Subiecte Bacalaureat 2024, sesiunea specială, Limba română, publicate de Ministerul Educației. Eseu despre particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text dramatic – la subiectul III pentru elevii de la uman

137.948 de vizualizări
Subiect BAC Română 2024, Sesiunea specială / Foto: captură document
Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii la Limba și literatura română, din cadrul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2024, au fost publicate de Ministerul Educației. Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai.

În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață într-una din limbile minorităților naționale dau proba scrisă la limba maternă pe 24 mai, conform calendarului oficial.

Elevii de la profilurile real și tehnologic au primit la subiectul III de făcut un eseu despre particularitățile unui text dramatic studiat. Elevii de la uman au avut de scris despre particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text dramatic.

Rezultatele inițiale pentru cei 185 de elevi înscriși vor fi afișate pe 31 mai, până la ora 12. Contestațiile se vor depune în aceeași zi, între orele 12 și 14.

  • Anul trecut, 163 de olimpici sportivi au luat parte la această sesiune. Ministerul Educației a anunțat că 131 de elevi au promovat și este o rată de reușită de 80,37%.
Subiecte Limba și literatura română pentru profilul real și profilul tehnologic, BAC 2024, sesiunea specială:
  • Barem Limba și literatura română pentru profilul real și profilul tehnologic, BAC 2024, sesiunea specială:
Subiecte Limba și literatura română pentru profilul uman, BAC 2024, sesiunea specială:
  • Barem Limba și literatura română pentru profilul uman, BAC 2024, sesiunea specială:
Calendarul sesiunii speciale de Bacalaureat 2024
  • 7-10 mai 2024: Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen
  • 21 mai 2024: Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă
  • 22 mai 2024: Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă
  • 23 mai 2024: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d — proba scrisă
  • 24 mai 2024: Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă
  • 27 mai 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 28 mai 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 29 mai 2024: Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 30 mai 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 31 mai 2024: Afișarea rezultatelor până la ora 12.00; Depunerea contestațiilor (între orele 12.00 și 14.00)
  • 31 mai – 3 iunie 2024: Rezolvarea contestațiilor
  • 4 iunie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Examenul se ține și anul acesta în Prahova, fiind înscriși 185 de candidați. Centrul de examen, potrivit informațiilor transmise de ISJ Prahova, este la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, iar centrul de evaluare la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Evaluarea olimpicilor se va face digitalizat, potrivit Observatorul Prahovean.

Elevii de clasa a XII-a pot solicita echivalarea probelor scrise de Bacalaureat, dacă au obținut medalii pe parcursul liceului. Lista olimpiadelor școlare la nivel regional/european și internaționale a fost publicată de Ministerul Educației. Sunt cu 6 competiții mai puțin față de anul trecut, iar modificarea nu a fost anunțată pentru elevi și profesori și explicată de Ministerul Educației în vreun fel.

Citește și:
OFICIAL BAC 2024 – sesiunea specială. Înscrierile încep pe 7 mai, iar prima probă scrisă are loc pe 21 mai, cea la Limba și literatura română. Calendarul a fost aprobat cu o lună înainte de înscrieri
Tăiere fără nicio explicație. Premiile de la mai multe olimpiade școlare nu mai pot fi echivalate de elevi cu probe de la Bacalaureat 2024. Lista publicată de Ministerul Educației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Lucian Bode, după ce a cerut retragerea cărții bazate pe teza de doctorat: Apreciez în continuare că hotărârea Comisiei de Etică este afectată de grave vicii de legalitate și că masurile dispuse reprezintă acte vătămătoare / Cum se explică gestul ministrului de interne

Ministrul de interne, Lucian Bode arată, într-un punct de vedere transmis G4Media.ro, că apreciază în continuare că hotărârea Comisiei de Etică a Universității Babeș Bolyai, este afectată de grave vicii…
Vezi articolul

Filozofie sau filosofie? Psiholoagă sau psihologă? Ambele variante sunt acceptate de DOOM 3 și Îndreptarul Ortografic 2024, spun lingvistele Rodica Zafiu și Adina Dragomirescu / FOTO Lansarea noului îndrumar pentru elevi și profesori

Filozofie sau filosofie? Psiholoagă sau psihologă? Ambele variante sunt corecte și acceptate de normele Dicționarului Ortografic, Ortoepic și Morfologic (DOOM) 3 și de noul Îndreptar ortografic, ortoepic, morfologic și de…
Vezi articolul

Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național I.L. Caragiale din București, către ministrul Educației: Invitați pe cineva dintr-o școală nici mare, nici mică, nici de top, nici de netop, într-o oră vă poate explica cum funcționează o școală / Daniel David: Eu știu bine cum funcționează o școală

Directoarea Colegiului Național I.L. Caragiale din Capitală, Andreia Bodea, i-a sugerat ministrului Educației, Daniel David, să invite pe cineva dintr-o școală „nici mare, nici mică, nici de top, nici de…
Vezi articolul