STUDIU Copiii care suferă de insomnie s-ar putea confrunta cu această problemă și la maturitate. Tulburarea afectează nu doar sănătatea fizică, dar și pe cea mintală

390 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Copiii care au dormit în jur de 7 ore sau mai puțin când aveau aproximativ 9 ani aveau o predispoziție de peste două ori și jumătate mai mare de a suferi de insomnie la vârsta adultă, în comparație cu participanții care au avut un somn normal în copilărie, potrivit unui studiu publicat în revista Pediatrics, citat de CNN și Biziday.

Cei care au suferit de insomnie în timpul adolescenței (în medie la vârsta de 16 ani) au avut un risc de cinci ori și jumătate mai mare ca simptomele lor să se agraveze la maturitate, în comparație cu adolescenții care au avut o experiență a somnului normală.

Pe baza studiilor noastre, simptomele de insomnie au persistat la aproximativ 40% dintre acești copii de aproximativ 9 ani până la atingerea vârstei de 24 de ani”, a spus autorul principal al cercetării, Julio Fernandez-Mendoza, psiholog certificat în medicina comportamentală a somnului la Penn State College of Medicine.

Astfel, din 2000 și până în 2021, cercetătorii au monitorizat somnul pacienților de la ora stingerii, între 21:00 și 23:00, până la 6-8 dimineața, cu ajutorul polisomnografiei, un test care înregistrează undele cerebrale, nivelul de oxigen din sânge, ritmul cardiac, respirația și mișcările picioarelor și ochilor în timpul somnului. 

Articolul integral pe Biziday.ro.

2 comments
  1. Când termini căruța de teme și meditații numai somnul nu se lipește de tine! Și insomnia e doar una din probleme. Urmează scolioza și bulimia de stres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Temele din vacanța de vară: Rolul lor este de consolidare a cunoștințelor și de prevenire a pierderilor, nu de transfer de responsabilitate de la învățător la părinte – avertizează cercetătorul Dacian Dolean. “Ușoară tendință de diminuare a abilităților la matematică” în vacanța de vară, pentru elevii care trec în clasa a II-a

Rolul temelor de vacanță este de consolidare a cunoștințelor și de prevenire a pierderilor, “nu de învățare de conținuturi noi”. “Ele nu ar trebui să fie văzute ca un transfer…
Vezi articolul

“România are decalaje importante față de marea majoritate a țărilor Uniunii Europene, în domeniul cercetării și inovării, din cauza subfinațării cronice din ultimele 3 decenii”, atrage atenția Asociația Ad Astra, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului cercetării și inovării, Ioan Boloș

Lipsa fondurilor alocate cercetării, a reformelor în domeniul științific au dus “la un adevărat exod al unora dintre cei mai capabili oameni din țară”, atrage atenția Asociația Ad Astra a…
Vezi articolul