Profesorii logopezi și consilieri din Timiș vor face activități online cu copiii, începând de marți. “Lucrăm la starea emoțională. Îi vrem înapoi sănătoși” – inspectorul școlar general Aura Danielescu

1.461 de vizualizări
Foto: Facebook.com Aura Danielescu
Profesorii consilieri și profesorii logopezi din Timiș vor derula săptămâna viitoare activități pentru ca starea emoțională a copiilor “să nu fie afectată major”, în perioada în care grădinițele și școlile sunt închise din cauza epidemiei de coronavirus. “La începutul săptămânii se vor organiza și, în intervalul 16.00-18.00, vor desfășura activități online cu copiii”, a anunțat inspectoratul școlar general din Timiș.

Aura Danielescu a precizat pentru Edupedu.ro că principalul obiectiv al profesorilor consilieri este starea emoțională a copiilor. “Devin apatici, plictisiți, irascibili și depresia e la un pas. Îi vrem înapoi sănătoși. Consilierii au treaba în fiecare zi”, a declarat inspectoarea școlară județeană.

Aceasta a declarat că cel mai probabil activitatea online va începe de marți. “Nu atât că nu pot recupera partea educativă. Dar starea emoțională, la ea trebuie să lucrăm cu prioritate”, a adăugat Aura Danielescu.

Comunicatul integral trimis de Inspectoratul Școlar județean Timiș

“Întreg corpul profesoral este preocupat de continuitatea activităților instructiv-educative și, de aceea, școlile din Timiș au accesat nenumărate resurse educaționale online, prin intermediul cărora desfășoară lecții de la distanță, dar aproape de copii.

Însă, mai presus de orice este starea de bine a copiilor și dorința noastră este ca în această perioadă în care ei stau acasă, starea lor emoțională să nu fie afectată major. De aceea, am propus colegilor profesori consilieri și profesori logopezi să gândească activități specifice, iar dumnealor au răspuns pozitiv. La începutul săptămânii, se vor organiza și, în intervalul 16.00-18.00, vor desfășura activități online cu copiii.

Pentru că în Timiș promovăm o educație incluzivă de calitate, instituțiile de învățământ special și special integrat din Timiș se alătură demersului nostru și vor ține legătura, desfășurând diverse activități cu caracter terapeutic și instructiv-educativ cu copiii cu cerințe educaționale speciale, în sistem e-learning.

De asemenea, postul Europa Nova este alături de noi și ne pune la dispoziție zilnic o oră în care colegii mei vor desfășura lecții pentru copiii din satele mai izolate, în care este posibil să nu aibă acces la internet. Avem promisiuni că ne va ajuta și TVR Timisoara în același fel!

Nu lăsăm nici un copil în urmă! Stăm acasă, dar suntem alături de toți copiii Timișului.”

Citește și:

 

 

 


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

De ce a modificat Sorin Cîmpeanu structura anului școlar și data Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a, plus Admiterea la liceu: Dacă nu ar fi fost această variantă, ar fi fost destul de clară închiderea școlilor inclusiv pentru derularea simulărilor. În București, încă de mâine

Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu Admiterea…
Vezi articolul