Sondaj pentru părinți: Cum vezi decizia școlii/grădiniței copilului tău de a se redeschide luni?

3.390 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Noul an școlar începe luni, în condițiile excepționale cauzate de pandemia Covid-19 și de măsurile adeseori haotice luate de autorități pentru redechiderea instituțiilor de învățământ, după o primăvară “online” sau fără niciun fel de școală și o vară dominată de confuzie. Cele mai multe școli se redeschid în scenariul verde, cu toți copiii la clasă, iar pentru majoritatea celorlalte se aplică scenariul galben, în care mare parte dintre copii vin oricum la clasă.

Răspunde, în comentarii, la sondajul EDUPEDU.ro: Părinți, cum vedeți decizia școlii/grădiniței unde merge copilul de a se deschide luni?
  1. Nu am nicio problemă, copilul merge la școală

2. Pare ok, dar mi-e teamă. Copilul merge totuși la școală

3. Școala pare nepregătită. Copilul merge totuși la clasă

4. Complet hazardată. Nu știu ce să fac

5. Copilul meu va sta acasă, avem cazuri de risc în familie

6. Clasa/școala copilului meu începe online – sunt mulțumit

7. Clasa/școala copilului meu începe online – aș fi preferat să meargă la școală

Scrie, la rubrica de comentarii din subsolul articolului, răspunsul tău și ce crezi despre redeschiderea școlii unde învață copilul tău.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


49 comments
  1. Nu suntem de acord cu începerea școlii. Ne dorim siguranță, iar in scoli nu exista! Copilul învață daca vrea , atat acasă cât și la școală.

  2. 6. Va începe școala de acasă si sunt foarte mulțumită. Clasa pregatitoare la școală un stres in plus pt invatatori dar si părinți…Nu i vad rostul ! Cei 7 ani se fac acasă! Prefer să l stiu sănătos și educat de mine!

  3. Nu sunt fericita ca se deschide scoala! Sunt complet hazardata, nu stiu cum sa il protejez atata timp cat nu este langa mine. Copiii din scoala primara impart lucrurile intre ei, imprumuta o radiera, o ascutitoare, un creion colorat de la vecinul, ba mai impart si mancare, ia si tu un biscuite… Deci nu stiu… Noi stam cu bunicii si vrem sa nu ii expunem riscului… Dar ce poti face? Trebuie sa joci cum zic ei!

  4. 3. Teama este mare, mai ales in cazul nostru, avem o invatatoare care nu crede in existenta virusului. Ne-a comunicat la sedinta, ca ea nu va pastra distanta fata de copii, iar daca nu ne convine sa ii mutam online. Daca un cadru didactic are asemenea comportament,acum cand ea ar trebui sa fie un exemplu pentru copii nostri…nu stiu ce sa mai zic…ne asumam un risc enorm.

  5. Numărul 3 Școală de pregătită
    Toată România nu pregătită pentru covid
    Profesori nepregătiți și plictisiți
    Directori spagari și plictisiți
    Iar părinți care doresc să scape de copii 4 ore
    Părinți care au servicii și nu au cu cine sal lase acasă și îl trimet la școală
    Parlamentari care îi intreseaza doar venirea voturilor
    Președinte de rahat

  6. În contextul pandemic actual as dori că învățământul să fie exclusiv online,cu toate neajunsurile pe care le are .Este singurul mod cert prin care se pot proteja copiii inclusiv familiile acestora. Școala copilului meu nu asigură nici macar distanțarea fizică, s-a optat pentru scenariul verde, cu prezența tuturor celor 30 de elevi în clasă!E revoltător!!Deci,cu tărie ,susțin școală online!

  7. Sunt de acord cu scoala doar on line.Cine vrea sa învețe invata .Nu e nevoie sa mergem fizic la scoala pt a invata.Cine spune că nu poate sa învețe on line de fapt nu vrea sa învețe.Fetita mea va merge la scoala in sistem hibrid dar eu consider ok doar varianta on line.Nu mi se pare corect sa stea copiii cu măști 5 h si foarte atenți la ce fac numai pt ca nu suntem in stare sa învățăm on line.

