ULTIMA ORĂ Rezultatele finale de la Titularizare 2022 au fost publicate. Peste 3.000 de note au fost mărite în urma contestațiilor depuse

41.138 de vizualizări
Foto: captură – titularizare.edu.ro
Rezultatele finale de la examenul de Titularizare 2022 s-au afișat pe titularizare.edu.ro și pot fi accesate pe fiecare județ în cadrul articolului. Acestea sunt notele primite de profesori la concursul de angajare în școli din acest an.

Acum, după contestații, rata notelor peste 7 este de 50,73%. În 2021, după contestații, era 46,71%, transmite Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Rata notelor inițiale peste 7 (șapte) obținute la nivel național de candidați a fost 48,68%, pe 19 iulie când s-au afișat primele rezultate.

Rezultate titularizare 2022 – Notele de la titularizare pe fiecare județ în parte:

Rezultate titularizare 2022 Județul Alba

Rezultate titularizare 2022 Județul Argeș

Rezultate titularizare 2022 Județul Arad

Rezultate titularizare 2022 Municipiul București

Rezultate titularizare 2022 Județul Bacău

Rezultate titularizare 2022 Județul Bihor

Rezultate titularizare 2022 Județul Bistriţa-Năsăud

Rezultate titularizare 2022 Județul Brăila

Rezultate titularizare 2022 Județul Botoşani

Rezultate titularizare 2022 Județul Braşov

Rezultate titularizare 2022 Județul Buzău

Rezultate titularizare 2022 Județul Cluj

Rezultate titularizare 2022 Județul Călăraşi

Rezultate titularizare 2022 Județul Caraş-Severin

Rezultate titularizare 2022 Județul Constanța

Rezultate titularizare 2022 Județul Covasna

Rezultate titularizare 2022 Județul Dâmbovița

Rezultate titularizare 2022 Județul Dolj

Rezultate titularizare 2022 Județul Gorj

Rezultate titularizare 2022 Județul Galaţi

Rezultate titularizare 2022 Județul Giurgiu

Rezultate titularizare 2022 Județul Hunedoara

Rezultate titularizare 2022 Județul Harghita

Rezultate titularizare 2022 Județul Ilfov

Rezultate titularizare 2022 Județul Ialomița

Rezultate titularizare 2022 Județul Iaşi

Rezultate titularizare 2022 Județul Mehedinți

Rezultate titularizare 2022 Județul Maramureş

Rezultate titularizare 2022 Județul Mureş

Rezultate titularizare 2022 Județul Neamț

Rezultate titularizare 2022 Județul Olt

Rezultate titularizare 2022 Județul Prahova

Rezultate titularizare 2022 Județul Sibiu

Rezultate titularizare 2022 Județul Sălaj

Rezultate titularizare 2022 Județul Satu-Mare

Rezultate titularizare 2022 Județul Suceava

Rezultate titularizare 2022 Județul Tulcea

Rezultate titularizare 2022 Județul Timiş

Rezultate titularizare 2022 Județul Teleorman

Rezultate titularizare 2022 Județul Vâlcea

Rezultate titularizare 2022 Județul Vrancea

Rezultate titularizare 2022 Județul Vaslui

Au fost depuse 5.083 de contestații (6.248 în anul anterior). În cazul a 4.915 contestații (96,69%), notele au fost modificate astfel: pentru 3.062 de lucrări notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.853 de lucrări notele inițiale au fost micșorate, conform comunicatului de presă de la minister.

  • Rata notelor ≥ 7 (șapte) a crescut de la 48,68% la 50,73% (46,71% în 2021).
  • Procentul notelor între 5 și 6.99: 32,96% (în scădere comparativ cu anul trecut -35,02%).
  • Din promoția curentă, 46,98% dintre candidați au obținut note ≥ 7 (șapte), în creștere față de anul trecut: 42,65%.
  • 146 de candidați au obținut nota 10 (număr nemodificat față de prima afișare), iar 12.456 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, se arată în comunicat.

În centrele de evaluare au fost notate 24.843 de lucrări, din cele 24.862 transmise spre evaluare, întrucât lucrările a 19 candidaţi au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august, mai transmite biroul de presă al instituției.


