Universitatea Babeș Bolyai începe luni semestrul al II-lea. Facultățile vocaționale se deschid în format clasic. David: Putem decide de la o săptămână la alta modificarea oricărui scenariu în funcție de cum evoluează condițiile epidemiologice

3.048 de vizualizări
Zilele Educației Sexuale
Foto: UBB – Facebook.com
Universitatea Babeș Bolyai din Cluj va continua predarea în format online la majoritatea facultăților, la fel ca în semestrul I, și clasic la cele vocaționale sau hibrid la cele care au laboratoare. La UBB, al doilea semestru debutează luni, 22 februarie, a precizat pentru Edupedu.ro rectorul Daniel David.

„Din cele 22 de facultăți avem diverse variante, unii încep clasic cum ar fi facultățile vocaționale, alte facultăți au model hibrid în care cursurile sunt online și seminariile se fac față în față și sunt alte facultăți în care avem doar modelul online. Putem decide de la o săptămână la alta modificarea oricărui scenariu în funcție de cum evoluează condițiile epidemiologice. În ceea ce privește căminele studențești, acestea continuă să funcționeze la 35-40% din capacitate, altfel nu putem asigura condiții de securitate”, a spus Daniel David.

Rectorul a mai precizat că primul lucru pe care l-au făcut la nivel de universitate încă din vară a fost să asigure bursă socială pentru toți aplicanții eligibili, lucru care nu se întâmpla în anii precedenți din lipsă de suficiente fonduri.

„Am hotărât să alocăm din resursele proprii astfel încât toți cei care erau eligibili să primească și, acolo unde a fost nevoie și s-a solicitat, am acoperit aspecte care țineau de nevoia de tabletă sau laptop”, a mai precizat rectorul.

Informații pentru fiecare facultate în parte, aici.

Foto: Facebook UBB

Citește și:
Predare exclusiv online la majoritatea facultăților de la Universitatea Babeș-Bolyai și două variante de model hibrid. Care este protocolul UBB Cluj-Napoca pentru cazurile de coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aritmetica ministrului Ligia Deca, în cazul toaletelor din curtea școlilor. Anul trecut erau 180 de școli cu latrină, anul acesta mai sunt 189, după ce în ultimul an pentru 62 de școli au fost construite WC-uri în interior. Explicația: „Școlile mai fuzionează sau se mai despart în funcție de nevoile locale”

Din 180 de școli cu toalete în curte cât erau în 2022 la începutul anului școlar, pentru 62 de școli s-au făcut lucrări ca să rămână fără latrină și au…
Vezi articolul