Sindicatele din educație cer PNL să-l sancționeze pe Cîțu, după ce a criticat salariile bugetarilor și a propus taxarea lor sau renunțarea la vouchere și sporuri

4.304 vizualizări
Simion Hancescu si Ecaterina Andronescu la o conferinta FSLI / Foto: Facebook FSLI
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere conducerii PNL să îl sancționeze pe liderul senatorilor liberali, Florin Cîțu, după ce acesta a criticat salariile bugetarilor și a propus taxarea lor sau renunțarea la sporuri, vouchere și pensii speciale. “În învățământ, un cadru didactic poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei abia după 25 de ani vechime. Vi se pare mult, domnule Florin Cîțu? Noi spunem că este insuficient”, susține FSLI, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Conducerea PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu. Altfel este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor!“, spune Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). Într-un comunicat, sindicaliștii spun că “au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu și nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a ieșit în spațiul public cu o replică prin care, cel puțin, să delimiteze partidul de vorbele unui singur om. Ne putem întreba astfel, Florin Cîțu a vorbit doar pentru el sau conducerea PNL este reprezentată de acesta?

“În învățământ, un cadru didactic poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei abia după 25 de ani vechime. Vi se pare mult, domnule Florin Cîțu? Noi spunem că este insuficient. Un debutant din învățământ, absolvent de studii superioare, are salariul egal cu cel al unui muncitor necalificat din sistemul privat. Vi se pare cinstit, domnule Florin Cîțu? Noi spunem că nu!”, se arată în comunicatul FSLI.

Simion Hancescu, președintele FSLI, a afirmat că “prin funcția pe care o are ca senator al României, Florin Cîțu uită faptul că este plătit din bani publici, iar indemnizația de care beneficiază depășește cu mult salariul unui profesor cu zeci de ani vechime. Așa cum uită că este alesul oamenilor, inclusiv al acestor bugetari pe care îi denigrează în acest moment. Ceea ce este mai grav este faptul că domnul Cîțu nu are nici cel mai mic habar despre realitatea din școli, de exemplu, unde salariile personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic sunt departe de a fi la nivelul colegilor noștri din țările UE”.

“Ne așteptam ca liderul partidului, Ludovic Orban, să îl sancționeze cel puțin declarativ. Acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce înseamnă că ne putem întreba: Florin Cîțu este o portavoce a liberalilor? Dacă nu este, senatorul ar trebui să fie sancționat de PNL! În plus, consider că în urma acestor declarații, senatorul Florin Cîțu ar trebui să își prezinte demisia din funcția publică pe care o deține. Declarația acestuia reprezintă un afront adus și Parlamentului României”, a declarat Hăncescu.

Care sunt declarațiile lui Florin Cîțu care au stârnit criticile sindicaliștilor din educație:

“Vine momentul adevarului!

In medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble fata de cele din sectorul privat. DUBLE!

Dar comparatia nu este corecta. Nu surprinde toate informatiile.

Bugetarii primesc tichete de vacanta, tot felul de sporuri, zile libere si cel mai important siguranta ca indiferent de cat prost isi fac meseria nu pot sa concediati. Tot ce primesc in plus bugetarii este sustinut de taxe platite de privati.

Este clar ca bugetarii sunt privilegiatii societatii. Fara niciun dubiu. Trebuie sa avem curajul sa recunoastem TOTI acest lucru. Restul romanilor, din tara si din strainatate, muncesc pentru ca bugetarii sa traiasca bine, chiar daca majoritatea sunt praf la locul de munca. (Exista o parte dintre bugetarii care merita fiecare leu pe care il primesc. Ei sunt singurii care raman in guvernarea liberala.)

O DISCRIMINARE nenorocita care trebuie sa dispara din societate. AJUNGE!!!

Sunt doua solutii pentru a elimina acesta discriminare promovata si sustinuta de guvernele socialiste.

Daca bugetarii vor sa-si pastreze aceste beneficii atunci trebuie sa accepte sa plateasca taxe mai mari pe venit decat cei din sectorul privat.

