SURSE Ședința a doua cu experții partidelor politice, la Ministerul Educației – s-a discutat proiectul legii învățământului superior

653 de vizualizări
Foto: Ministerul Educației
Vineri la prânz a avut loc o nouă ședință între reprezentanții partidelor politice și conducerea Ministerului Educației pe eventuale modificări pentru „corectarea” proiectelor de legi ale educației. Potrivit surselor Edupedu.ro, în această întâlnire convocată tot de ministrul Ligia Deca, ca și prima întâlnire care a avut loc marți, 14 februarie, s-a discutat despre proiectul de lege pentru învățământul superior.

Precedenta întâlnire a fost una tensionată pe proiectul de lege a învățământului preuniversitar, conform surselor Edupedu.ro. Atunci Ligia Deca a cerut amendamente de la experții partidelor, iar aceștia i-au cerut studii și justificări pentru măsurile cuprinse în legi. A fost luată și o hotărâre de către conducerea Ministerului Educației, accea ca deciziile „sensibile” legate de Admiterea la liceu, Bacalaureat și Admiterea în clasa a V-a să fie luate politic, în Coaliție.

Participanții invitați la întâlnirea de vineri au fost politicienii și experții din comisiile partidelor, stabilite prin decizia coaliției de Guvernare. Este vorba despre Monica Anisie, Sorin Cîmpeanu, Marilen Pirtea de la PNL, Mihnea Costoiu, Vasile Dîncu, Natalia Intotero, Florian Lixandru și Aura Danielescu de la PSD, Szabo Odon și Kallos Zoltan de la UDMR și Cătălin Zamfir Manea, reprezentantul comunității rome.

Joi, de la Sibiu, ministra Ligia Deca anunța că va urma un „dialog structurat” pe proiectele de legi ale Educației „cu toți oamenii din sistem”, după ce se termină discuțiile din coaliție.

„În momentul în care procesul de consultare din coaliție se va finaliza și nu va mai dura mult, legile vor fi făcute publice, vor fi prezentate într-o conferință de presă și vom începe dialogul structurat în comisia de dialog social, împreună cu asociațiile autorităților publice locale, cum este UNCJR-ul [N. Red. Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România] și sigur că și împreună cu toți oamenii din sistem”, conform ministrei Educației.

Reamintim că pe masa Executivului ar fi trebuit să ajungă, pe 15 februarie, în primă lectură proiectele de lego, susținea secretarul de stat Florian Lixandru. Proiectele ar fi trebuit să fie deja trimise în avizare interministerială și apoi să revină într-o ședință ulterioară pentru aprobare și trimitere în Parlament. Legislativul ar fi trebuit, conform anunțurilor politice, să aprobe pachetul legislativ până la 1 martie. Cel puțin asta prevedea planul enunțat la finalul lunii ianuarie.

Articol în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine este Simona Bucura-Oprescu, propusă de PSD ministru al Muncii: A studiat la academia SRI / Laude pentru China și cerere de deschidere în Pitești a unui Institut Confucius / Protejată a fostului baron de Argeș Constantin Nicolescu

Simona Bucura-Oprescu a fost votată luni de conducerea PSD drept nominalizare pentru Ministerul Muncii în locul demisionarului Marius Budăi, scrie G4Media.ro. Simona Bucura-Oprescu este deputată PSD de Argeș, aflată la…
Vezi articolul