Profesorii logopezi și consilieri din Timiș vor face activități online cu copiii, începând de marți. “Lucrăm la starea emoțională. Îi vrem înapoi sănătoși” – inspectorul școlar general Aura Danielescu

1.472 de vizualizări
Foto: Facebook.com Aura Danielescu
Profesorii consilieri și profesorii logopezi din Timiș vor derula săptămâna viitoare activități pentru ca starea emoțională a copiilor “să nu fie afectată major”, în perioada în care grădinițele și școlile sunt închise din cauza epidemiei de coronavirus. “La începutul săptămânii se vor organiza și, în intervalul 16.00-18.00, vor desfășura activități online cu copiii”, a anunțat inspectoratul școlar general din Timiș.

Aura Danielescu a precizat pentru Edupedu.ro că principalul obiectiv al profesorilor consilieri este starea emoțională a copiilor. “Devin apatici, plictisiți, irascibili și depresia e la un pas. Îi vrem înapoi sănătoși. Consilierii au treaba în fiecare zi”, a declarat inspectoarea școlară județeană.

Aceasta a declarat că cel mai probabil activitatea online va începe de marți. “Nu atât că nu pot recupera partea educativă. Dar starea emoțională, la ea trebuie să lucrăm cu prioritate”, a adăugat Aura Danielescu.

Comunicatul integral trimis de Inspectoratul Școlar județean Timiș

“Întreg corpul profesoral este preocupat de continuitatea activităților instructiv-educative și, de aceea, școlile din Timiș au accesat nenumărate resurse educaționale online, prin intermediul cărora desfășoară lecții de la distanță, dar aproape de copii.

Însă, mai presus de orice este starea de bine a copiilor și dorința noastră este ca în această perioadă în care ei stau acasă, starea lor emoțională să nu fie afectată major. De aceea, am propus colegilor profesori consilieri și profesori logopezi să gândească activități specifice, iar dumnealor au răspuns pozitiv. La începutul săptămânii, se vor organiza și, în intervalul 16.00-18.00, vor desfășura activități online cu copiii.

Pentru că în Timiș promovăm o educație incluzivă de calitate, instituțiile de învățământ special și special integrat din Timiș se alătură demersului nostru și vor ține legătura, desfășurând diverse activități cu caracter terapeutic și instructiv-educativ cu copiii cu cerințe educaționale speciale, în sistem e-learning.

De asemenea, postul Europa Nova este alături de noi și ne pune la dispoziție zilnic o oră în care colegii mei vor desfășura lecții pentru copiii din satele mai izolate, în care este posibil să nu aibă acces la internet. Avem promisiuni că ne va ajuta și TVR Timisoara în același fel!

Nu lăsăm nici un copil în urmă! Stăm acasă, dar suntem alături de toți copiii Timișului.”

Citește și:

 

 

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației trebuie să ia decizia introducerii cursurilor obligatorii pentru sănătate în școli, cu conținut adecvat, spune vicepreședintele Societății Naţionale de Medicină a Familiei: Eu pun la îndoială decizia părintelui de a nu expune un copil la aceste informații

Medicul Gindrovel Dumitra, vicepreședinte al Societății Naţionale de Medicină a Familiei, a declarat, marți, la Masa rotundă „Soluții pentru abordarea dezinformării și narativelor anti-științifice pe teme de sănătate”, organizată de…
Vezi articolul

Ce se întâmplă cu împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie. Simon Parker, expert britanic stabilit în România: Sfatul meu pentru elevi este să nu mai încerce să-și trimită aplicațiile, până când nu se face un anunț

În contextul suspendării depunerii de aplicații pentru împrumuturile de studii în Marea Britanie, Edupedu.ro a vorbit despre opțiunile elevilor români, cu un expert britanic stabilit în România și care îi…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va oferi suport și consultanță pentru reformarea și apoi dezvoltarea academică a Academiei de Poliție din București / 131 de doctoranzi vor mai susține tezele la Academie, ei nefiind primiți de alte universități la cererea de transfer / Școlile de doctorat ale Academiei, desființate anul trecut

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București au semnat marți, 15 martie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, un acord prin care UBB va…
Vezi articolul

Universitățile trebuie să aibă până la finalul anului o strategie proprie de prevenire și combatere a plagiatului, care trebuie publicată pe site-ul lor. Vor primi 5 milioane de euro pentru verificarea doctoratelor din 1990 – 2016 – Cîmpeanu | VIDEO

„Fiecare universitate care e organizatoare de studii de doctorat va trebui să aibă, până la finele anului, o strategie proprie de prevenire și combatere a plagiatului, care trebuie publicată pe…
Vezi articolul