Simion Hăncescu, liderul FSLI: Condamnăm neputința și reaua-voinţă a celor care au adus educația din România în situația în care se află în acest moment

1.554 de vizualizări
Simion Hăncescu / Foto: Simion Mechno – Agerpres Foto
Sindicaliștii din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) condamnă, în mesajul cu ocazia noului an şcolar, ”neputinţa şi reaua-voinţă a celor care au adus educaţia din România în situaţia în care se află în acest moment”, transmite News.ro, scrie G4Media.ro.

Liderul FSLI Simion Hăncescu subliniază că dezbaterile în jurul proiectelor legilor educaţiei nu trebuie să nască dezbinare socială şi că educaţia este un liant al minţilor care vor să construiască o societate funcţională în ansamblul ei, însă deocamdată România este departe de a oferi această calitate generaţiilor tinere, iar vina este a celor care au fost la putere şi care nu au avut preocuparea şi voinţa să ofere acestui sistem şansa reală să se dezvolte.

De asemenea, el avertizează că, din cauza actualului context economic nefavorabil, este posibil să asistăm la adevărate drame sociale în rândul familiilor, care ar putea să ajungă în situaţia de a nu putea să îşi mai trimită copiii la şcoală, dar şi în rândul angajaţilor din educaţie care sunt, în continuare, într-un procent alarmant de mare, printre salariaţii bugetari cu cele mai mici venituri din România.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

11 comments
 1. Voi realizați că Hancescu are salariu de ministeriabil și n-a mai fost la catedră de 25 de ani !! A bătut palma cu toate partidele și va ieși la pensie ca și predecesorul său, nefăcând NIMIC ! Din toată țara ,strânge 1 leu pe luna de la fiecare membru de sindicat !! Întrebați-l câte țări a văzut în “schimburi de experiență” și nu singur .

 2. Am eu, așa, o bănuială că toți care comentează aici nu sunt membri de sindicat dar vor ca sindicatele să le rezolve problemele, nemulțumirile. Când se declanșează proteste își găsesc câte un adăpost: se internează în spital, au ore după-amiaza, au copil la facultate și nu-și permit să piardă din salariu etc.
  Măi deștepților, veniți în sindicat, arătați că sunteți foarte activi, veți fi aleși lideri de sindicat și veți face revoluție. Dar voi, lașilor, vă ascundeți în spatele unor nume false și lătrați precum cățeii care latră de după gard.

 3. Unde au fost sindicatele cand economia duduia?

  Acum vor sa scoata 6% din PIB din legea Educatiei, argumentul ar fi ca oricum nu se respecta. Blat pe fata intre sindicate si politicieni.

 4. Niște fosile comuniste. Atata tot, care dorm pe banii noștri, ai tuturor celor din învăţământ… Oameni buni, nu mai plătiți cotizațiile, retrageti va din sindicat pentru totdeauna ! Dam milioane anual pentru ce? Exista sindicate adevărate în sănătate… Salariile medicilor s au marit enorm… Astia n au obținut niciodată nimic, decât praf în ochi… E singura soluție greva generala… Ne am saturat de umilinta pe salarii inumane și munca stresanta enorma…

 5. Condamnați, dar nu faceți absolut nimic în sensul asta… Va plimbați cotizații de ani de zile cu joaca de a greva… Ne am saturat de voi, de minciunile voastre și mai ales sa va sponsoriza aiurea… Dispareti dracului o dată! Sunteți niște fosile inutile!

 6. Cei care au adus educaţia din România în situaţia în care se află în acest moment au facut-o cu complicitatea sindicatelor!

 7. Ce sa faci si tu, Hancescule? Condamni si si tu ca mai ai 2 basini pana la pensie si te tii de scaun. Dincolo de a condamna, ne mai ajuti cu ceva, ca-ti platim cotizatiile.

 8. Aud în vocea lui, parcă, cuvintele lui Sorin Cîmpeanu. Astăzi „tovarășe” Hăncescu sistemul de învățământ trebuia să fie în grevă generală. Profesorii așteaptă o schimbare profundă a organizării sindicatelor. Mandatul președinților trebuie scurtat la maxim 1, și nu mai mult de cinci ani. Sunteți toți liderii bogați pe sărăcia profesorilor. Doi ani de pandemie ați stat degeaba, nu ați suferit cu nimic. În continuare vă uitați cum politicul își bate joc de profesia de dascăl. Ați fost președinte doar prin prostiile astea de bilețele pe care le trimiteți on-line. Se întreabă membrii care vă plătesc, „pe unde trăiți?” Sunteți o persoană tare discretă!

  1. Din martie 2020 si pana in aprilie 2021 sindicatul meu nu mi-a adresat macar o fraza fie ea online sau prin liderii din scoala. Exact ca si cum nu ar fi existat. Timp in care noi am predat cu spor pe banii nostri de dimineata pana seara conform unei fise a postului pe care nu a primit o nimeni la semnat si in care se consemneaza online si voluntariat obligatoriu. Rusine!!!!Huooo!!! Naiba va mai plateste cotizatia. Eu ma intalnesc miercuri cu liderul din scoala sa cer retragerea din sindicat. Faceti la fel, dragi colegi care nu sunteti multumiti de cum va sunt aparate drepturile de catre sindicate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

13 universități românești, incluse în clasamentul Times Higher al universităților din țări cu economii emergente. Doar trei figurează în jumătatea superioară a rankingului. Majoritatea – la coadă

Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș-Bolyai și UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca conduc clasamentul universităților românești incluse în ranking-ul Times Higher Education pentru țări cu economii emergente 2021,…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Bugetul Ministerului Educației pentru anul 2024 va fi de 3,3% din PIB – proiect / Alocarea pentru întreg capitolul Învățământ e departe de cei 15% din cheltuielile Bugetului General Consolidat prevăzuți de legile Deca-Iohannis – proiect

Bugetul Ministerului Educației pentru anul 2024 va fi de 57,4 miliarde de lei, potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru anul viitor. Astfel, raportat la Produsul Intern Brut, procentul care revine Ministerului…
Vezi articolul