  8. Unii copii vor la scoala, dar habar nu au ce-i asteapta acolo. 6 ore in banca cu masca. 25 copii in clasa, separatoare, pentru ca nu scoala nu s-a obosit sa cheme copiii la scoala alternativ. Reguli peste reguli. Costuri suplimentare cu masti, transport, haine curate, dezinfectant.
    Astia nu o sa se lase pana nu ajungem din nou la lockdown. Din ce vad prin scoala mai toti sunt constienti de catastrofa, dar se declara optimisti si se arunca cu capul inainte. Nervi intinsi la maxim si certuri.
    3. Școala pare nepregătită. Copilul merge totuși la clasă pentru ca nu are de ales.

  9. Nu sunt de acord sa înceapă școala.in asemenea condiții.. Trebuia sa așteptăm pana trecea starea de alerta. Am 4 copii. Cel mai mare este în clasa a 5a.nu am soț. I cresc singura.. Și locuiesc și cu mama care este bătrână și cu handicap.. Se știe foarte bine ca măștile nu ne protejează.. Inhalam ceea ce corpul nostru a dat afara.. Purtând masca nu facem altceva decât sa ne punem sănătatea în pericol..se putea face cursurile online.. Mai completau fise.. Mai din manuale..lectii noi am făcut și din martie pana în iunie cu ei,de am gătat manualele.. Noi suntem din Arad

  10. 4. Voi face tot ce pot sa ii țin acasă. Ii vreau sănătoși și fără stres.
    În familie avem bunicii de care vrem sa ne bucurăm mult timp de acum înainte.

  11. Este bine dar parintlor le revine ,obligatoriu, sarcina sa se ingrijeasca de comportamentul copiilor in scoala privind posibilitatea infectarii. Sa-i urmareasca ,sa-i sfatuiasca si mai ales sa-i oblige sa respecte toate regulile impuse de scoala si guvern. Parintii sunt responsabili principali in educatia copiilor lor.

  12. 2. Pare ok, dar mi-e teamă. Copilul merge totuși la școală. Copiii mei își doresc sa meargă la școala. Este greu, foarte greu pentru toți factorii implicați in educație: copii, cadre didactice, personal auxiliar, părinți, bunici, bone. Dar sunt de părere și nu voi renunța niciodată : educația este singura investiție! Multă sănătate tuturor!

  13. Consider că este destul de dificil,atât pentru copii cat si pentru cadrele didactice! Presiune prea mare pe cadrele didactice! Din postura de părinte ma simt îngrijorată, deoarece fetița mea face primul pas spre școală, acum când școală este cu adevărat altfel. In calitate de cadru didactic ,ma simt abandonată de minister,ma simt dezamăgită de structura anului școlar! Se pare ca in acest an școlar sunt și mama si asistenta și învățător!
    Consider că sistemul de învățământ are nevoie de mai mult sprijin și de o reformă adevărată..nu joaca din fiecare an a ministerului!

  14. Online și sunt mulțumită. Cred că părinții și creierele luminate care urla peste tot că vor la școală nu înțeleg ce înseamnă asta. Din nefericire cunosc persoană care s,a îmbolnăvit in aprilie și respiră și acum cu mască de oxigen. Serios, oameni buni, cunoștințe, abilități, competențe, le formăm. Sănătatea e cea mai importantă.

    1. Strigă ca vor la școală acei părinți care nu cred în existența virusului sau care cred ca este doar o răceală. Sa nu mai spun de cei care sunt convinși că este o conspirație mondială. Reala problema este ca cei care nu cred în existența virusului nici nu se protejează.

