Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) și-a conectat infrastructura de digitalizare la rețeaua europeană / Platforma online a înregistrat peste 3.000 de legitimaţii digitale în prima zi de lansare – rectorul UVT, Marilen Pirtea

350 de vizualizări
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) a marcat o premieră în spaţiul universitar digitalizat din România, conectându-și infrastructura la reţeaua europeană, informează Agerpres. Instituția de învățământ s-a alăturat iniţiativei Comisiei Europene – European Student Card (ESC), care va facilita procese academice, inclusiv mobilitatea de studii, utilizând tehnologii moderne.

Pentru aceasta, UVT a creat un întreg flux automatizat, total digital, dar şi o aplicaţie automatizată care generează, în acelaşi context, legitimaţia de student, arată un comunicat al Universității de Vest din Timișoara. “European Student Card” va permite fiecărui student să se identifice şi să se înregistreze electronic, cu uşurinţă şi în siguranţă, la instituţiile de învăţământ superior din Europa, eliminând necesitatea finalizării procedurilor şi a lucrărilor pe hârtie.

Instrumentul creat va permite dezvoltarea, într-un mod integrat, de legitimaţii, carnete de note şi alte elemente solicitate de legislaţia naţională şi europeană, evitând statul la cozi, tipăritul a zeci de mii de elemente şi încărcarea administrativă de rigoare, la câteva click-uri distanţă.

“UVT este acum o universitate digitalizată, care s-a transformat semnificativ în 2020 şi 2021. Pandemia ne-a obligat să accelerăm procesele de digitalizare pe care le aveam planificate. Rezultatele sunt spectaculoase, iar între acestea se află şi implementarea noului instrument digital de identificare a calităţii de student european, o reuşită majoră aliniată proceselor de digitalizare, inovare şi transformare a UVT. Reacţiile studenţilor sunt pe măsura aşteptărilor, platforma online înregistrând peste 3.000 de legitimaţii digitale în prima zi de lansare”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Doru Căstăian, despre noile planuri-cadru pentru liceu: Am un argument, îi spun „desperado”. Stăm atât de prost, încât trebuie să încercăm orice. Să creăm un șoc acestui sistem, care a devenit autoimun în conservarea practicilor lui falimentare, dincolo de profesorii buni care există în fiecare școală

Profesorul Doru Căstăian afirmă că sistemul de educație din România a devenit „autoimun în conservarea practicilor lui falimentare” și susține că noile planuri-cadru pentru liceu vor genera un șoc necesar.…
Vezi articolul

Secretarul de stat Sorin Ion: Salariile profesorilor sunt pe studii, vechime, grad didactic, nu după statutul postului. Noi nu vedem diferit suplinitorii față de titulari, sunt la fel de calificați în ochii noștri

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării, a declarat, la emisiunea Educația la putere de la TVR 2, că salariile profesorilor „sunt pe studii, vechime, grad didactic, nu după…
Vezi articolul

Universitățile din România vor acorda universităților din Republica Moldova acces la infrastructura didactică și de cercetare proprie și le vor susține să se integreze în Aria Europeană a Educației și în Spațiul European al Cercetării – rezoluție comună a Consiliilor Rectorilor din România și Moldova, după prima reuniune a forurilor din ultimii 10 ani

Universitățile din România vor acorda acces celor din Moldova la infrastructura lor didactică și de cercetare, potrivit rezoluției comune semnată de Consiliul Național al Rectorilor din România și Consiliul Național…
Vezi articolul

Reprezentantul elevilor, la dezbaterea de la Iași despre planurile-cadru: Ne dorim introducerea „Educației pentru sănătate” și „Educației media” în oferta națională de opționale / Istoria Holocaustului și istoria comunismului să fie incluse sub forma săptămânii pare-impare

Elevii își doresc introducerea unor materii precum Educația pentru sănătate și Educația media într-o ofertă națională de opționale, a afirmat reprezentantul elevilor, Teodor Giurcanu, președintele Consiliului Județean al Elevilor Iași, în…
Vezi articolul