Topul liceelor din București după ultima medie de admitere de anul acesta

90.820 de vizualizări
Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com
Potrivit ultimei medii de admitere de anul acesta, Edupedu.ro a realizat un top al liceelor din București. De remarcat este că mediile au crescut cu cel puțin 10 sutimi față de mediile de admitere din 2019. Cea mai mare creștere din top este la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, unde ultima medie de admitere anul trecut era 8,96, iar anul acesta a ajuns la 9,48, ceea ce a propulsat liceul înapoi în primele 10 din Capitală, unde era în urmă cu 10-15 ani.

Creșterea mediilor de admitere nu este extraordinar de mare la liceele care în fiecare an au avut medii mari, ca „Sf. Sava” sau „Tudor Vianu”, dar este mult mai vizibilă la liceele unde anul trecut se intra cu medii de 8 sau chiar mai puțin de atât.

Spre exemplu, la Colegiul Național „Elena Cuza”, ultima medie de admitere anul trecut era 8,63 la profilul Uman, specializarea Filologie Bilingv Engleză, iar anul acesta este 9,15.

Un exemplu similar găsim la Liceul Teoretic „Jean Monnet”, unde ultima medie anul trecut era 8,60  la Uman, Științe Sociale, iar anul acesta a crescut la 9,09.

La Liceul Teoretic „Al. I Cuza”, ultima medie de admitere era 8,78 în 2019, iar anul acesta ultimul elev admis a avut 9,22.

Un salt uriaș l-a înregistrat Colegiul Național „Ion Neculce”, unde anul trecut s-a intrat cu 6,34 la Uman, Filologie Bilingv Italiană și anul acesta, la aceeași clasă, s-a intrat cu media de admitere 8.

Top 10 licee din București după ultima medie de admitere:
 1. Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” – 9,75 la Mate-Info bilingv Germană (anul trecut – 9,59)
 2. Colegiul Național „Gh. Lazăr” – 9,69 la Filologie, profilul Uman (anul trecut – 9,57)
 3. Colegiul Național „Sf. Sava” – 9,67 la Filologie, Profil Uman (anul trecut – 9,56)
 4. Colegiul Național „Mihai Viteazul” – 9,61 la Mate-Infor, Real (anul trecut – 9,42)
 5. Colegiul Național „Gheorghe Șincai” – 9,57 Filologie, Uman (anul trecut – 9,38)
 6. Colegiul Național „Spiru Haret” – 9,55 Filologie, Uman (anul trecut – 9,34)
 7. Colegiul Național „Grigore Moisil” – 9,51 la Științe Sociale, Uman (anul trecut – 9,22)
 8. Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” – 9,48 la Filologie, Uman (anul trecut – 8,96)
 9. Colegiul Național „Matei Basarab” – 9,44 Filologie, Uman (anul trecut – 9,12)
 10. Colegiul Național „Ion Creangă” – 9,33 Filologie, Uman (anul trecut – 8,89)

Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:

10 comments
 1. Nu v-ar interesa sa realizati si un clasament in functie de PRIMA MEDIE de admitere obtinuta la profilul/specializarea respectiv(a)? Ar schimba mult perspectiva de abordare a optiunilor pentru viitorii liceeni si i-ar ajuta sa aleaga in cunostinta de cauza. M-am amuzat sa fac eu o scurta incursiune printre primele 120 de specializari clasate in Bucuresti conform criteriului ,,ultimei medii”, sa le aplic acestora criteriul ,,primei medii”, si, ce sa vezi, specializarea 199, Mate-Info Bilingv franceza de la Colegiul National Scoala Centrala, clasata initial pe pozitia 82, survoleaza pur si simplu clasamentul si poposeste pe pozitia a 11-a, adica intra titular in echipa admiterii bucurestene 2020 !A bon entendeur, salut!

 2. Ar fi fost utila o departajare pe uman/real, asa topul e fara relevanta. Nu e ok sa compari filologia de la Sava cu mate-info de la Mihai Viteazu.

 3. De ce la unele licee ati folosit mate-info, cea mai populara specializare din Romania, iar la altele filologia?
  Cosbuc ar fi pe locul 4 anul acesta daca luam in considerare mate-info cu 9.62. Filologia la Cosbuc cu 9.48 e cea mai mica medie din liceu anul acesta.

  1. Asta deoarece unele licee, precum Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” au doar clase de matematica-informatica. Aici sunt prezentate ultimele medii de intrare in liceu, indiferent de specializarea la care s-au inregistrat acestea.

  2. Asta deoarece unele licee, precum Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” au doar clase de matematica-informatica. Aici sunt prezentate ultimele medii de intrare in liceu, indiferent de specializarea la care s-au inregistrat acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Se va ști cu un an înainte cine face subiectele pentru admiterea la colegiile naționale, iar profesorii își pot pierde titulatura dacă fac meditații în acest sens, spune secretarul de stat Bogdan Cristescu, despre modificările propuse în noua lege a Educației

Admiterea la colegiile naționale va fi stabilită concret în proiectul de lege, dar dacă va rămâne ca aceasta să fie organizată “responsabil” de către fiecare colegiu, atunci se va ști…
Vezi articolul

Ierarhia de admitere la liceu 2023 va fi publicată la ora 18, transmite Ministerul Educației după eroarea de ieri cu ierarhiile greșite. Instituția nu cere scuze părinților și elevilor pentru situația creată

Ierarhia de admitere la liceu 2023 va fi publicată din nou miercuri, 5 iulie, la ora 18, de Ministerul Educației, după cum anunță instituția. Inițial, Ministerul Educației a publicat aseară…
Vezi articolul