Transportul școlar din Deva se face doar cu microbuze electrice / În timpul orelor de curs autovehiculele electrice vor deservi și alte trasee din municipiu

195 de vizualizări
Foto: Nicușor Dan/ Facebook.com
Din această săptămână, elevii care folosesc transportul în comun pentru a merge la şcoală vor face acest lucru doar cu microbuze electrice, care vor funcţiona dimineaţa sub forma unor curse speciale pentru copii, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara. După aceea, în cursul zilei, autovehiculele electrice vor deservi şi alte trasee din Deva, scrie G4Media.ro.

Investiția în autobuze și microbuze electrice face parte din planul de mobilitate urbană durabilă al municipiului Deva. Achiziția de mijloace de transport în comun electrice este prima componentă a proiectului de modernizare a transportului public local din oraș. A doua componentă este modernizare a sistemului de transport public local prin reabilitare a infrastructurii aferente, a declarat primarul municipiului, Florin Oancea.

“Este cel mai mare proiect din fonduri europene pe care Primăria Municipiului Deva l-a a accesat până în prezent. Depășește 20 de milioane de euro, sumă cu TVA-ul inclus. Pot să spun cu mare satisfacție că Deva se află printre primele cinci-șase municipii din România care au un transport public ecologic, un transport public verde”, spune Oancea.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cazul portretului Reginei, înlăturat de studenți dintr-o sală a unui colegiu din Oxford – discuții despre tradiție, schimbare și “cancel culture”. Președintele colegiului: “Uneori, studenția înseamnă provocarea generației mai în vârstă. Se pare că acest lucru nu e prea dificil în zilele noastre”

Decizia luată prin vot de o organizație studențească din Oxford, de a da jos portretul Reginei Elisabeta a II-a dintr-o încăpere, din cauza trecutului “colonial al acesteia”, a stârnit o…
Vezi articolul

Ministrul Educației aduce din nou în discuție schimbarea referinței pentru bugetul Educației, invocând sprijinul mediului de afaceri: “Am înțeles, în privat, ce-i drept, că tocmai am găsit un susținător pentru ca Educația să primească 15% din bugetul general consolidat pe cheltuieli, nu pe venituri”

Prezent la Forumul Educației Financiare, Sorin Cîmpeanu a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea schimba referința pentru bugetul Educației, din procent al Produsului Intern Brut, în procent din bugetul…
Vezi articolul

DOCUMENT Modelul de contract educațional pe care părinții îl încheie cu școala s-a modificat. A fost introdusă “clauza COVID” – obligația părintelui de a nu trimite la școală copilul care are simptome

Modelul contractului educațional, pe care toți părinții în semnează cu școlile la care au copiii, a fost schimbat prin aprobarea noului Regulament de Organizare și Funcționare a Instituțiilor de Învățământ…
Vezi articolul