“Sunt convins că bugetul Ministerului Educației va crește cu mai mult de un miliard”, susține ministrul Cîmpeanu. În propunerea de rectificare bugetară, Educația primește un plus de 210 milioane de lei

988 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
“Eu sunt convins că bugetul – subliniez – bugetul ministerului Educației va crește cu mai mult de un miliard”, a spus joi seară, într-un interviu acordat Digi 24, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a făcut afirmația în contextul subiectului rectificării bugetare, subiect în care el a evitat să precizeze clar cât a cerut și cât ar urma să primească ministerul, în urma negocierilor actuale, referindu-se la convingeri. “E o convingere, n-ar fi trebuit să o spun, dar am zis-o”, a arătat Cîmpeanu cu privire la “miliard”.

Conform propunerii de rectificare bugetară făcute de guvern și care e în curs de negociere între partenerii de coaliție, Ministerul Educației ar urma să primească un plus de 210 milioane de lei. Așa cum s-a întâmplat și în cazul rectificării de acum un an, nici anul acesta în rectificare nu e cuprinsă creșterea salariilor profesorilor, care ar fi trebuit să aibă loc în septembrie 2021. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu a precizat în ultima conferință de presă suma exactă pe care a cerut-o la rectificare, dar a enumerat programe și domenii pentru care a cerut bani și sumele de care ministerul ar avea nevoie, iar adunate, sumele prezentate ajung la peste 900 milioane de lei – citește pe larg despre locul Educației în rectificarea bugetară

Și în interviul de la Digi 24 el a fost invitat să spună clar cât a cerut la rectificare și cât i s-a propus, dar a evitat un răspuns direct.

Din interviul acordat de ministrul Sorin Cîmpeanu la Digi 24, joi seară, discuție întreruptă pentru că emisiunea ajunsese la final: 

Sorin Cîmpeanu: (…) Toate aceste sume sunt pe masa negocierilor. Nu există o concluzie. Concluzia va fi luată când voi discuta cu primul ministru și va anunța această concluzie. Vă pot garanta că bugetul Educației va fi cu plus. Bugetul educației și bugetul ministerului educației.

Întrebare: Și că aveți nevoie de cel puțin 300 de milioane? Mai mult?

Sorin Cîmpeanu: Eu sunt convins că bugetul – subliniez – bugetul Ministerului Educației va crește cu mai mult de un miliard. 

Întrebare: Cu mai mult de un miliard?!

Sorin Cîmpeanu: Bugetul – am subliniat bugetul – Ministerului Educației, da? Pentru că includem și bugetul pentru resursele din universități. (…) E o convingere, n-ar fi trebuit să o spun, dar am zis-o.”

Citește:
DOCUMENT Pentru ce și câți bani au obținut cei doi miniștri PNL ai Educației care au pierdut creșterea salarială a profesorilor la rectificarea bugetară. Cîmpeanu – 210 milioane lei, Anisie – 576 milioane lei
Educația primește cel mai mic buget din ultimii 30 de ani: 2,5% din PIB – proiect de buget / 70,2% sunt cheltuieli cu salariile

3 comments
  1. Au fost prevăzute sume de bani pentru punerea in aplicare a legislației, respectiv trecerea tuturor creșelor din subordinea primăriilor locale in cea a Minist Educației ?

  2. Da vad ca unii si-au pus sperante in fostii PDL-isti actualiii PNL-isti. Bai voi sunteti prosti, nu stiti ce fel de oameni sunt. Pe vrema lui BOC circula gluma ca ar fi tare sa ii lasam pe profesori sa aduca bani de acasa daca mai vor sa vina la servici. Eu am zis ca rezultatul alegerilor au fost cam masluite, dar se pare ca au fost foarte multi oameni educati care au inteles ca stanga/socialismul e rau si dreapta/capitalismul e bun. Pai acum asa trebuie. Spor de doctorat care oricum nu il meritati PA, calendarul maririlor PA, tichete de vacanta PA si mai trebuie niste PA PA-uri poate data viitoare veti vota cu PusrDL, că ăștia vor dispărea si vor ataca următoarea corabie.

  3. Când au preluat guvernarea după alegerile parlamentare liberalii și aliații lor au promis profesorilor că etapele de creștere prevăzute de legea salarizării unice vor fi respectate. S-au văzut cu sacii în căruță și își bat joc de dascălii țării, care au rămas cu promisiunile. Cum justifică faptul că în sănătate toate măririle s-au aplicat integral și în avans, iar profesorii sunt obligați să finanțeze din buzunarele proprii cheltuielile pentru școala online.
    Mama lor de sindicate care sunt interesate doar de cotizații!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like