SNSPA anunță criteriile de admitere online. Nu va lua în calcul mediile de la BAC sau pe cele din clasa a XII-a ale candidaților

14.569 de vizualizări
Foto: SNSPA
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) anunță că diploma de Bac va fi necesară la admiterea în facultățile sale, dar printre criteriile de admitere sunt luate în calcul mediile din clasa a XI-a ale elevilor. Într-un comunicat primit de Edupedu.ro, universitatea anunță criteriile admiterii online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro.

Concursul de admitere la studiile universitare de licenţă cuprinde două etape: preînscrierea online și admitereaPreînscrierea online se desfășoară în perioada 18 mai – 16 iunie 2020, pentru toate facultățile din cadrul SNSPA, anunță instituția.

”Admiterea la programele de studii universitare de licență din cadrul Facultății de Administrație Publică, Facultății de Comunicare și Relații Publice și Facultății de Management se face în ordinea descrescătoare a mediei de concurs, respectiv media clasei a XI-a, în corelaţie cu opțiunile candidatului și promovarea examenului de Bacalaureat, în limita locurilor prezentate în oferta educațională pentru anul universitar 2020-2021”, potrivit documentului citat.

”Candidații care se vor înscrie la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice sau la Facultatea de Management vor completa media generală obținută în clasa a XI-a, care va reprezenta media de admitere, iar pentru departajare, în cazul mediilor egale, vor completa media obținută în clasa a XI-a, la disciplina Limba și literatura română. Candidaţii care optează pentru un program de licență organizat în limbă străină vor încărca suplimentar o scrisoare de motivație în limba engleză, notată cu calificativul ”admis” sau ”respins”.

Cei preînscriși la Facultatea de Științe Politice vor participa la o pretestare online care constă în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă, la disciplinele și tematica anunțată deja pe website-ul facultății. Testul se va desfășura timp de 40 de minute și va avea maximum 30 de întrebări extrase aleatoriu”, mai anunță SNSPA.

Reamintim că anul acesta Bacalaureatul va începe cu probele scrise, în condiții speciale de distanțare și cu măsuri aplicate în fiecare școală.

Mediile pentru toate clasele sunt încheiate în acest an pe baza modificărilor ROFUIP (Regulamentul de organizare și funcționare a școlilor), făcute de minister prin Ordin de ministru. Notele puse pe baza activității online ar trebui să fie „negociate” cu părinții și elevii, potrivit acestui act care prevede acordul cerut de profesori pentru trecerea acestor note în catalog.

Redăm comunicatul SNSPA:

“Traversăm o perioadă plină de incertitudini, iar criza actuală generată de pandemia de coronavirus va avea, cu siguranță, repercusiuni majore asupra întregului sistem educațional. Cu toții suntem afectați și cu toții trebuie să ne adaptăm situației schimbate fundamental. Însă, pentru elevii claselor a XII-a, această criză a venit într-un moment crucial, iar universitățile trebuie să le ofere o modalitate de admitere adaptată condițiilor actuale. SNSPA le oferă liceenilor posibilitatea de a se preînscrie, pe baza mediei generale din clasa a XI-a, și de a afla care sunt șansele reale de a fi admis la facultate, înainte de începerea examenului de bacalaureat, când vom afișa lista candidaților în ordinea descrescătoare a mediilor. Ulterior, vor fi declarați admiși la facultate doar cei care vor încărca în platforma online dovada promovării examenului de bacalaureat.

Lansăm o platforma de admitere online, user friendly, accesibilă de acasă, pentru a nu-i scoate pe candidați din zona lor de confort și de siguranță. Printr-o comunicare directă, constantă și foarte implicată, SNSPA va fi alături de candidați, mult mai mult decât înainte, oferindu-le sprijin pe tot parcursul înscrierii.”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Cum se desfășoară admiterea online la SNSPA

Candidații vor accesa platforma de admitere în perioada 18 mai – 16 iunie 2020 și vor deschide un cont de utilizator. Platforma poate fi utilizată cu ușurință de pe orice dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă, telefon mobil, cu acces la rețeaua de internet. Pentru preînscriere, candidații vor completa câmpurile obligatorii, vor încărca documentele fotografiate/scanate, vor selecta programe de studii, de la toate facultățile din SNSPA, forma de învățământ (ZI/ID) și regimul de finanțare (locuri la buget/cu taxă).

