SURSE Președintele Klaus Iohannis îi primește azi la discuții pe liderii de sindicat din Educație

3.205 vizualizări
Klaus Iohannis / Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, marți, cu liderii sindicatelor din învățământ, au confirmat pentru G4Media surse din Administrația prezidențială.

Întâlnirea a fost solicitată de liderii sindicatelor din educație, luni. Discuțiile ar urma să aibă loc marți după-amiază.

Liderii de sindicate spuneau luni după ieșirea de la discuțiile de la ministerul Muncii că “este obligația lui Klaus Iohannis să intervină într-un moment critic. Astăzi s-a înaintat adresa respectivă către președinte”.


2 comments
 1. ”CUM ARATA ASTAZI SCOALA, VA ARATA MAINE TARA .Spiru Haret”

  ”Fără şcoală să nu aştepte nimeni nici părinţi buni, nici fii buni, şi prin urmare nici stat bine organizat şi bine cârmuit şi păstorit. Ion Heliade Rădulescu”

  ”Cel care deschide uşa unei şcoli, închide o închisoare. Victor Hugo”

  ”Banii nu aduc învăţătură, dar învăţătura aduce bani. proverb românesc”

  ”De fiecare dată când închizi o școală, va trebui să construiești o închisoare. Ceea ce câștigi pe o parte, vei pierde pe cealaltă. Mark Twain”

  ”Educația este cheia care deschide poarta de aur a libertății. George Washington Carver”

  ”Un om educat se deosebeşte de un om needucat, asa cum un om viu se deosebeşte de un om mort. Aristotel”

  ” Educația e cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea. Nelson Mandela”

  „Filosofia din ora de clasă dintr-o generație va fi filosofia după care va fi guvernată țara în următoarea generație. – Abraham Lincoln”

  “Bogatii nu cred pe saraci niciodata”

  da ce credeau ca profesorii toti sunt niste genii care traiesc cu aer, in frig si fara rechizite, carti, atat se da, atat vor invata pe copii, de aceea este de ani de zile analfabetismul si agresivitatea in scoli.
  Ia sa mai coboare din birouri si sa intre la scolile de cartier, unde in fiecare clasa sunt vreo 3, 4 elevi care refuza reguli si civilizatie, domnii din guvern, sa vina ei sa predea la catedra lectii invatate bine pe de rost, nu sa citeasca guvernatii la ora din carte, ca rad elevii de ei , sa vada daca sunt capabili in fiecare zi sa predea pe dinafara si in asa fel incat sa nu ii plictiseasca pe elevi, ca pe la scolile din cartier, elevii se plictisesc repede, astea sunt mai mult de marea majoritate a scolilor. Ca sa pregatesti o schema de lectie atractiva mai muncesti inca vreo 6 ore si acasa, plus toate documentele o multime pe care ti le cere la scoala si tot acasa trebuie facute, de ii apuca noaptea pe profesori.
  Ia sa vina domnii guvernanti sa vorbeasca liber lectiile din manuale, sa vada cum nu stiu ce sa le predea, atat asteapta elevii , imediat incep sa comentezesi sa rada, sa se bata intre ei , sa se jigneasca etc
  Deci analfabetismul functional va continua, pana vor fi platiti cum trebuie
  Avand in vedere uzura psihica si stresul, trebuie scosi la pensie tot la 45 de ani, ca nu este usor sa stai cu elevi agresivi verbal si fizic in fiecare zi, cum exista in 85% din scoli.
  Bullyingul nu va fi rezolvat daca nu sunt platiti profesorii cum trebuie, de ce sa se imbolnaveasca ei de stres pentru 2 lei la salariu, ” vor lasa elevii sa se jigneasca intre ei in continuare, pentru 2 lei la salariu nimeni nu o sa civilizeze nici un elev”.

