SNSPA anunță criteriile de admitere online. Nu va lua în calcul mediile de la BAC sau pe cele din clasa a XII-a ale candidaților

14.432 de vizualizări
Foto: SNSPA
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) anunță că diploma de Bac va fi necesară la admiterea în facultățile sale, dar printre criteriile de admitere sunt luate în calcul mediile din clasa a XI-a ale elevilor. Într-un comunicat primit de Edupedu.ro, universitatea anunță criteriile admiterii online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro.

Concursul de admitere la studiile universitare de licenţă cuprinde două etape: preînscrierea online și admitereaPreînscrierea online se desfășoară în perioada 18 mai – 16 iunie 2020, pentru toate facultățile din cadrul SNSPA, anunță instituția.

”Admiterea la programele de studii universitare de licență din cadrul Facultății de Administrație Publică, Facultății de Comunicare și Relații Publice și Facultății de Management se face în ordinea descrescătoare a mediei de concurs, respectiv media clasei a XI-a, în corelaţie cu opțiunile candidatului și promovarea examenului de Bacalaureat, în limita locurilor prezentate în oferta educațională pentru anul universitar 2020-2021”, potrivit documentului citat.

”Candidații care se vor înscrie la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice sau la Facultatea de Management vor completa media generală obținută în clasa a XI-a, care va reprezenta media de admitere, iar pentru departajare, în cazul mediilor egale, vor completa media obținută în clasa a XI-a, la disciplina Limba și literatura română. Candidaţii care optează pentru un program de licență organizat în limbă străină vor încărca suplimentar o scrisoare de motivație în limba engleză, notată cu calificativul ”admis” sau ”respins”.

Cei preînscriși la Facultatea de Științe Politice vor participa la o pretestare online care constă în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă, la disciplinele și tematica anunțată deja pe website-ul facultății. Testul se va desfășura timp de 40 de minute și va avea maximum 30 de întrebări extrase aleatoriu”, mai anunță SNSPA.

Reamintim că anul acesta Bacalaureatul va începe cu probele scrise, în condiții speciale de distanțare și cu măsuri aplicate în fiecare școală.

Mediile pentru toate clasele sunt încheiate în acest an pe baza modificărilor ROFUIP (Regulamentul de organizare și funcționare a școlilor), făcute de minister prin Ordin de ministru. Notele puse pe baza activității online ar trebui să fie „negociate” cu părinții și elevii, potrivit acestui act care prevede acordul cerut de profesori pentru trecerea acestor note în catalog.

Redăm comunicatul SNSPA:

“Traversăm o perioadă plină de incertitudini, iar criza actuală generată de pandemia de coronavirus va avea, cu siguranță, repercusiuni majore asupra întregului sistem educațional. Cu toții suntem afectați și cu toții trebuie să ne adaptăm situației schimbate fundamental. Însă, pentru elevii claselor a XII-a, această criză a venit într-un moment crucial, iar universitățile trebuie să le ofere o modalitate de admitere adaptată condițiilor actuale. SNSPA le oferă liceenilor posibilitatea de a se preînscrie, pe baza mediei generale din clasa a XI-a, și de a afla care sunt șansele reale de a fi admis la facultate, înainte de începerea examenului de bacalaureat, când vom afișa lista candidaților în ordinea descrescătoare a mediilor. Ulterior, vor fi declarați admiși la facultate doar cei care vor încărca în platforma online dovada promovării examenului de bacalaureat.

Lansăm o platforma de admitere online, user friendly, accesibilă de acasă, pentru a nu-i scoate pe candidați din zona lor de confort și de siguranță. Printr-o comunicare directă, constantă și foarte implicată, SNSPA va fi alături de candidați, mult mai mult decât înainte, oferindu-le sprijin pe tot parcursul înscrierii.”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Cum se desfășoară admiterea online la SNSPA

Candidații vor accesa platforma de admitere în perioada 18 mai – 16 iunie 2020 și vor deschide un cont de utilizator. Platforma poate fi utilizată cu ușurință de pe orice dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă, telefon mobil, cu acces la rețeaua de internet. Pentru preînscriere, candidații vor completa câmpurile obligatorii, vor încărca documentele fotografiate/scanate, vor selecta programe de studii, de la toate facultățile din SNSPA, forma de învățământ (ZI/ID) și regimul de finanțare (locuri la buget/cu taxă).