      1. Nu sunt unul dintre cei enumerati de d-voastra, dar da, imi doresc sa mearga la scoala copii mei. Motivele sunt mai mult decat simple:
        1. Indiferent ce se va intampla, acest virus nu va dispare, si probabil ca vom fi obligati sa ne adaptam traiului impreuna cu el.
        2. Nimic, dar absolut nimic, nu inlociueste interactiunea dintre copiii de aceeasi varsta(si cand spun nimic ma refer mai ales la Instagram Facebook, etc si chiar si la interactiunile cu parintii sau bunicii)

  15. 2. Pare ok, totuşi mi-e un pic teamă, copilul merge la grădiniță. S-au luat măsuri, sunt protocoale, nu se poate spune că este nepregătită.

  16. 3. Școala pare nepregătită. Copilul merge totuși la clasă

    Cel mai mult mi-e frica de sumele care o sa ni le ceara scoala sub forma de donatii pentru a acoperi lipsa investiilor si frica directorilor de a solicita sume primariei pe care oricum nu le va da…

    1. Clasa întâi, școală mare din București.
      Sistemul hibrid: se învață alternativ cu rotație la o săptămână.
      În săptămâna în care stau acasă elevii vor lucra din manuale alternative, fără nici un fel de conexiune online cu școala.
      Pentru că putem.

      După o primăvară în care nu a fost nici un contact cu școala.

      Practic homeschooling pe timpul părinților.

  17. Deocamdata, pana pe 1 octombrie suntem in varianta “6. Clasa/școala copilului meu începe online – sunt mulțumita”
    Dupa 1 octombrie, daca nu se va continua online, voi alege varianta “5. Copilul meu va sta acasă, avem cazuri de risc în familie”

  18. Școlile sunt total nepregătite.Inspectoratele însă fac presiuni sa se meargă pe scenariu hibrid.Asta e crimă. Dacă nu ai conditii si ii chemi la școală. Avem oameni în funcții cheie care merita arși pe rug.

  19. Am discutat cu diriginta Pare ok dar totuși îmi este teama.Depinde mult de felul in care profesorii vor gestiona situația.Si contează mult ca toți sa avem același limbaj in prezenta copiilor.Distantare purtarea măștii igienizare și atingerea suprafețele cât mai puțin posibil eventual igienizarea mâinilor după aceea.Implicarea copiilor in dezinfectarea băncilor cu spirt soluție dezinfectanți.Scoala trebuie sa înceapă este greu după șase luni.Anuntarea scolii dacă in familie este vreun caz și școala sa anunțe dacă acolo sunt cazuri.Colaborare ,colaborare, sinceritate.Avem de-acum încolo toți sabia lui Damocles deasupra.

  20. in sibiu vor incepe toate clasele 1/8 cu toti copiii in clasa dupa ce vor monta separatoarele de plastic. Pana atunci se vor face in 2 grupe alternativ. Sunt multumita atata timp cat se va mentine schema cu 2 grupe, in momentul in care se vor duce toti copiii la scoala cu separatoare este o mare prostie, deoarece acestea nu protejeaza absolut deloc – copiii se ridica in picioare, clasele sunt f micute, nu se poate sta cu geamul deschis nici pana la venirea frigului deoarece o parte de banci sunt lipite de peretele de la geam. Cine ii va supravehea pe toti in acel moment, sa nu se apropie, sa nu.si imparta lucruri etc. Sper ca in acel moment sa se inchida scolile si sa treaca pe modul online, chiar daca din martie pana la sf anului scolar nu s.a facut mai nimic, insa macar sunt copiii in siguranta. Din pacate la modul cum se prezinta sistemul de invatamant romanesc, tot meditatiile si educatia facuta acasa vor ramane baza.

  21. Copilul meu este clasa I si va sta acasă , avem cazuri de risc în familie.
    Invatatoarea ne-a transmis ca online nu va face pentru aceste cazuri . Va transmite dupa ore niste fise!
    Este o scoala din sectorul 2 , destul de mare si care se lauda ca poate implementa tehnologia pentru predare online asa cum spune ministerul . Acum nu stiu cine nu vrea sa se conformeze , invatatorul sau la managementul!

