la două luni de la închidere, în pofida unei noi creșteri a numărului de cazuri Covid

2.712 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Școlile primare din zece landuri germane se redeschid, luni, în condiții sporite de protecție, la circa două luni de când au trecut online, forțate de creșterea abruptă a numărului de cazuri, după cum relatează TheLocal.de. Deutsche Welle notează că redeschiderea survine într-un moment în care, după o perioadă de scădere, a început din nou să crească numărul de cazuri de Covid-19.

Luni se redeschid școlile primare în landurile Baden-Württemberg, Brandenburg, Berlin, Bavaria, Hessa, Renania de Nord-Westphalia, Renania-Palatinat, Saarland, Schleswig-Holstein și Turingia. Miercuri se redeschid în Mecklenburg-Pomerania Occidentală, iar în martie se redeschid cele din Hamburg și Saxonia-Anhalt și foarte probabil Bremen. Cele din Saxonia s-au redeschis la începutul săptămânii trecute, fără ca prezența fizică la ore să fie obligatorie.

În multe locuri, elevii revin la ore în sistem hibrid și cu programe alternative, iar ministrul sănătății analizează posibilitatea ca profesorii să fie vaccinați mai devreme decât prevede planificarea inițială.

Deutsche Welle scrie că redeschiderea are loc într-un moment în care crește din nou numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus, duminică fiind anunțate 7.676 de cazuri – cu 1.562 mai mult decât cu o săptămână în urmă. Evoluția este pusă pe seama noilor tulpini ale virusului, care se transmit mult mai ușor și care stârnesc semnale de alarmă și în România.

Sursa citată arată că atât politicienii, cât și sindicatele presează pentru vaccinarea prioritară a profesorilor, înainte de toată cadrelor didactice din grădinițe și școli primare.

Photo 184966089 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

BREAKING Sindicatele vor protesta, de luni, în fața Guvernului și avertizează că nu vor încheia mediile elevilor dacă nu primesc mărirea salarială amânată de doi ani. Nistor: Profesorii vor primi o mărire de doar 4%, adică 40-50 de lei la salariu

Reprezentanții sindicatelor au anunțat că, începând de luni, vor picheta sediul Guvernului pentru a-și cere drepturile salariale promise de doi ani și tot amânate, iar dacă situația nu se remediază,…
Vezi articolul