Transport școlar “verde”, în județul Galați: 40 de microbuze electrice vor fi cumpărate pentru elevii din mediul rural

311 vizualizări
Foto: © Photovs | Dreamstime.com
Un număr de 40 de microbuze şcolare electrice pentru unităţile de învăţământ din mediul rural din judeţul Galaţi vor fi achiziţionate prin Administraţia Fondului de Mediu, informează, joi, Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, proiectul va fi depus spre finanţare în cadrul “Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul elevilor – microbuze electrice, hibride şi GNC”, cu fonduri asigurate de Administraţia Fondului de Mediu.

Valoarea acestui proiect este de 50 de milioane de lei, cheltuielile neeligibile urmând să fie asigurate din bugetul propriu al CJ Galaţi.

“Este vorba despre achiziţionarea a 40 de microbuze şcolare electrice pentru şcolile din mediul rural, acolo unde peste 9.000 de elevi au nevoie de transport. În condiţiile preţurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor din judeţ, la care se adaugă şi costurile mai mici de întreţinere. Mai mult, un transport ecologic înseamnă şi un aer mai puţin poluat, precum şi un mediu mai curat. Vom aplica pentru valoarea maximă care este permisă în cadrul acestui program, iar pentru staţiile de încărcare vom face un alt proiect cu fonduri din bugetul propriu, ele nefiind prinse pe acest apel de finanţare”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Lista cu cele 40 de microbuze a fost realizată pe baza solicitărilor primite de la primăriile din judeţ, în limita bugetului prevăzut de acest program, ţinând cont şi de repartizarea echilibrată a acestora, mai notează Agerpres.

Foto: © Photovs | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Demență în formă avansată… măcar dacă le-ar fi folosit în orașe (unde poluarea este mai mare iar drumurile cel puțin teoretic sunt mai bune), dar la țară???!!

    “În condiţiile preţurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor din judeţ”. Serios?! Ia vedeți și mai calculați cât va costa un “plin” electric:
    “Nou maxim istoric al prețului energiei electrice spot în România: 709 euro/MWh, cel mai mare preț din Europa”
    https://e-nergia.ro/nou-maxim-istoric-al-pretului-energiei-electrice-spot-in-romania-709-euro-mwh-cel-mai-mare-pret-din-europa/

  2. Ia sa vezi cand s-or bloca electricele printre dealuri si noroaie. Asta daca nu ls distrug intai elevii care intra in autobuze ca niste huni si distrug totul ca niste salbatici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Strategia de educație parentală, lansată în dezbatere de Ministerul Educației la 4 ani de la scandalul care a dus la retragerea unui document similar / Actul prevede că până în 2030 peste 2,2 milioane de „părinți participă la cursuri de educație parentală în momentul în care copilul intră într-un nou ciclu de învățământ”

Ministerul Educației lansează în consultare publică Strategia Națională „Părinți educați, copii fericiți”, anunță instituția într-un comunicat de presă primit de Edupedu.ro. Documentul prevede că 8 din 10 părinți sau reprezentanți…
Vezi articolul

Premierul Ciucă cere investigarea atacului informatic asupra site-ului G4Media, după ce jurnaliștii au scris că Parchetul General investighează procedura de repartizare aleatorie a dosarului în care premierul a obținut anularea sesizărilor din teza sa de doctorat / ”Orice atac la adresa presei vizează valorile de bază ale societății noastre”, spune premierul

Premierul Nicolae Ciucă a cerut joi  investigarea atacului informatic lansat încă de miercuri seară asupra site-ului G4Media, potrivit unui comunicat al guvernului. “Guvernul ia toate măsurile necesare de a proteja…
Vezi articolul

UPDATE Guvernul va fi consiliat pe tema adaptării educației la inteligența artificială de un Consiliu în care Ministerul Educației nu are nicio atribuție. Consiliul face parte dintr-un nou Comitet pentru IA / Ministerul Cercetării spune că Ministerul Educației va fi “actor principal”

Un nou Comitet Român pentru Inteligența Artificială este format în baza unui ordin al ministrului Cercetării, Sebastian Burduja, ordin publicat joi în Monitorul Oficial. Noul Comitet, care funcționează sub patronajul…
Vezi articolul

Profesoara de matematică din Azuga care a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională predă în continuare la o școală din Prahova. Felul în care liceul i-a încetat contractul de muncă, în vară, a fost viciat, a decis Inspectoratul școlar, care a propus detașarea profesoarei

Profesoara din Azuga acuzată în vară că a lăsat intenționat corigenți 12 elevi de clasa a VIII-a din aceeași clasă, înainte de Evaluarea Națională 2023, predă în continuare, după ce…
Vezi articolul