Transport școlar “verde”, în județul Galați: 40 de microbuze electrice vor fi cumpărate pentru elevii din mediul rural

287 de vizualizări
Foto: © Photovs | Dreamstime.com
Un număr de 40 de microbuze şcolare electrice pentru unităţile de învăţământ din mediul rural din judeţul Galaţi vor fi achiziţionate prin Administraţia Fondului de Mediu, informează, joi, Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, proiectul va fi depus spre finanţare în cadrul “Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul elevilor – microbuze electrice, hibride şi GNC”, cu fonduri asigurate de Administraţia Fondului de Mediu.

Valoarea acestui proiect este de 50 de milioane de lei, cheltuielile neeligibile urmând să fie asigurate din bugetul propriu al CJ Galaţi.

“Este vorba despre achiziţionarea a 40 de microbuze şcolare electrice pentru şcolile din mediul rural, acolo unde peste 9.000 de elevi au nevoie de transport. În condiţiile preţurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor din judeţ, la care se adaugă şi costurile mai mici de întreţinere. Mai mult, un transport ecologic înseamnă şi un aer mai puţin poluat, precum şi un mediu mai curat. Vom aplica pentru valoarea maximă care este permisă în cadrul acestui program, iar pentru staţiile de încărcare vom face un alt proiect cu fonduri din bugetul propriu, ele nefiind prinse pe acest apel de finanţare”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Lista cu cele 40 de microbuze a fost realizată pe baza solicitărilor primite de la primăriile din judeţ, în limita bugetului prevăzut de acest program, ţinând cont şi de repartizarea echilibrată a acestora, mai notează Agerpres.

Foto: © Photovs | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Demență în formă avansată… măcar dacă le-ar fi folosit în orașe (unde poluarea este mai mare iar drumurile cel puțin teoretic sunt mai bune), dar la țară???!!

    “În condiţiile preţurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor din judeţ”. Serios?! Ia vedeți și mai calculați cât va costa un “plin” electric:
    “Nou maxim istoric al prețului energiei electrice spot în România: 709 euro/MWh, cel mai mare preț din Europa”
    https://e-nergia.ro/nou-maxim-istoric-al-pretului-energiei-electrice-spot-in-romania-709-euro-mwh-cel-mai-mare-pret-din-europa/

  2. Ia sa vezi cand s-or bloca electricele printre dealuri si noroaie. Asta daca nu ls distrug intai elevii care intra in autobuze ca niste huni si distrug totul ca niste salbatici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu, despre scandalul studenților la Drept propuși spre exmatriculare pentru copiat la examene: Nu suntem pregătiți pentru o evaluare online, inclusiv pentru securizare și asigurare / E un caz, nu înseamnă că e singurul

Situația celor câteva zeci de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București, propuși spre exmatriculare pentru fraudă la examene, a fost abordată miercuri seară de ministrul Educației,…
Vezi articolul

Nu există dovezi științifice care să coreleze gradul de dezvoltare al unei zone direct cu gradul de abandon școlar sau riscul de abandon școlar, spune consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, care explică diferențele între mecanismul de selecție PNRAS și indicele IRSE

„Dacă ne uităm la școlile care au fost selectate, măsurarea gradului de risc de abandon școlar se face după niște principii ce țin de educație mai degrabă decât de starea…
Vezi articolul

Ministrul Educației, concluzie după Bac: „Curriculumul va trebui radical revizuit” / Este greu de înțeles cum un profesor care observă la clasă, ani de-a rândul, că un elev nu e capabil să facă operații dintre cele mai simple nu a reușit să intervină pentru a corecta

Revizuirea radicală a curriculumului este una dintre concluziile declarate de Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, după publicarea rezultatelor la Bacalaureat 2022. Acesta a anunțat la TVR Info că a descoperit în…
Vezi articolul