Senatorul Sorin Cîmpeanu, desemnat președinte al Delegației permanente a Parlamentului la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, cu 283 de voturi “pentru” și 17 “împotrivă”

502 vizualizări
Foto: Octav Ganea / INQUAM Photos
Senatorul Sorin Cîmpeanu a fost desemnat, prin votul deputaţilor şi senatorilor, în funcția de preşedinte al Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, relatează Agerpres, preluat de G4Media.ro. Decizia vine în contextul în care Cîmpeanu a rămas la conducerea Agenției Universitare a Francofoniei, în pofida acuzațiilor că a plagiat – pe care el le respinge – și a cererii Universităților Franței de a se retrage din această poziție.

Plenul reunit al Parlamentului a votat – cu 283 de voturi „pentru”, 17 „contra” şi 3 abţineri – proiectul de hotărâre pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr.9/2021 privind aprobarea componenţei nominale şi a conducerii Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei.

Decizia vine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, actualul secretar general al Ministerului Educației, Ioana Lazăr, cel mai influent om din instituție în timpul mandatului lui Sorin Cîmpeanu, a primit o prelungire a detașării în această funcție la solicitarea actualului ministru, Ligia Deca, printr-o decizie a premierului prin care ea rămâne pe post până la finalul lunii iunie 2023.

Amintim că Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației, la sfârșitul lunii septembrie, după ce Emilia Șercan a scris pe Pressone.ro că el a plagiat și și-a însușit un material de curs care avea anterior alți autori. El a rămas, însă, în celelalte funcții avute, inclusiv acela de președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, deși Universitățile Franței, asociația care reunește instituțiile de învățământ superior franceze, i-a cerut explicit să se retragă din acest post. În noiembrie, el a respins acuzațiile de plagiat, folosindu-se de un raport realizat de comisia de etică a universității pe care o conduce, cu numele autorilor șterse, complicând astfel eventualele încercări independente de a verifica plagiatul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Planuri-cadru 2025. Daniel David: În trunchiul comun, în clasa a XII-a, la tehnologic sau la matematică-informatică, n-avem cum să prindem disciplinele din zona artelor ca materii obligatorii. Hai să fim totuși raționali

Daniel David a explicat, la prezentarea raportului săptămânal, de ce nu pot fi prinse disciplinele din zona artelor în trunchiul comun pentru clasele a XI-a și a XII-a, indiferent de profil:…
Vezi articolul

De vină pentru rezultatele de la Titularizare este clasa politică din ultimii 30 de ani, susține federația sindicală FSLI / “Majorarea salarială care ar fi trebuit să se acorde în anul 2020 a fost ‘sărită’ și anul acesta”

“Rezultatele Examenului Național de Titularizare sunt eșecul clasei politice care a condus România în ultimii 30 de ani”, afirmă, într-un comunicat transmis Edupedu.ro, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Aceasta susține…
Vezi articolul

Cursuri online despre siguranța în spațiul virtual, pentru elevi și adulți, lansate gratuit de Directoratul pentru Securitate Cibernetică. Copiii pot învăța ce înseamnă dependența de Internet și să își protejeze banii și datele personale

Elevii și adulții pot parcurge gratuit online o serie de cursuri despre siguranța în spațiul virtual, lansată de curând într-o nouă ediție de către Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC),…
Vezi articolul