Universitatea Babeș Bolyai începe luni semestrul al II-lea. Facultățile vocaționale se deschid în format clasic. David: Putem decide de la o săptămână la alta modificarea oricărui scenariu în funcție de cum evoluează condițiile epidemiologice

3.043 de vizualizări
Zilele Educației Sexuale
Foto: UBB – Facebook.com
Universitatea Babeș Bolyai din Cluj va continua predarea în format online la majoritatea facultăților, la fel ca în semestrul I, și clasic la cele vocaționale sau hibrid la cele care au laboratoare. La UBB, al doilea semestru debutează luni, 22 februarie, a precizat pentru Edupedu.ro rectorul Daniel David.

„Din cele 22 de facultăți avem diverse variante, unii încep clasic cum ar fi facultățile vocaționale, alte facultăți au model hibrid în care cursurile sunt online și seminariile se fac față în față și sunt alte facultăți în care avem doar modelul online. Putem decide de la o săptămână la alta modificarea oricărui scenariu în funcție de cum evoluează condițiile epidemiologice. În ceea ce privește căminele studențești, acestea continuă să funcționeze la 35-40% din capacitate, altfel nu putem asigura condiții de securitate”, a spus Daniel David.

Rectorul a mai precizat că primul lucru pe care l-au făcut la nivel de universitate încă din vară a fost să asigure bursă socială pentru toți aplicanții eligibili, lucru care nu se întâmpla în anii precedenți din lipsă de suficiente fonduri.

„Am hotărât să alocăm din resursele proprii astfel încât toți cei care erau eligibili să primească și, acolo unde a fost nevoie și s-a solicitat, am acoperit aspecte care țineau de nevoia de tabletă sau laptop”, a mai precizat rectorul.

Informații pentru fiecare facultate în parte, aici.

Foto: Facebook UBB

Citește și:
Predare exclusiv online la majoritatea facultăților de la Universitatea Babeș-Bolyai și două variante de model hibrid. Care este protocolul UBB Cluj-Napoca pentru cazurile de coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii contrazic guvernanții. Regula salarizării debutantului cu salariul mediu pe economie sau chiar grila de salarizare negociată cu Ministerul Educației pot fi într-o ordonanţă de urgenţă, spune Marius Nistor, FSE: “S-au dus vremurile când Guvernul negocia strict cu liderii de sindicat, negocierea se poartă direct cu cei care sunt în cancelarii”

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educație (FSE), Marius Nistor, a spus într-o intervenție la Digi24, că solicitarea sindicaliştilor privind creşterea salariului debutanţilor în învăţământ nu se regăseşte în textul ordonanţei Guvernului,…
Vezi articolul

Elevii, studenții, pensionarii și veteranii, lăsați fără reducere la bilete și abonamentele de transport rutier județean privat – printre efectele unei OUG pe care Guvernul a aprobat-o marti

Un proiect de Ordonanță de Urgență care scoate transportul rutier intra-județean privat, dintre localitățile aceluiași județ, din sfera serviciului public și îl transformă în serviciu comercial, a fost aprobat pe…
Vezi articolul

Mircea Miclea, despre noile reguli de evaluare a școlilor doctorale: Marea greșeală este că s-a mers pe criterii minimale. Uniformizează, nu stimulează deloc competiția. Se evită din nou rankingul, adică să arătăm unde se face doctorat de calitate

Universitățile încep procesul de evaluare a școlilor doctorale, după 10 ani în care nu au fost inspectate și după scandaluri de plagiat care au zguduit din temelii învățământul superior și…
Vezi articolul

Standardele minimale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar, diploma de doctor și atestatul de abilitare în domeniul chimie, contestate de profesori ai Facultății de Chimie – Universitatea din București

Standardele minimale naționale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar, diploma de doctor și atestatul de abilitare în domeniul chimie sunt contestate de reprezentanți ai Facultății de Chimie din Universitatea…
Vezi articolul