Secretarul de stat Florian Lixandru a fost eliberat, la cerere, din funcția din Ministerul Educației: propunerea lui Dăncilă de ministru, refuzată de baronii lui Dragnea

7.067 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Florian Lixandru
Florian Lixandru a eliberat, la cerere, funcția de secretar de stat pe preuniversitar pe care a ocupat-o în Ministerul Educației din martie 2018 și până în prezent. Decizia privind plecarea lui Lixandru din Minister, semnată de premierul Ludovic Orban, a fost publicată în Monitorul Oficial luni seară, 11 noiembrie.
  • Eliberarea din funcție, la cerere, a lui Lixandru, vine la 3 zile după ce secretarii de stat Ioan Ștefan Groza și Petru Andea, tot din Ministerul Educației, au fost dați afară de premierul Orban.
  • Tot la finalul săptămânii trecute, Dănuț Ghican a fost schimbat din funcția de secretar general al Ministerului Educației, cu Ioana Lazăr, și a fost demis și subsecretarul de stat din Educație Bogdan-Cezar Alexandru.
Decizia privind eliberarea lui Florian Lixandru din funcția de secretar de stat, publicată în Monitorul Oficial

Susținător puternic, pe rând, atât al monopolizării editării manualelor inițiate de Liviu Pop, cât și al cumpărării de manuale prin licitație în mandatul Ecaterinei Andronescu, Lixandru a fost cunoscut, succesiv, ca “omul lui Liviu Pop”, “protejatul Ecaterinei Andronescu”, apropiat și susținut de Gabriela Firea, pentru ca apoi să se întoarcă la sprijinul lui Andronescu.

Secretarul de stat Florian Lixandru a fost cel propus de Viorica Dăncilă, în partid, să ocupe funcția de ministru al Educației, după ce a demis-o pe Ecaterina Andronescu. Lixandru nu a fost acceptat, însă, în celebra ședință de CEX a PSD în care baronii locali din aripa Dragnea au respins, în premieră, pe linie toate propunerile făcute de premierul Dăncilă pe educație.

Propunerea ca Lixandru să fie ministru a fost primită cu ostilitate de baronii social-democrați, care au reproșat că acesta este lipsit de voință proprie, că nu s-a implicat până acum în niciun proiect concret și că a fost complet la dispoziția oricărui ministru, conform surselor Edupedu.ro. La finalul acelei ședințe din 23 august 2019, Șerban Valeca a devenit propunerea PSD pentru Educație, însă a fost respins apoi de Klaus Iohannis.

Lixandru este cel care a inițiat eliminarea obligativității ca lucrările de BAC și Evaluare Națională să fie corectate încrucișat între județe (detalii aici).

“Persoană foarte volatilă”, care s-a declarat mereu un sprijin pentru ministrul în funcție, Lixandru a fost secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar din martie 2018 și până în prezent.

A fost inspectorul școlar general pe București în perioada 2015 – 2018, după ce anterior fusese inspector adjunct. A fost director al Școlii gimnaziale “Titu Maiorescu” din București, în 2009-2012. Este licențiat în contabilitate și informatică de gestiune la ASE București, iar în 2016 a obținut o diplomă în domeniul “Securitate și bună guvernare” de la Colegiul Național de Apărare. Vezi aici CV-ul lui Florian Lixandru

Tot Lixandru este cel care a semnat procedura privind desfășurarea examenului de titularizare 2019, care a prevăzut posibilitatea de a te retrage din examenul de titularizare, din motive personale sau medicale, fără nicio repercusiune (detalii aici).

Citește și:

 

 

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premiile prevăzute în lege pentru profesori nu se acordă și nu s-au mai dat de 13 ani, spune Marius Nistor, FSE: Puneți banii ăia pentru premii și recompensări la dispoziția școlii și veți vedea că poate să apară schimbarea

Banii de premiile pentru profesori prevăzute de legea educației nu se acordă în realitate, avertizează liderul sindical Marius Nistor. „Când ți-e lumea mai dragă, când crezi că ai o lege…
Vezi articolul

BREAKING Peste 54.600 de contestații au fost depuse la BAC 2023. Aproape 51.650 de lucrări au fost corectate greșit / La Limba română sunt 300 de lucrări ale căror note au fost modificate cu peste un punct și jumătate

Peste 54.600 de constatații au fost depuse la examenul național de Bacalaureat, potrivit datelor Ministerului Educației. Acesta este al treilea an cu cel mai mare număr de contestații din ultimii…
Vezi articolul