Universitatea Babeș-Bolyai anunță o analiză proprie după reținerea profesorului suspectat de luare de mită. UBB: Dacă acuzațiile vor fi confirmate judiciar, soluția va fi excluderea din mediul academic

2.771 de vizualizări
Babeș-Bolyai - Mobilități virtuale
Foto: UBB / Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Universitatea Babeș-Bolyai “a demarat deja o analiză proprie pentru a proteja comunitatea academică și studenții pe parcursul demersului judiciar și va urmări cu atenție concluziile acestui demers”, anunță instituția într-o poziție cu privire la anunțul reținerii unui profesor de la Centrul Universitar Reșița, Rudolf Cristian, pentru “comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată”.

Potrivit UBB, “dacă acuzațiile vor fi confirmate de demersul judiciar, soluția nu poate fi decât excluderea din mediul academic” – poziția integrală a instituției, mai jos.

  • Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au anunțat marți dimineață că l-au reținut pentru 24 de ore pe profesorul Rudolf Cristian, lector universitar, doctor, în cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Centrul Universitar Reșița, pentru comiterea a infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. Cadrul didactic a fost prins în flagrant de procurorii DNA, în timp ce primea o șpagă de 50.000 de lei de la studenții la master ca să îi treacă la examene. Procurorii spun despre 25 de acte materiale, asta înseamnă că au dovezi pentru 25 de asemenea acte de luare de mită.

Poziția integrală a UBB cu privire la cercetările DNA:

“Unul dintre principiile de bază ale funcționării unei comunități academice sănătoase este tocmai acela al integrității, iar  Universitatea noastră condamnă orice abatere de la aceste principii.

În general, astfel de comportamente sunt nu doar ilegale, ci și profund imorale, iar comunitatea academică și studenții trebuie protejați.

În acest caz concret, dacă acuzațiile vor fi confirmate de demersul judiciar, soluția nu poate fi decât excluderea din mediul academic. UBB a demarat deja o analiză proprie pentru a proteja comunitatea academică și studenții pe parcursul demersului judiciar și va urmări cu atenție concluziile acestui demers.”

Citește și:
Profesorul Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, prins de procurorii DNA în flagrant când primea mită de la studenții masteranzi ca să îi treacă examenele / Acesta este lider sindical și preda cursul de „etică și integritate academică”

2 comments
  1. La cate magarii se intampla la UBB, cel mai normal lucru ar fi inchiderea ei, pare ca e totul putred in interior.

  2. Nu știu dacă în acest caz sunt urzeli, dar nu pot să nu văd o legătură între decizia contra doctoratului lui bode și această palmă a polițienilor lui pentru UBB.
    Păi, în orașul meu majoritatea diplomelor sunt luate pe bani, dar nu am văzut niciun flagrant. Polițienii își scot diplomele cumpărate de la fabricile de profil abia la pensionare, pentru că sunt conștienți că nu ar putea face față unei activități precum cea atribuită conform licenței…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 600 de profesori titluari și 2.400 de profesori asociați, care au depășit vârsta de pensionare predau încă în universitățile din România. Topul instituțiilor de învățământ superior cu cele mai multe cadre didactice de peste 65 de ani

În cele 72 de universități din România sunt 619 profesori titulari cu vârstă de pesionare, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, date valabile pentru anul universitar în curs, 2020-2021. Pe…
Vezi articolul

Câte 500 de euro pe semestru pentru fiecare profesor care urmează cursuri de conversie profesională într-o universitate, acordați de Ministerul Educației prin proiectul ROSE – adresa trimisă rectorilor din țară și condițiile pentru universități

Profesorii care doresc să participe la programe de conversie profesională în universități pot primi câte 500 de euro pe semestru de studii și, astfel, până la 1.500 sau 2.000 de…
Vezi articolul

Straniul caz al lui Alexandru Cumpănașu: crescut cu bani de la stat dați de PSD, a ajuns să fie șeful unui fost premier și al rectorilor de mari universități. E susținut de politicieni, sindicaliști și patroni

Alexandru Cumpănașu, ONG-istul abonat la bani publici de la Ministerul de Interne care candidează la prezidențiale pe seama tragediei din Caracal, și-a construit în ultimii ani o rețea de colaborări…
Vezi articolul

Începe selecția pentru Consiliul cu rol fundamental în stabilirea plagiatelor, CNADTCU. Ministerul publică profilul viitorilor membri și principiile de alegere – demnitarii și politicienii, excluși

Ministerul Educației anunță că a început demersurile pentru selecția viitorilor membri CNATDCU – mandatul 2020-2024. Selecția vine în contextul în care mandatul membrilor comisiilor de specialitate și ai Consiliului General…
Vezi articolul