Nu este o solutie optima. Taxele distorsioneaza comportamentul si am avea alte probleme neprevazute. Ar functiona doar in cazul pensiilor speciale si al veniturilor din prezenta in diferite consilii de administratie- adica taxarea sinecurilor.

Ramane aceasta solutie. Bugetarii trebuie sa accepte sa munceasca fara vouchere, tichete de vacanta, tot felul de sporuri, pensii speciale si mai ales trebuie sa accepte sa fie concediati atunci cand nu-si fac treaba.

A lucra in sectorul public nu trebuie sa mai arate ca un premiu. Ca si cum cel care ajunge acolo a castigat la loterie si este aranjat pe viata.

Este inadmisibil sa dai spaga sa lucrezi in sectorul public cand economia privat importa forta de munca din exterior!

Acest sistem bolnav si falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea Romaniei!

CNSP inca nu a publicat estimarile de vara desi avem o rectificare bugetara. Trebuiau publicate in iulie. Sigur si-au incasat salariile. Le-au incasat si atunci cand NU au facut studiu de impact pentru legea salarizarii, legea pensiilor, OUG 114 etc.

Curtea de Conturi nu a investigat exectutia bugetara de anul trecut, nici pe cea de acum doi ani si nu da semne ca vrea sa investigheze aceasta rectificare bugetara. Dar salariile le primesc. La fel si pensiile speciale.

ANAF… trebuie restructurat din temelii. Zilnic primesc de la cetateni exemple de abuzuri ale functionarilor ANAF. Abuzuri pentru care acestia nu platesc niciodata.

CNSP, ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS etc.. institutii care ar fi trebuit sa-i protejeze pe romani de ABUZURILE infractorilor de la PSD+ALDE nu-si fac treaba. Dar primesc salarii, sinecuri si pensii speciale.

AJUNGE!

Vine curatenia de primavara.

#NuLuamPrizonieri #RomaniaFaraPSDsiALDE #FaraCompromisCuCiumaRosie”

Citește și:

 

 

 


3 comments
  1. Ma lasati. Citu spune clar la care bugetari se refera. Dar se trezeste vreun lider din sindicatele pesediste din invatamant care a prins ceva din zbor si pac la razboiu. Omul nu a spus nimic de invatamant. Clar?

  2. Dar să se retragă naibii odată voucherele de vacanță ! Și să primim salarii corecte prin care să ne putem permite măcar o săptămână liniștită oriunde ne dorim, fără tot felul de restricții, pentru a ne reface psihic să putem suporta mizeriile clasei politice încă un an de muncă….

  3. Nomenclatura PNL ar trebui să-şi declare venitul mediu înainte de a se lua de bugetari şi de a ameninţa că reia tăierile Boc-Băsescu, ale căror restituiri după 10 ani mulţi profesori nici nu le-au mai apucat.
    Merită dat la bac să se comenteze enunţul:
    Primarii dispun să-şi facă şi copiii primari, pe când profesorii îi visează pe ai lor orice altceva decât profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pedeapsă cu închisoare de la 8 luni la 4 ani și interzicerea pentru o perioadă de până la 5 ani de a mai preda pentru profesorii care cer sau primesc favoruri sexuale de la elevi sau studenți – noua prevedere din Codul Penal se aplică din 6 ianuarie

Pedepse mai mari pentru profesorii care cer sau primesc favoruri sexuale de la elevi sau studenți, din 6 ianuarie. Noua lege adoptată de Parlament și publicată în Monitorul Oficial pe…
Vezi articolul

Șerban Iosifescu, fost președinte al agenției care acreditează școlile, despre rezultatele de la PISA 2022: Care este impactul miliardelor cheltuite din 2009 încoace pentru combaterea părăsirii timpuri a școlii și îmbunătățirea rezultatelor elevilor?

Fostul președinte al Agenției române de Asigurare a calității în școli – ARACIP, Șerban Iosifescu, semnalează, pe pagina de socializare, referitor la rezultatele de la testarea PISA 2022, că „în…
Vezi articolul