Test educativ de cultură generală făcut de Eurostat. Primul răspuns, România

2.722 de vizualizări
Biroul de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat, a publicat „quiz”, un joc de cultură generală cu întrebări din toate domeniile mari ale statisticii. Regulile jocului sunt simple: mai întâi selectezi limba în care vrei să se afișeze întrebărle, apoi selectezi una din cele 9 teme statistice făcând clic pe pictograma corespunzătoare. Apoi obiectivul este să dai un răspuns corect pentru fiecare temă din maximum 3 încercări. Ai la dispoziție 3 minute pentru a finaliza chestionarul. Cu cât răspunzi mai repede, cu atât câștigi mai multe puncte.

Știi câte persoane trăiesc în UE? Care dintre statele membre UE are cea mai mare suprafață acoperită de pădure? Care aeroport din UE este cel mai aglomerat?

Am jucat și noi jocul, iar prima întrebare de la categoria Economie și Finanțe a fost ”Ce stat a avut cea mai ridicată rată a inflației în anul 2018?” – răspunsul este România, cu o rată medie anuală a inflației de  4,1%, cea mai mare rată de scumpiri de după criza economică.

România este inclusă în multe dintre aceste chestionare, având în ultimul an, pe lângă cea mai mare inflație dintre toate statele Uniunii Europene, una dintre cele mai mari rate ale sărăciei, dar este cel mai mare producător de semințe de floarea soarelui, de prune și de alune de pădure din UE, plus multe alte „cracteristici” pe care le puteți găsi făcând chestionarele, sau citind datele statistice despre România.

Testul distractiv al Eurostat este conceput pentru a testa și pentru a spori cunoștințele despre UE și statele sale membre. Întrebările sunt organizate în diferite teme statistice, inclusiv populația, economia, știința, mediul, energia și comerțul. Când ați terminat, veți putea compara scorul dvs. cu cel al altor participanți. Testul Eurostat este disponibil în 23 de limbi europene și puteți juca de câte ori doriți. Puteți JUCA QUIZ AICI.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai multe tipuri de diplome și atestate, recunoscute printr-un nou acord de recunoaștere reciprocă a diplomelor și titlurilor științifice, pregătit între România și Republica Moldova

Atestatele de studii medii de cultură generală eliberate în Republica Moldova, studiile universitare de scurtă durată și diplomele și certificatele obținute la absolvirea studiilor postuniversitare vor fi recunoscute printr-un nou…
Vezi articolul

La Fizică, un singur candidat din Alba s-a înscris la Titularizare 2023 și a luat sub nota 3. Șeful inspectoratului școlar: Atât timp cât sunt oameni care sunt la pensie și vor să predea, vor preda aceia. Tinerii nu prea vin

În județul Alba, un singur candidat s-a înscris la Titularizare 2023 pentru a preda Fizica și a luat sub nota 3, conform rezultatelor finale ale concursului național. Situația a fost…
Vezi articolul

DOCUMENT Ordonanța “mătură” adună peste 4 milioane de lei, doar în județul Argeș / Majoritatea banilor sunt de la bugetele instituțiilor de învățământ: bani necheltuiți de burse sau din programul laptele și cornul

Ordonanța de Urgență de tip “mătură” dată de Guvernul Ciolacu, prin care Consiliile județene sunt obligate să restituie banii necheltuiți care fuseseră prevăzuți la început de an, strânge de la…
Vezi articolul

Școala în vremea Omicron – cazul Spaniei: Situație dificilă în școli, deși numărul profesorilor absenți la nivel național este mic, iar procentul elevilor de 5-11 ani care s-au vaccinat cu prima doză se apropie deja de 50%

Școlile din Spania se confruntă cu probleme considerabile cauzate de numărul profesorilor și elevilor care stau acasă, în plin val Omicron, deși, la nivel național, procentul cadrelor didactice care nu…
Vezi articolul