  • Programe de studii predate în limba română: Administraţie publică, Administraţie europeană, Comunicare şi relaţii publice, Publicitate, Management, Știinţe politice, Relaţii internaţionale şi studii europene, Sociologie şi Psihologie
  • Program de studii predat în limba engleză: Communication and Emerging Media

Candidații care se vor înscrie la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice sau la Facultatea de Management vor completa media generală obținută în clasa a XI-a, care va reprezenta media de admitere, iar pentru departajare, în cazul mediilor egale, vor completa media obținută în clasa a XI-a, la disciplina Limba și literatura română. Candidaţii care optează pentru un program de licență organizat în limbă străină vor încărca suplimentar o scrisoare de motivație în limba engleză, notată cu calificativul ”admis” sau ”respins”.

Cei preînscriși la Facultatea de Științe Politice vor participa la o pretestare online care constă în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă, la disciplinele și tematica anunțată deja pe website-ul facultății. Testul se va desfășura timp de 40 de minute și va avea maximum 30 de întrebări extrase aleatoriu.

Înainte de începerea examenului de bacalaureat, SNSPA va afișa lista tuturor celor care s-au preînscris. Duminică, 21 iunie 2020, SNSPA va afișa un clasament al tuturor candidaților, în funcție de media generală a clasei a XI-a, pentru cei preînscriși la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Facultatea de Management, și în funcție de nota obținută la pretestare, pentru candidații Facultății de Științe Politice.

Pentru a fi admiși la toate facultățile din SNSPA la care s-au înscris, după susținerea examenului de Bacalaureat și afișarea notelor la toate disciplinele, candidații vor încărcă în platforma de admitere online dovada promovării examenului de Bacalaureat.

După afișarea listelor cu toți candidații admiși pe locurile de la buget și taxă, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis și se va înmatricula”.

FOTO: SNSPA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salarizarea rezidenților va fi în continuare asigurată de Ministerul Sănătății, conform unui proiect de lege adoptat marți de deputați, iar examenul de rezidențiat va fi organizat de Ministerul Educației, explică Federația Studenților la Medicină, după ce ar fi apărut informații inexacte în public

Reprezentanții studenților în medicină susțin că nu s-au făcut modificări față de modul de organizare al examenului de rezidențiat, acesta urmând a se desfășura în continuare într-o manieră centralizată, în…
Vezi articolul

Material susținut de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

Acordăm burse de cercetare de până la 10.000 de lei per student, spune Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca: Studenții noștri de azi sunt mai pretenţioşi faţă de actul educaţional şi mult mai critici, fapt care ne bucură / Politica noastră este ca toți cei din anul I să primească loc în cămin

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este pe locul 1 în rankingul Scimago 2021, după activitatea de cercetare și pe locul 4 în metarankingul național al celor…
Vezi articolul
Fragment din nota oficială transmisă astăzi, 8 martie 2022, de Ministerul Educației către universități cu privire la modul în care vor funcționa de mâine, 9 martie 2022 / Foto: edu.ro

BREAKING DOCUMENT Ministrul Educației: Universitățile pot continua cursurile online pentru “o perioadă optimă de tranziție”, cu obligativitatea recuperării activităților didactice până la sfârșitul semestrului al II-lea

Ministrul educației își nuanțează declarația și anunță că universitățile care nu pot să-și înceapă cursurile 100% fizic de mâine, 9 martie 2022, pot să organizeze în continuare orele online, dar…
Vezi articolul

Moldova: Reforma instituțiilor de învățământ superior – mărul discordiei între partidul Maiei Sandu și reprezentanții universităților, pe fondul prăbușirii demografice care scade rapid numărul de studenți

Reforma universitară din Republica Moldova încinge spiritele între reprezentanții guvernării și reprezentanții instituțiilor de învățământ superior. Ștefan Urâtu, fost lector al Universității de Stat din Tiraspol, califică decizia autorităților de…
Vezi articolul