STUDIU Gropile misterioase din perioada neolitică descoperite în jurul Stonehenge au fost create, de fapt, de către oameni

290 de vizualizări
Stonehenge / Foto: Wild Blue Media – Channel 5
Stonehenge, aparent unul dintre cele mai misterioase situri arheologice din lume, părea să conţină cel puţin încă un secret anul trecut când cercetătorii au descoperit o serie de gropi săpate în pământ în apropiere, care datează din Neolitic. Acestea sunt, de fapt, create de om, potrivit unui nou studiu, scrie G4Media.ro.

Contrar teoriilor propuse de unii experţi, gropile nu sunt naturale. Cel puţin, având în vedere dimensiunea lor uniformă (9 metri în diametru şi 4,8 metri adâncime), par să fi avut un scop distinct, arată The Guardian.

„Ne-am uitat la aproape jumătate dintre ele şi sunt toate la fel”, a declarat Vincent Gaffney, arheolog la Universitatea Bradford, care a condus noul studiu. Deci, acest lucru arată că este o structură enormă. Poate că a evoluat dintr-o caracteristică naturală, dar nu am localizat asta. Deci, este cea mai mare structură preistorică găsită în Marea Britanie”.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii logopezi și consilieri din Timiș vor face activități online cu copiii, începând de marți. “Lucrăm la starea emoțională. Îi vrem înapoi sănătoși” – inspectorul școlar general Aura Danielescu

Profesorii consilieri și profesorii logopezi din Timiș vor derula săptămâna viitoare activități pentru ca starea emoțională a copiilor “să nu fie afectată major”, în perioada în care grădinițele și școlile…
Vezi articolul

Daniel David, despre absenteismul elevilor la examenele naționale, cercetat pentru prima dată de Institutul pentru Științele Educației: Știm care sunt cauzele, știm ce ar trebui făcut, așteptăm resursele. Teama mea este că și dacă am avea resurse, de multe ori am observat că autoritățile din zona educației nu înțeleg nevoia specialistului

Daniel David, profesor de psihologie clinică și științe cognitive clinice, rector UBB, spune că ne aflăm “într-un moment de decizie, dacă vrem să facem ceva”, după ce au fost publicate…
Vezi articolul

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, mesaj pentru elevii de liceu: Dacă planul tău de viață e în străinătate, atunci e ok să faci facultatea afară, altfel nu recomand

“Merită să studiezi și să obții o licență de facultate în străinătate doar dacă te vezi locuind și muncind ulterior acolo”, susține Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, într-un…
Vezi articolul