  22. Am copil mic, în grupa mica…. 2 săptămâni la gradi, 2 acasă…. E o tâmpenie… Cand se obișnuiește copilul cu gradi nu îl duc…. Datorita faptului ca educatorii nu au voie sa ii “alinte”, liniștească, imbratiseze etc, generația aceasta v-a fi o generație de oameni reci, distanți, fără sa socializeze între ei…. Eu cred ca e suficient, nu cred ca tb sa le luam dreptul de a merge zilnic într-un loc în care totuși sa învețe ceva….

    1. Invatatorii sa alinte, imbratiseze? Eu sunt profesor. Unde ai vazut tu sa ne imbratisam cu elevii, esti din alt film. Pai daca ma mai apuc si de imbratisat cu ei, rupem si ultima bariera de respect. Astea se fac acasa de catre parinti si sigur veti avea copii normali.

  23. Copilul meu (clasa I) va sta acasă!
    Pentru că măsurile de distanțare sunt o problema;
    pentru ca, astăzi, 11.09.2020, primarul nostru a binevoit a începe asfaltarea spațiului adiacent școlii (280, sector 5);
    etajul 3 al școlii, acum este în renovare, în ultima zi de vacanta! ce Dumnezeu au făcut pana acum, cei responsabili de aceste situații??

    Cu stimă!

  24. Bună ziua! Școala se va desfășura cu jumătate de elevi din clasa de 26 prezenți la ore, jumătate on-line. O săptămână așa, o săptămână invers. Clasa a VI-a, Sc. Gen. 189 Buc. Curățenia și măsurile de siguranță sunt rezonabile.

  25. Sunt perfect de acord cu redeschiderea scolilor si a gradinitelor.
    Nu sunt de acord insa cu decizia de la nivelul scolii de a face doar 2 ore pe zi, in contextul in care scoala se afla in scenariul verde.

    1. 2 ore?? La noi sunt 7 ore la clasa a opta spre exemplu. Desigur, in interiorul lor, vor fi pauzele recomandate de Minister cu tot tacemul. Si nu mint, ma uit pe orar. Cum sa aiba 2 ore???

  26. Copilul meu. Elev de liceu. Clasa a 11 a ..ramane acasa..avem persoane cu boli in familie/casa.
    Este o.adevarata loterie….cu un risc imens 🙁

    1. 1.va fi un stres pt copii, nu fa aia, nu pune mana, nu va apropiati, nu va jucati,stai 4 ore cu masca. Nu ma pot hotara daca e gluma proasta sau bataie de joc! De parca nu ajunge toata teroarea si panica creata de mass media si guvernanti, acum o sa terorizeze copiii la scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine este Liviu George Maha, profesorul care l-a detronat pe rectorul Tudorel Toader, la Iași: „născut și crescut” la Universitatea Al. I. Cuza, capabil să-și critice dur adversarul fără măcar să-i spună pe nume

Scrutinul pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, câștigat luni de Liviu Maha în fața rectorului în exercițiu Tudorel Toader, se remarcă de două ori în…
Vezi articolul
Învățământul primar

Naveta copiilor din București spre școlile din Ilfov – nestingherită de scenariul roșu din Capitală. Prefectul de Ilfov: Sunt 3 școli în scenariul roșu, DSP nu a tras un semnal de alarmă / Orban: Va trebui să adoptăm o legislație referitoare la arealul metropolitan

Sute de elevi din București continuă să meargă în fiecare dimineață la școală sau la grădiniță, la cursuri față în față, deși în Capitală toate școlile sunt închise de marți,…
Vezi articolul

EXCLUSIV G4Media.ro: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a reciclat o carte: i-a schimbat doar titlul. În 2006 și-a publicat doctoratul, fără să menționeze că mai făcuse o dată acest lucru, în 2003. Președintele CNATDCU, profesorul Mircea Dumitru: “Un caz de practică oneroasă în materie de publicații”

Cadru didactic la Universitatea din Craiova, actualul ministru al Energiei, liberalul Virgil Popescu și-a ”reciclat” lucrarea de doctorat pe care a susținut-o în anul 2000. În 2003, Popescu a inclus…
Vezi articolul