Universitatea Babeș-Bolyai va găzdui primul birou regional din România al EIT Digital – componenta pentru digitalizare a Institutului European de Inovare și Tehnologie

316 vizualizări
Babeș-Bolyai - Mobilități virtuale
Foto: UBB / Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Universitatea Babeș-Bolyai va inaugura, miercuri, primul birou regional al EIT Digital, componenta pentru digitalizare a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), structură a Comisiei Europene, anunță instituția într-un comunicat de presă. Potrivit acestuia, tot miercuri vor fi inaugurate o serie de programe de studiu EIT Digital, la care sunt înmatriculați peste 150 de studenți.

UBB notează că EIT “urmărește crearea unui ecosistem paneuropean deschis componentelor inovative ale societății, facilitarea integrării perfecte a tehnologiei, talentelor, competențelor, afacerilor și capitalului, adaptate în mod special nevoilor antreprenoriatului digital, prin generarea unor colaborări între corporații europene de top, IMM-uri, startup-uri, universități și institute de cercetare’.

Universitatea menționează că EIT este un organism creat în 2008 pentru a sprijini activitatea de inovare a UE, fiind parte a programului Horizon Europe, iar EIT Digital este componenta axată pe digitalizare a acestui organism. UBB mai arată că a fost acceptată ca membru EIT la începutul anului 2021.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Școlile vor avea „certificat de calitate” cu grad de încredere „minimal” sau „peste așteptări”, care se poate modifica anual. Prevedea apare în proiectul de modificare a evaluărilor ARACIP, pus în dezbatere în vacanța de Paște

Certificatele de calitate pentru școli sunt introduse în proiectul de modificare a hotărârii de Guvern 993/2020 privind aprobarea Metodologiei de evaluare instituţională în vederea autorizării, acreditării şi evaluării periodice a…
Vezi articolul

Dezincriminarea vânzării de lucrări de licență, disertație și doctorate a fost eliminată din textul ordonanței de urgență, în ședința de Guvern de vineri, după ce Edupedu.ro a scris despre introducerea pe ascuns a prevederilor în draftul OUG

Ordonanța de urgență nr 72/2023 a fost publicată în Monitorul Oficial vineri seara, iar forma aprobată în ședința de Guvern este cea din care a fost eliminată dezincriminarea vânzării de…
Vezi articolul

Cum s-au format galaxiile? Și cum observă oamenii de știință spațiul? Cercetătorul Mark McCaughrean vine la Bucharest Science Festival pe 27 septembrie – programul evenimentului cu experimente și vizite în laboratoare

Experimente științifice, vizite în laboratoare și răspunsuri la întrebări despre de la cercetătorul Mark McCaughrean sunt câteva activități din programul Bucharest Science Festival, care începe pe 25 septembrie în Capitală,…
Vezi articolul