  in adevar , realitatea este ca daca nu ai cu ce plati apa, o sa te duci nespalat la scoala si vor rade elevii de profesor, daca nu ai cu ce plati lumina, nu o sa poti pregati acele lectii extraordinare pentru elevi, daca nu ai suficienti bani sa platesti internetul , nu o sa ai nici competente digitale, ce laptop, nici nu te apropii de suma respectiva sa il cumperi, daca nu ai bani sa platesti caldura, o sa stai in frig si nu vei mai face dardaind de frig nici o lectie extraordinara, ci doar exact cum se fac acum de apare analfabetismul functional; daca nu iti ajung banii sa cumperi carti si caiete , articole de papetarie pentru tine, nu mai creezi lectia aceea mult eficienta pentru elevi si atractiva, ci o lectie saracuta, ca ti s-a terminat rezerva la stilou sau hartia de xerox si nu ai avut pe ce sa mai scrii schema lectiei etc
  Asta este realitatea.
  De ce nu scoateti profesorii la 45 de ani la pensie, ca alte categorii, in 85% din scoli sunt acte de agresivitate fizica si verbala, de ce nu iau atitudine profesorii? pai la salariul dat ce atitudine sa mai ia, atatia bani primesc, atat se ocupa de elevi, stresul psihic fata de bullying-ul din 85% din scoli , ii termina si pe ei, ajung acasa obositi psihic, in fiecare zi; in fiecare clasa din 85% din scoli exista 2, 3 , 4 elevi care nu respecta regulile de desfasurare a unei ore, pur si simplu refuza, urla, tipa, sunt agresivi verbal, sau isi lovesc colegii in timpul orei, nu-i lasa nici pe ceilalti sa fie atenti la ore , pentru ca ei refuza scoala, este deosebit de stresant in fiecare zi sa ai aceeasi elevi agresivi; proveniti din diverse familii, de tot felul.
  Cum se investeste in educatia elevilor?- mai putini in clasa -15 elevi, sa poata fi supravegheati toti , iar cei care vin cu comportament agresiv din familie si care refuza constant regulile civilizatiei sa poata fi mai bine monitorizati-acestia exista in fiecare clasa si nu sunt numai 1 sau 2 , de regula ajung sa fie 3 sau 4 elevi; profesori platiti bine altfel cat ii platesti atat lucreaza, stiind ca nu le ajung banii sa isi plateasca lumina, caldura, apa rece, internetul, nu mai reusesc sa creeze acele lectii minunate si uite asa o sa tot fie analfabetismul functional si uite asa raman elevii viitori adulti, agresivi , nepregatiti, violenti,superficiali, etc-exact cum se si vede in societate la TV.
  Din cauza salariului mic , multi profesori au plecat din sistem, in strainatate sau in alte domenii cu bani multi si iesire la pensie devreme.
  Ei, daca nu poate sa le dea bani, nici profesorii nu pot sa-i educe si sa ii invete pe copii mai mult de cat sunt platiti, adica , toate lectiile se vor incadra in 2400 lei, atat, in rest pot elevii sa fie agresivi si necivilizati, atat sunt platiti atat fac, va fi in continuare bullying si analfabetism , agresivitate, in marea majoritate din scoli, asta e

 2. Sa ia act cu îngrijorare de aceasta greva de care nu știa. Și poate sa certe pe profesori ca nu au văzut noile legi aprobate….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca în decembrie, când accepta cel mai mic buget din PIB pentru Ministerul Educație din istoria recentă a României: Este acoperitor pentru funcționarea normală a sistemului de învățământ / 5 luni mai târziu, peste 200.000 de profesori și angajați din școli sunt în prima grevă generală din ultimii 18 ani

Ligia Deca a obținut pentru Ministerul Educației bugetul de 2,1% din PIB pentru anul 2023, cel mai mic buget raportat la produsul intern brut din istoria recentă a României. Bugetul…
Vezi articolul

Ministrul Culturii, discuție cu omologul ucrainean despre posibilul furt al pisaniilor moldovenești ale lui Ştefan cel Mare din Muzeul de Istorie al orașului Herson, de către ruși: Nu există informații certe, dar avem promisiunea unei verificări

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a afirmat că a discutat cu omologul ucrainean, Olexandr Tkachenko, despre ”posibilul furt al pisaniilor moldoveneşti ale lui Ştefan cel Mare din Muzeul de Istorie al…
Vezi articolul