Streinu-Cercel: Declararea pandemiei de COVID-19 nu schimbă situaţia pentru omul de rând. Apa şi săpunul sunt esenţiale

1.633 de vizualizări
FOTO: Salvati Delta
Declararea pandemiei de COVID-19 de către Organizația Mondială a Sănătății “nu schimbă situaţia” pentru omul de rând, ci pentru cei care se ocupă cu managementul pandemiei, a declarat pentru Agerpres managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel.

Pentru omul de rând nu schimbă cu nimic situaţia. Problema este în continuare că omul de rând trebuie să înţeleagă că trebuie să se autoizoleze, dacă vine din ţări unde este în circulaţie acest coronavirus, să înţeleagă că apa şi săpunul reprezintă elementele esenţiale în vederea prevenirii noilor infecţii cu coronavirusul cel nou, trebuie să aibă grijă că atunci când dezvoltă simptome să ia în continuare legătura cu medicul de familie să-i explice ce şi cum, în aşa fel încât să încerce să-i protejeze pe cei din jur (…). Populaţia nu are de ce să fie mai îngrijorată, este un termen epidemiologic, schimbă datele problemei pentru cei care se ocupă cu managementul pandemiei, dar nu pentru populaţia de rând (…), se trece la un alt tip de supraveghere şi de monitorizare“, a spus Streinu-Cercel.

Este un plan de fază care se pune în aplicare începând din acest moment şi ţinând cont de datele epidemiologice pe care le avem în ţară. După cum aţi putut constata, am început să avem transmitere orizontală pe teritoriul României. Deocamdată sunt puţine cazuri, dar în următoarele săptămâni numărul lor va creşte şi ca atare se schimbă şi modalitatea de abordare a situaţiei din punct de vedere medical şi epidemiologic“, a explicat Streinu-Cercel, pentru Agerpres.

Epidemia de COVID-19 este o ”pandemie”, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

FOTO: Salvati Delta

Citește și:

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educația este domeniul unde românii doresc cel mai mult ca statul să crească nivelul cheltuielilor / Calitatea profesorilor și eforturile elevilor – percepute drept cei mai importanți factori pentru succesul școlar, într-un sistem “subdezvoltat cronic” – raport

Cei mai mulți români percep că sistemul de educație îi favorizează pe elevii din mediile favorizate, iar problemele de echitate “combinate cu prezența unei legături intense între nivelul de educație…
Vezi articolul

DOCUMENT Ministerul Educației: Începând cu data de 9 martie 2022 nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor / Ministerele Educației și Sănătății vor emite noi recomandări pentru procesul de învățământ

„Începând cu data de 9 martie 2022 nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor…
Vezi articolul