„Trebuie actualizat ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie, în conformitate cu situația actuală / Suntem la un pas de același haos cu care ne-am confruntat în septembrie” – Consiliul Național al Elevilor

4.883 de vizualizări
Ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie
Sursă foto: Facebook.com / Rareș Voicu
Consiliul Național al Elevilor (CNE) solicită Ministerului Educației și Ministerului Sănătății „actualizarea ordinului privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie, în conformitate cu situația actuală, până pe data de 30 ianuarie, astfel încât unitățile de învățământ să aibă timp suficient pentru a se pregăti în mod corespunzător pentru debutul semestrului al II-lea”, se arată întru-un comunicat de presă al reprezentanților elevilor.

„Nu putem trece cu vederea, însă, faptul că la aproape două săptămâni de la acest anunț, unitățile de învățământ nu au primit nicio indicație cu privire la începerea celui de-al doilea semestru al acestui an școlar. Considerăm că a descentraliza această decizie fără a oferi, însă, toate detaliile și resursele necesare bunei organizări a redeschiderii școlilor, reprezintă un act de iresponsabilitate din partea autorităților”, a atras atenția Consiului Național al Elevilor.

Ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie. Mai jos, comunicatul integral al CNE:

„Pe data de 14 ianuarie, Președintele României a anunțat faptul că, începând cu 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide, în funcție de rata incidenței de la nivel local, însă că decizia finală va fi luată pe data de 2 februarie.

Consiliul Național al Elevilor a salutat încă de la bun început măsura redeschiderii școlilor în mod descentralizat, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. Nu putem trece cu vederea, însă, faptul că la aproape două săptămâni de la acest anunț, unitățile de învățământ nu au primit nicio indicație cu privire la începerea celui de-al doilea semestru al acestui an școlar. Considerăm că a descentraliza această decizie fără a oferi, însă, toate detaliile și resursele necesare bunei organizări a redeschiderii școlilor, reprezintă un act de iresponsabilitate din partea autorităților.

Având în vedere aceste aspecte, solicităm Ministerului Educației și Ministerului Sănătății actualizarea ordinului privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie, în conformitate cu situația actuală, până pe data de 30 ianuarie, astfel încât unitățile de învățământ să aibă timp suficient pentru a se pregăti în mod corespunzător pentru debutul semestrului al II-lea. Mai mult, este necesar ca inspectoratele școlare și autoritățile publice locale să se asigure de faptul că școlile dispun de materialele sanitare conforme necesare pentru începerea cursurilor în format fizic, întrucât, în luna septembrie, au existat multe cazuri de materiale sanitare neconforme distribuite în rândul elevilor și profesorilor, care pot pune în pericol sănătatea și viața acestora, conform textului din Ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie.

„Suntem la un pas distanță de același haos cu care ne-am confruntat în luna septembrie, atunci când a început anul școlar. Directorii unităților de învățământ află ce au de făcut din mass-media, pentru că încă nu le-au fost comunicate în mod oficial procedurile ce vor fi aplicate începând cu 8 februarie. Solicităm Ministerului Educației și Ministerului Sănătății să acționeze cu celeritate și să stabilească toate detaliile necesare redeschiderii școlilor, până la data de 30 ianuarie”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Sursă foto: Facebook/Rareș Voicu


1 comment
  1. >> Suntem la un pas distanță de același haos

    Copiii au dreptate. Dar cine sa ne scoata din haos? Speakerul de la TV Campeanu? Premiantul primar olimpic sau politistul Berbeceanu? E de speriat ce scot astia pe gura. Unu’ nu stie sa vorbeasca, prostiile si atacurile curg pe banda. Ei au alta treaba, fie sa duca un razboi, fie sa spuna prostii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doi foști miniștri ai Educației, Anton Anton și Pavel Năstase, vor primi pe viață, la propunerea Ministerului Educației, indemnizații de merit, echivalentul a trei salarii minime brute în fiecare lună, sumă neimpozabilă, semnalează deputatul Iulian Bulai

Doi foști miniștri ai Educației, Anton Anton și Pavel Năstase, se numără printre persoanele care vor primi, la propunerea Ministerului Educației, indemnizație de merit, care este acordată, conform legii, “personalităților…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu: S-ar putea să vă dau o veste proastă, să fiu și-n al patrulea mandat de ministru, pentru că nu e o limită / Justificări pentru introducerea numărului nelimitat de mandate pentru rectori: prin exemplul unui director de liceu tehnologic din Oradea, care e din 1990 în funcție arată că „ne dorim profesionalizarea guvernanței”

Printr-o serie de comparații cu funcții din alte domenii sau din universități din sisteme mult mai evoluate decât cel românesc, așa a justificat Sorin Cîmpeanu introducerea în proiectul legii învățământului…
Vezi articolul

Florin Cîțu, la prima ședința a Comitetului pentru monitorizarea Proiectului „România Educată”: Primele acte normative vor intra în vigoare cred că prin 9 septembrie

Comitetul interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului ”România Educată” a avut prima ședință. Întâlnirea a fost prezidată de premierul Florin Cîțu. Declarațiile premierului: „Bine ați venit la primul Comitet interministerial pentru…
Vezi articolul