Simulare BAC 2023. Subiectele pe care le-au primit elevii din județul Botoșani la Limba română

19.324 de vizualizări
Foto: captură simulare
Elevii de clasa a XII-a din județul Botoșani au susținut joi, 26 ianuarie, proba scrisă la Limba română din cadrul simulării județene a examenului de Bacalaureat 2023. Edupedu.ro a obținut subiectele pe care le-au avut aceștia de rezolvat. Vezi mai jos ce subiecte au primit elevii și descarcă baremele de corectare.

Atât liceenii de la uman, cât și cei de la real au avut de redactat un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze dacă generozitatea este sau nu un atribut al marilor personalități, raportându-se la atât la informațiile din fragmentul extras din E. Lovinescu de Mihail Șerban, cât și la experiența personală sau culturală. 

La subiectul al III-lea, elevii de la profilul umanist au avut de făcut un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-un text narativ aparținând lui Ion Creangă.

  • Vineri, 27 ianuarie, liceenii din anii terminali vor susține proba la Matematică.

Subiectele date pentru proba de Limba română de joi, 26 ianuarie, a simulării examenului de Bacalaureat 2023 din județul Botoșani:

Subiect Limba și literatura română – profilul umanist și profilul pedagogic:

Barem Limba română – profilul umanist și profilul pedagogic:

Subiect Limba română – profil real:

Barem Limba română – profilul real:

Potrivit procedurii de organizare, „ora de începere a probelor la simularea Examenului Național de Bacalaureat, pentru fiecare din zilele in care se organizează simularea, este 09:00. Probele au durata de 3 ore din momentul primirii subiectelor de către elevi”.

Rezultatele elevilor nu vor fi trecute în catalog, potrivit procedurii. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevilor, notele obținute la simulările județene pot fi trecute în catalog


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Opera Comică pentru Copii transmite live online spectacolul Cenușăreasa, sâmbătă la ora 17:00. Felicia Filip: Găsim soluția prin care copiii să aibă o activitate-joacă ce îi deschide spre cultură și educație

UPDATE: LIVE VIDEO A început spectacolul ‘Cenușăreasa’, transmis de Opera Comică pentru Copii în regim online Opera Comică pentru Copii a trecut online, din cauza epidemiei de coronavirus, și transmite…
Vezi articolul