  • Programe de studii predate în limba română: Administraţie publică, Administraţie europeană, Comunicare şi relaţii publice, Publicitate, Management, Știinţe politice, Relaţii internaţionale şi studii europene, Sociologie şi Psihologie
  • Program de studii predat în limba engleză: Communication and Emerging Media

Candidații care se vor înscrie la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice sau la Facultatea de Management vor completa media generală obținută în clasa a XI-a, care va reprezenta media de admitere, iar pentru departajare, în cazul mediilor egale, vor completa media obținută în clasa a XI-a, la disciplina Limba și literatura română. Candidaţii care optează pentru un program de licență organizat în limbă străină vor încărca suplimentar o scrisoare de motivație în limba engleză, notată cu calificativul ”admis” sau ”respins”.

Cei preînscriși la Facultatea de Științe Politice vor participa la o pretestare online care constă în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă, la disciplinele și tematica anunțată deja pe website-ul facultății. Testul se va desfășura timp de 40 de minute și va avea maximum 30 de întrebări extrase aleatoriu.

Înainte de începerea examenului de bacalaureat, SNSPA va afișa lista tuturor celor care s-au preînscris. Duminică, 21 iunie 2020, SNSPA va afișa un clasament al tuturor candidaților, în funcție de media generală a clasei a XI-a, pentru cei preînscriși la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Facultatea de Management, și în funcție de nota obținută la pretestare, pentru candidații Facultății de Științe Politice.

Pentru a fi admiși la toate facultățile din SNSPA la care s-au înscris, după susținerea examenului de Bacalaureat și afișarea notelor la toate disciplinele, candidații vor încărcă în platforma de admitere online dovada promovării examenului de Bacalaureat.

După afișarea listelor cu toți candidații admiși pe locurile de la buget și taxă, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis și se va înmatricula”.

FOTO: SNSPA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raportul proiectului legii învățământului superior a fost adoptat de Comisia de învățământ din Senat / A fost adoptat și un amendament nou care prevede acordarea de două salarii la ieșirea la pensie și în învățământul universitar

„Raportul de admitere cu amendamente admise și respinse proiectul legii învățământului superior, L 283 /2023 a fost adoptat”, a anunțat Monica Anisie, președinta Comisiei de învățământ din Senat, în urma…
Vezi articolul

Proiectul guvernamental Student Invest de sprijin financiar pentru acoperirea taxelor de studii este “praf în ochi și un măr otrăvit”, afirmă Alianța organizațiilor studențești / ANOSR cere guvernului să renunțe la măsuri

Un program al guvernului de sprijin pentru studenți, ce vizează “garantarea unui credit în valoare de maxim 50.000 lei, în proporție de 80% de către stat”, pentru acoperirea taxelor de…
Vezi articolul

Studenții critică modificările propuse de Andronescu la evaluarea școlilor doctorale: un mare semnal de alarmă e reprezentat de absența studenților în evaluarea și asigurarea calității

Studenții critică propunerea de metodologie prezentată de ministrul Educației, în cadrul ședinței Consiliului Național al Rectorilor. “Un aspect din noua propunere de metodologie care ne ridică un mare semnal de…
Vezi articolul

(P) Octav Drăgoi, olimpic cu aur la Matematică, absolvent de Harvard și mentor al juniorilor care se pregătesc de Balcaniadă prin Fundația Upper Education, despre propriul său mentor: Mereu venea cu ceva nou, între “interestingly quirky” și “stunningly mind-blowing”, făcând învățatul un deliciu

“Un profesor bun este nu neapărat cel care poate furniza o cantitate mare de informații, ci mai degrabă cel care poate să își expună domeniul într-un mod interesant, să trezească…
Vezi articolul