4 comments
  1. Buna ziua. Dupa contestatie , nota finala este 3,25 , nota contestata fiind 6.40. Diferenta mi se pare cam mare de 3,15 puncte. Articolul 71, aliniatul 3 spune ca daca exista diferente mai mari de 1.5 puncte, plus sau minus, se face din oficiu a treia evaluare, urmand ca rezultatul sa fie afisat de calendar…Dar nu am gasit in Calendar.
    Chiar daca evaluatorii pot fi sanctionati, mai e posibil sa imi recalculeze media ?
    Multumesc.

    1. Teoretic, a treia corectură are loc imediat ce se constată că există o atât de mare diferență între note. Practic, nota finală este nota de la a treia corectură.

      Dacă există o diferență atât de mare, puteți cere 1. să vă vedeți lucrarea, ca să o comparați cu un barem (nu se fac marcaje pe ea, va fi exact cum ați predat-o), sau 2. să vă îndreptați spre presă și/sau justiție în timp util, poate se mișcă ceva.

      Poate oricând fi vorba de o simplă transcriere greșită în catalog (se întâmplă, mai ales când sunt sute de note care trebuie transcrise contra-timp), dar atenție, că greșeala ar fi putut fi făcută la afișarea primei note…

  2. Pe toti elevii i-ati afisat cu coduri, ca sa nu se simta lezati puturosii, iar pe profesori si aspiranții la cariera didactica (dintre care mulți abia ieșiți de pe bancile facultății si care evident nu fac față la subiectul de metodică) ii afisati cu cruzime cu nume,prenume, spre deliciul publicului care abia asteapta sa ii sfâșie mediatic.

    1. Dar de ce nu se scrie nimic despre nedreptățile de la corectarea contestațiilor? Eu am depus contestație, iar de la nota 7, mi s-a scăzut la 6,25, în condițiile în care după calcularea notei pe barem, trebuia sa iau minim 8. Am văzut candidați cu scăderi de peste 1,5 puncte. Cine ne corectează lucrările, de ce suntem bătaia de joc al acestui sistem corupt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Este foarte greu să consiliezi un debutant care vede un copil vânăt pe față și față de care școala nu ia atitudine, e greu să consiliezi un debutant care în școală tace și unde elevii nu vin la ore – Mariana Crașovan, mentor într-un program pentru profesorii debutanți

„Debutanții primesc cele mai dificile clase, clasele pe care nu le vrea nimeni, clasele constituite ulterior, lucrează în medii sociale și geografice provocatoare. (…) Am avut acces la date legate…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Maria Racu, directorul Colegiului Național „Radu Negru” din Făgăraș, școală selectată în LifeLab 2.0: Educația financiară este o necesitate realistă, este exact acea particulă pe care noi ar trebui să o avem integrată în ceea ce înseamnă predare-învățare-evaluare și pregătire pentru viață

Educația financiară este esențială în formarea competenței antreprenoriale, iar aceasta din urmă este a șaptea competență-cheie în Curriculumul național. Pentru a forma mai bine și mai lesne această competență elevilor…
Vezi articolul

Măriuca Talpeș: Noi susținem greva profesorilor și e bine că se întâmplă, e o grevă a noastră, ca societate / Mingea este la puterea politică, clar. Și are soluții. Numai să dorească și să înțeleagă că educația este un pilon al societății, nu o Cenușăreasă, nu o masă de profesori care ne deranjează și de care trebuie să scăpăm. Nu! Ei ne educă copiii, ei duc țara înainte – acești profesori

Coordonatoarea pilonului Educație din Coaliția pentru Dezvoltarea României, Măriuca Talpeș, a declarat într-un interviu pentru Edupedu.ro că susține greva profesorilor și consideră că aceasta este „o grevă a noastră, ca…
Vezi articolul

Ultimatum dat de sindicatele din Educație partidelor politice, să spună public dacă susțin un acord pentru profesori, după ce premierul și Guvernul “au mințit”: Știm cu toții că pentru un militar de carieră cuvântul dat și onoarea sunt cele mai de preț lucruri

Trei sindicate din Educație solicită partidelor din coaliția de guvernare “să declare public dacă susțin sau nu învățământul românesc, având în vedere refuzul Prim-ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, de a…
Vezi articolul