Subiecte la Evaluarea Națională 2022 de clasa a II-a la limba română, publicate

50.063 de vizualizări
Elevii de clasa a II-a au susținut azi Evaluarea Națională la limba română. La primul subiect elevilor de clasa a II-a li s-a cerut să scrie o invitație pentru colegi sau prieteni la ziua lor de naștere.

Elevii care erau la clasa pregătitoare atunci când a început pandemia și au învățat aproape 2 ani online și hibrid au susținut azi proba la limba română a Evaluării Naționale.

Calendarul Evaluării competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a

  • Scris — Limba română — 10 mai 2022 
  • Scris — Limba maternă — 10 mai 2022 
  • Citit — Limba română — 11 mai 2022 
  • Citit — Limba maternă — 11 mai 2022 
  • Matematică — 12 mai 2022 
  • Scris-Citit — Limba română pentru minoritățile naționale — 13 mai 2022

Elevii au câte 30 de minute timp de rezolvare a subiectelor. Au fost două teste cu cerințe aproape identice. Notele nu se pun în catalog.

Primul test

La primul subiect elevilor de clasa a II-a li s-a cerut să scrie o invitație pentru colegi la ziua lor de naștere.

La al doilea subiect li s-a cerut să scrie 6 propoziții în care să descrie cum au petrecut vacanța de primăvară, răspunzând la întrebările:

  • Unde ai petrecut vacanța?
  • Cu cine ai fost în această vacanță?
  • Ce jocuri ați jucat împreună?
  • Ce ți-a plăcut cel mai mult?
  • Ce ți-ai fi dorit să mai faci?
  • Cum te-ai simțit la întoarcere?

Elevii trebuie să scrie un titlu potrivit pentru textul lor și să verifice dacă au scris corect.

Al doilea test

La primul subiect elevilor de clasa a II-a li s-a cerut să scrie o invitație pentru colegi la ziua lor de naștere, dar cerința era formulată ușor diferit față de cea de la primul test: primul test făcea referire la “colegi”, al doilea face referire la “prieteni.”

La al doilea subiect li s-a cerut, la fel ca în primul test, să scrie 6 propoziții în care să descrie cum au petrecut vacanța de primăvară, răspunzând la întrebările:


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Cîțu, despre tăierile de la Educație: Îmi place cum scoateți câte-un capitol din PNRR și vă uitați la el. Sumele au fost reduse în funcție de feedback-ul primit de la Comisie / Vicepremierul Barna: Comisia Europeană a apreciat partea de educație suficient de bine închegată încât să se regăsească în forma finală a programului

Premierul Florin Cîțu a comentat astăzi tăierile din capitolul Educație din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) spunând presei, la conferința de presă după ședința de Guvern: „Îmi…
Vezi articolul

Aproximativ 200 de elevi ucraineni refugiați participă la cursuri ca audienți în școli din județul Arad / „Am înființat și nouă grupe de studiu a limbii române pentru circa 120 de elevi” – șeful inspectoratului școlar

Aproximativ 200 de copii ai refugiaţilor ucraineni participă ca „audienţi” la cursuri în şcoli şi grădiniţe din judeţul Arad, iar pentru jumătate dintre ei sunt organizate şi cursuri de limba…
Vezi articolul

Ținta de 1% din PIB pentru cercetare, care ar fi trebuit atinsă din 2020, ar urma să fie din nou amânată până în 2026 / Limitări privind cheltuielile de personal pentru institutele de cercetare / Indemnizații stabilite la nivelul decembrie 2024 pentru membrii Academiei – Proiectul „ordonanței-trenuleț” pregătite de guvern

Institutele de cercetare ar urma să țină cont de limitări suplimentare privind numărul de personal și cheltuielile per salariat în 2025, în funcție de rezultatul lor financiar, arată proiectul „ordonanței-trenuleț”…
Vezi articolul