Teleșcoala începe din nou lecțiile pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională – orarul pentru săptămâna aceasta / Profesorul Chiteș: Elevii trebuie să conștientizeze că nu învață doar pentru examene și că tot ceea ce se acumulează în școală sau în liceu le va folosi și în facultate

13.361 de vizualizări
Foto: TVR
Un nou sezon al emisiunii Teleșcoala începe luni, 31 ianuarie, anunță Televiziunea Română. De luni până vineri, intervalul 9:00 – 10:00 al programului „Teleşcoala” este dedicat orelor de română şi matematică, pentru clasa a VIII-a. Clasei a XII-a îi este rezervat intervalul orar 15:00 – 16:00, pentru materiile nivelului liceal, potrivit organizatorilor. Ultima emisiune Teleșcoala din semestrul I a fost pe 22 decembrie.

Reluarea emisiunilor are loc în contextul în care autoritățile anunță drept iminentă trecerea în online a școlilor, dacă numărul de cazuri continuă să crească, după noile reguli în care toate școlile dintr-un județ se închid fizic și activitatea se mută pe internet în cazul spitalizării peste 75% din capacitatea paturilor destinate COVID.

Costel-Dobre Chiteș, profesor de matematică la Colegiul Național Tudor Vianu

„În general, părinții și elevii se concentrează, când învață la matematică, pe capitolele care sunt testate la examen. Alte capitole, de geometrie sau de algebră care se studiază, de multe ori sunt predate unor copii mai puțin interesați. Vă dați seama câte goluri se acumulează. Elevii trebuie să conștientizeze că nu învață doar pentru Evaluare Națională sau Bacalaureat și că tot ceea ce se acumulează în școală sau în liceu le va folosi și în facultate. Matematica este folositoare și pentru cei care studiază arta, de exemplu. Participarea la ore este fundamentală pentru elevi, iar ei ar trebui să pună profesorilor întrebări unde nu înțeleg”, a spus profesorul de matematică Costel-Dobre Chiteș, de la Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu, participant și el la lecțiile înregistrate.

Întrebat care ar fi numărul optim de ore de studiu care ar duce la rezultate bune la examen, profesorul Chiteș a spus că: „X înmulțit cu 3. Unde X este numărul de ore făcute în clasă. Ceea ce înseamnă că, dacă la școală elevul are 4 ore de matematică, trebuie să lucreze independent încă 12 ore”.

Orarul Teleșcoala pentru săptămâna aceasta este următorul:
Sursa: TVR

6 comments
  1. Am citit cu interes articolul, fiind parintele unui elev de cl. a VIII-a. Orarul propus pentru aceasta clasa este rupt de realitate, copiii au cursuri pana la ora 14-15 in fiecare zi. Mai departe, nu mi se pare normal ca pentru rezultate bune la examene sa aiba nevoie de 12 ore extra la fiecare materie de examen. In total ar fi nevoie de minim 31+12+12 ore pe saptamana doar pentru scoala +matematica +romana. Ce sa mai zicem de cazul in care au examen si la limba materna? La acestea se adauga teme la alte materii, ceva proiecte etc etc. Daca reusesc sa aiba 1 zi libera de teme in weekend, mare lucru! Oare cati dintre oamenii maturi si cu mintea normala muncesc atatea ore pe saptamana???

  2. Oare dvs cei care faceți acest orar va gândiți ca copii noștri au ore pana la ora 14 cel puțin 3zile pe săptămână???
    Iar dacă ies de la școală la ora 14…cum ar putea fi în fata TV-urilor la ora 14!!!
    Vorbesc dpdv a claselor a 12-a!!!!
    Putina gândire la cei maturi se poate?!?!?!

  3. Ati uitat ca in majoritatea scolilor, clasele a opta invata de dimineață, deci nu vor putea sta in fața televizorului intre orele 9-10.

  4. Elevii nu au de unde sa stie ca (unele dintre) informatiile dobandite in scoala le vor fi utile mai apoi in viata, pentru ca scoala nu le arata asa ceva. Invata teorie chioara si atat, fara sa li se explice aplicabilitatea informatiilor. Copilul meu, de 8-9 la mate, a primit la o simulare de evaluare nationala o problema practica, legata de cate pachete de parchet sunt necesare pentru a acoperi o camera etc. Desi cunoaste foarte bine formulele ariilor, nu a stiut ce sa faca cu acea problema, singura problema legata de realitate pe care am vazut-o la el (si pana atunci si de atunci incoace, ca au trecut vreo 2 ani…). Acum e a 10-a, fac functii, injectivitate, surjectivitate etc. dar nu li se explica ce Doamne’ iarta-ma vor face cu aceste informatii in viata. Daca eu v-as forta sa invatati pe de rost niste notiuni pe care le considerati inutile, cat entuziasm credeti ca veti manifesta?

  5. Copiii de clasa a viii -a au școala și ei dimineața. De ce nu se difuzează tot după-amiaza? Aveți și alte ore de difuzare in reluare?

    1. complet aiurea orele de difuzare.
      oare minunaterul educației nu știe ca toate cls. a opta învață de la ora 8am?
      cum sa sie prezenți la telescoala?
      asta e frecție la picior de lemn, sa nu zică lumea ca nu au făcut NIMIC.
      rușine organizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluare Națională și Bacalaureat 2022 pentru elevii cu CES. Regulile pentru înscrierea la examenele naționale a copiilor cu deficiențe de vedere, de auz și tulburări de neurodezvoltare

Ministerul Educației a publicat procedura de înscriere la examenele naționale a copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES). Astfel, pentru elevii cu deficiențe de vedere, de auz sau cu tulburări de…
Vezi articolul

DOCUMENT Programul de Guvernare pe Educație al PNL: Corectare încrucișată la Evaluarea Națională și BAC, anularea trimiterii elevilor cu medii sub 5 la profesională, masteratul didactic “în cele mai adecvate universităţi”, concurs de directori în 2020, curriculum nou pentru liceu, evaluarea institutelor de cercetare

Corectarea încrucișată a lucrărilor la Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureatul 2020, anularea trimiterii elevilor cu medii sub 5 la profesională, organizarea masteratului didactic “în cele mai adecvate universităţi”, demararea concursurilor…
Vezi articolul

VIDEO Mesaj al echipei naționale de fotbal a României, către toți tinerii care încep Bacalaureat 2024 probele scrise. Căpitanul Nicolae Stanciu: Mult succes, să fiți inspirați și să luați note cât mai mari!

Mesaj important transmis de căpitanul echipei naționale de fotbal a României, aflată în pregătiri pentru meciul din optimi la Campionatul European de Fotbal din Germania. Nicolae Stanciu le transmite tinerilor…
Vezi articolul

Alina Sava, Banca Mondială: Urmează o evaluare pentru a înțelege “de unde au pierdut copiii, de exemplu, competențe de matematică? Ei poate nu știu din clasa a VI-a sau a V-a”, iar “acest rămas în urmă trebuie corectat” / Ministerul Educației are aceste date, la română și matematică, pe baza evaluărilor naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

“Urmează să facem o evaluare, să înțelegem ce se întâmplă cu copiii la clasa a IX-a. De unde au pierdut ei, de exemplu, competențele de matematică? Ei poate nu știu…
Vezi articolul