Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat va începe pe 11 mai. Calendarul evaluărilor

1.603 vizualizări
Calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat / sursa: Monitorul Oficial

Absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale vor da Bacalaureatul începând cu 11 mai. Sesiunea specială a exemenului de Bacalaureat va începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va desfăşura în zilele de 11 şi 12 mai, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării publicat luni în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Tot în aceleaşi zile va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale.

Înscrierea la sesiunea specială se va face pe 9 și 10 mai.

Pe 13 şi 14 mai se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor lingivistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Pe 15 şi 16 mai este programată evaluarea competenţelor digitale, pe 18 mai – proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 19 mai – proba obligatorie a profilului.

Proba la alegere a profilului (probă scrisă) va avea loc pe 20 mai, iar pe 21 mai – proba scrisă la limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale.

Afişarea rezultatelor se va face pe 21 mai, în aceeaşi zi se vor depune contestaţiile.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 22 mai.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Iulia Voicu, profesoară la UNATC, Facultatea de Film: Educația cinematografică poate sprijini predarea disciplinelor și este esențială pentru o cultură sănătoasă a consumului de media în rândul tinerilor / Ce resurse au la dispoziție profesorii

Educația cinematografică este o componentă care are o legătură strânsă cu prezentul și poate contribui la cultivarea unui consum sănătos de materiale audiovizuale în rândul tinerilor, mai ales în contextul…
Vezi articolul

Unele sindicate din Educație semnalează că directorul economic din Ministerul Educației, Mihai Păunică, ar fi solicitat inspectorilor școlari să nu plătească indemnizația de hrană pentru angajații cu salarii cumulate mai mari de 8.000 de lei / După acest anunț, Ministerul Educației a decis să nu fie schimbat modul de plată al acestor salarii

Unele sindicate din Educație semnalează că directorul economic din Ministerul Educației, Mihai Păunică, ar fi solicitat inspectorilor școlari să nu plătească indemnizația de hrană pentru angajații care depășesc 8000 lei…
Vezi articolul

Doar 2 universități românești apar în top 1000 și încă zece în top 2000 al ranking-ului “web” al universităților, Webometrics. Ultima astfel de instituție din România – pe locul 27.000+ la nivel global

Universitatea Babeș Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca se află în fruntea instituțiilor românești de învățământ superior, incluse într-un clasament internațional al universităților în funcție de prezența lor “pe web”, Webometrics. Doar…
Vezi articolul