UB Summer University: șase zile de experiență la Universitatea din București, pentru elevii de clasa a XI-a / Înscrieri până pe 6 iunie

6.570 de vizualizări
Foto: captură site UB Summer University
Elevii de liceu, de clasa a XI-a, sunt invitați să participe la Școala de Vară UB Summer University, desfășurată în perioadele 13-20 și 21-28 iulie la București. La a cincea ediție acest an, vor fi selectați în program 120 de elevi, iar pașii de înscriere sunt simpli. Totodată, intrarea în proiect are o taxă de 300 de lei, după confirmarea admiterii.

Sunt două perioade în care Universitatea desfășoară această școală de vară, 13-20 și 21-28 iulie, fiind vizați exclusiv elevi din afara Bucureștiului. “Fie că este vorba de cursuri, mersul la cantină, nopțile nedormite sau atmosfera din campus, super-eroii vor avea ocazia să le experimenteze pe toate.”, îi îndeamnă organizatorii programului pe elevii cărora li se adresează.

În prima săptămână, facultățile gazdă sunt:

  • Facultatea de Chimie
  • Facultatea de Filosofie
  • Facultatea de Fizică
  • Facultatea de Istorie
  • Facultatea de Limbi Străine
  • Facultatea de Matematică și Informatică
  • Facultatea de Psihologie și Științele Educației
  • Facultatea de Științe Politice
  • Facultatea de Teologie Ortodoxă

În cea de-a doua săptămână, se desfășoară școala de vară la următoarele:

  • Facultatea de Administrație și Afaceri
  • Facultatea de Biologie
  • Facultatea de Drept
  • Facultatea de Geografie
  • Facultatea de Geologie și Geofizică
  • Facultatea de Jurnalism si Științele Comunicării
  • Facultatea de Litere
  • Facultatea de Sociologie și Asistență Socială
Sunt elev, cum mă înscriu?

Printre pașii enumerați în anunțul oficial, cei care doresc să se înscrie trebuie să completeze formularul de înscriere, să fie informați că iau parte în program, iar apoi să achite taxa în valoare de 300 de lei.

Pagina formularului de înscriere se găsește aici. Primul pas este completarea documentelor următoare care trebuie salvate într-o arhivă ce va fi urcată în pagină la final:

Tot în aceeași pagină, cei care doresc să se înscrie, trebuie să completeze câteva câmpuri cu date personale, succedat de un altul legat de opțiunile facultăților și motivația de a petrece o săptămână în cadrul acestora.

La final, după cum s-a precizat mai sus, trebuie încărcat folderul arhivat cu documentele necesare.

Organizatorii UB Summer University îi vor anunța pe cei admiși pentru ca aceștia să plătească apoi taxa de înscriere.

“Cea mai tare aventură a verii, unde viața de student din cadrul Universității din București e prezentată cu tot ce presupune ea. Nopți nedormite, examene, proiecte, oboseală, petreceri, prietenii sunt doar câteva dintre lucrurile pe care elevii de clasa a XI-a le vor experimenta în cele 6 zile ale proiectului.

Supereroii vor merge la cursurile facultății alese, vor fi cazați în campus, vor lua mesele la cantină și vor avea ocazia să participe la diverse activități și joculețe pregătite special pentru ei.”, menționează organizatorii pe site-ul oficial.

Foto: captură site UB Summer University

Citește și:
11 școli de vară pentru liceeni în perioada iulie-septembrie 2021, organizate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași / Se pot înscrie elevii ale căror școli sunt în proiectul ROSE
OFICIAL Probele de competențe de la bacalaureat 2021 nu se susțin, ci se echivalează sau se recunosc. Ordinul privind metodologia de echivalare a fost publicat în Monitorul Oficial
Admitere la facultate 2021. Care sunt cele 14 facilități acordate elevilor cu rezultate deosebite, odată ce devin studenți ai Universității de Vest din Timișoara (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Petiție online semnată de 30.000 de tineri pentru păstrarea reducerilor la transport oriunde în țară. ANOSR: După revoluția din 1989, dreptul studenților de a circula cu trenul nu a fost niciodată limitat între casă și centrul universitar

O petiție online lansată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) pentru păstrarea reducerilor la transportul feroviar oriunde în țară a fost semnată de 30.000 de studenți. Inițiativa…
Vezi articolul

VIDEO Profesorii vor da feedback despre școala în care lucrează, relația cu inspectoratul și despre sistemul de Educație, anunță Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației / Trebuie să mergem cumva înspre un model care să combine finanțarea per elev cu o finanțare bazată pe performanță

Profesorii vor da feedback despre școala în care lucrează, despre relația cu inspectoratul și despre sistemul de Educație, anunță Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației. Oficialul a vorbit…
Vezi articolul

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar, potrivit noii legi a Educației. Oricine poate face sesizarea la secretariatul școlii / În decembrie ar trebui să fie deja înființat Registrul de interese în fiecare școală

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar, prevede noua lege a Educației, care intră în vigoare din 2 septembrie. Legea nu specifică o sancțiune…
Vezi articolul

Până astăzi, la ora 14, inspectoratele școlare transmit Ministerului Educației raportul centralizat al comenzilor de manuale școlare pentru elevii minorităților naționale / În unele școli, adresa CNPEE a ajuns foarte târziu

Până marți, 23 aprilie, ora 14, inspectoratele școlare au de transmis Ministerului Educației raportul centralizat al comenzilor de manuale școlare pentru elevii minorităților naționale, unui adrese a Ministerului Educației, document…
Vezi articolul